Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Sport

Marathon des Sables

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

Deleted user

Page_code

Document Marathon des Sables Skrevet 8. jun 2005 06:16
6 dagar, 243 kilometer, 40 graders värme och en jäkla massa sand .... Marathon des Sables! Jag tycker en stor del av att träna mycket är att ha roliga mål. Extrema utmaningar som inte vilken Svensson som helst tar sig igenom utan kräver lite extra både fysiskt och psykiskt. Lopp som dessa är en expedition och är både praktiskt och upplevelsemässigt sämre om man utför dem ensamma. Därför vill jag pejla läget på detta forumet om några av er precis som jag tycker MDS verkar som en kul grej att genomföra, och framför allt prata om på fikarasten när man väl är hemma igen :cool: Det är nämligen inte så många platser och 2007 års tävling börjar vad jag uppfattar det som bli full. Så 2008 eller 2009 kan vara ett lämpligt år att genomföra tävlingen på så att man kan planera ordentligt. Jag är dock flexibel fram t.o.m 2011 ifall någon gärna vill men inte kan rent praktiskt förrän då. Givetvis är också erbjudandet dubbelsidigt och om ni har några expeditioner/tävlingar som ni gärna skulle vilja ha med folk på så kan jag givetvis erbjuda mitt stöd och deltagande på det. Så vad säger ni, är ni lite ävertyrssugna eller!

User HakanLarsson

Page_code

Document Skrevet 8. jun 2005 07:15
6061 Fra: Sollentuna
Indlæg: 1639
Medlem: 6061
Hehe... flexibel fram till 2011? Härlig långtidsplanering!! Du snackar alltså löpning? //Håkan (snuvig - men utvilad och pigg)

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 8. jun 2005 07:21
En del springer men de flesta väljer att gå just i detta loppet. Det är ungefär 4 mil i sand per dag och eftersom värmen är extrem och du måste ha med dig all utrustning själv i ryggsäcken faller det sig enklast att dra ner på farten. I övrigt är jag öppen för alla alternativ. Mont Blanc 2008 (närmast större planerade expedition efter inhemska tävlingar 2006 och 2007) blir både cykling och bergsklättring. Andra expeditioner som min bror planerat är att paddla kanot genom Volga och att vandra Inkastigen i Sydamerika. Båda dessa ligger dock tidigast 2013.

User HakanLarsson

Page_code

Document Skrevet 8. jun 2005 10:23
6061 Fra: Sollentuna
Indlæg: 1639
Medlem: 6061
Aha, jo det är klart man traskar... Som Nijmegen... fast i sand... Jag har oxå funderat på Mont Blanc, det är ju tekniskt ganska enkel klättring. Men det blir väl att traska upp på Väsjöbacken istället... :rolleyes: //Håkke
CremytosEn del springer men de flesta väljer att gå just i detta loppet. Det är ungefär 4 mil i sand per dag och eftersom värmen är extrem och du måste ha med dig all utrustning själv i ryggsäcken faller det sig enklast att dra ner på farten. I övrigt är jag öppen för alla alternativ. Mont Blanc 2008 (närmast större planerade expedition efter inhemska tävlingar 2006 och 2007) blir både cykling och bergsklättring. Andra expeditioner som min bror planerat är att paddla kanot genom Volga och att vandra Inkastigen i Sydamerika. Båda dessa ligger dock tidigast 2013.

User Camalcuz

Page_code

Document kanotmaraton Skrevet 10. jun 2005 02:23
6603 Fra: Uddevalla
Indlæg: 16
Medlem: 6603
Elle varför inte sätta sig en en sliten gammal kanadensare och paddla 55km uppströms? http://www.kanotmaraton.se/
HakanLarssonAha, jo det är klart man traskar... Som Nijmegen... fast i sand... Jag har oxå funderat på Mont Blanc, det är ju tekniskt ganska enkel klättring. Men det blir väl att traska upp på Väsjöbacken istället... :rolleyes: //Håkke

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 10. jun 2005 06:02
Det låter helskönt, dock kanske lite tajt inför årets lopp med tanke på att jag inte paddlat kanot sedan Vi Unga-tiden. Men är definitivt på nästa år. Mina svärföräldrar är från Färgelanda och de skulle definitivt uppskatta ambitioner att se mer av Dalsland :rolleyes:

    AddthisDel   FeedRSS feed