Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

LCHF vs. Low Carb

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female suziQ77

Page_code

Document LCHF vs. Low Carb Skrevet 24. jun 2016 20:51
5 Fra: Waidring
Indlæg: 26
Medlem: 19334

Hej på er.

Sedan 11 dagar försöker jag att inte äta kolhydrater. Givetvis förstår jag att det finns kolhydrater i en del mat jag äter och jag räknar inte hur mkt jag får i mig per dag men äter inte bröd, ris, pasta osv utan hålle mig till kött, fisk, ägg mjölkprodukter, grönsaker o en del frukt som jag inte klarar mig utan. Nu är min fråga om någon kan förklara för och nachdelar mellan lchf och en lowcarb diet. LCHF verkar ju funka för att ga ner i vikt (vilket är mitt största mål), men jag tycker att det känns fel med så mycket fett. Även om jag nu inte är rädd för fett. Äter mycket nötter och ibland grädde med bär om jag blir sugen. Hur är det att konditionsträna längre pass som t ex cykling i över 2 timmar eller bergsvandring om man inte äter kolhydrater?

Hälsningar Susanne

User alexandre

Page_code

Document Re: LCHF vs. Low Carb Skrevet 6. jul 2016 20:13
No_medium_image Fra: Stockholm
Indlæg: 1232
Medlem: 42850

Om du känner dig mätt och pigg och samtidigt går ner i vikt så finns det inte några nackdelar med lowcarb.

Det är ofarligt att avstå kolhydrater och långa konditionspass fungerar utan dem. Färska grönsaker är bättre än bröd/pasta/ris för de har vitaminer.

Känns det fel med mycket fett, går det bra att äta mindre, bara så mycket som känns rätt. Man behöver bara "halva egen vikt i kg" gramm fett per dag. Ju mindre fett, tex nötter, man äter desto snabbare går man ner i vikt. Du når ditt mål snabbare om du tar tex yoghurt istället för grädde till bär.

User_female suziQ77

Page_code

Document Re: LCHF vs. Low Carb Skrevet 6. jul 2016 20:44
5 Fra: Waidring
Indlæg: 26
Medlem: 19334

Ok, tack för svaret och hjälpen, det gar otroligt segt. Har hallt pa i 3,5 vecka nu och har kanske gatt ner 0,5 kg (svart att säga da vagen alltid visar olika). Tränar ocksa men har inte gatt ner nan cm pa magen så det är inte bara musklerna som väger. De första par veckorna åt jag bara inga kolhydrater men hade inte sa mycket koll annars (överdrev inte men det blev en del nötter och grädde) nu har jag börjat räkna kalorier ocksa. Ligger pa ca 1650-1700 per dag. Har hallt pa i fem dagar, inte sa länge jag vet, men snart maste det hända nat. Blir tokig. Behöver bara titta pa sötsaker sa gar jag upp i vikt, men det verkar omöjligt att ga ner det igen. Förr var det lättare. :(

User alexandre

Page_code

Document Re: LCHF vs. Low Carb Skrevet 9. jul 2016 16:03
No_medium_image Fra: Stockholm
Indlæg: 1232
Medlem: 42850

Att det går segt är en jobbig känsla. Jag rekommenderar boken "The Compound Effect" av Darren Hardy. Han förklarar varför det känns så och vad man ska göra åt det. Boken beskriver bl.a. viktnedgång, men gäller alla projekt som kräver talamod som tex lära spela musikinstrument, spara ihop en million dollar eller fixa en trädgård. Alltså sånt som inte kan snabbas upp med mer ansträning och som på plussudan inte heller kräver någon jätteansträngning, det räcker att gör litet varje dag för att uppnå målet.

Det är roligt skrivet, lättlast och direkt praktiskt användbart. Att jag är glassfri sedan oktober (helt overkligt för en sådan känd glassoman som jag!) är resultat av "vice check" från boken. Jag skulle avstå glass i 30 dagar för att se om jag klarar det. Det gick bättre än förväntat.

http://www.healthkicklifestyle.com/a-different-kind-of-fast/

1650-1700 kcal/dag låter rimligt för viktnedgång, men att börja med det direkt är som att börja styrketrända med 100kg på stången på första träningspass.

En känd metod för att komma igång är att först i 2 veckor äta som vanligt, som känns bekvämt och räkna kalorier bara för att veta hur mycket man brukar äta. Sedan strävar man att hålla sig inom bekvämlighetszon, inom sin vanliga mängd kalorier som man åt per dag dem första 2 veckor när man inte begränsade sig. Det är svårare än det låter, dagar med 20% över den vanliga mängden händer lätt även med "nyttig" mat. Efter att ha klarat det flera veckor i rad, kan man höja ribban, alltså sänka kalorimängden.

Om man tänker på saken så känns det naturligt att först träna upp sig till att klara äta "bekvämt" (utan att slöäta mer än bekvämt) innan man kan klara äta mindre än "bekvämt".

"Snart maste det hända nat" - bra saker händer snart: du kommer få vanan att hålla koll på kalorier och redan med det ligger före 90% Svergies befolkning mathälsomässigt.

User_female suziQ77

Page_code

Document Re: LCHF vs. Low Carb Skrevet 9. jul 2016 21:36
5 Fra: Waidring
Indlæg: 26
Medlem: 19334

Tack för svaret. Ska genast kolla in boken :) Låter som den perfekta boken för mig då jag är en som vill se snabba resultat i ALLT :). Det känns dock som om jag är pa rätt väg. Låter vettigt det du säger att man först ska kolla "normalkalorierna" i 2 veckor. Men jag är redan igång. Har slutat med kolhydrater sedan nästan en månad. Räknar kalorier sedan ca. 1 vecka, och jag tycker att det funkar bra, och att det är roligt. Jag har insett nu, att jag avstår hellre fran socker än fran fett (fett i rimliga mängder och bra fett :)) och som en föredetta sockerjunkie kommer jag på mig själv att bli sugen på en bit god ost, eller en god bit kött med sallad istället för choklad, bullar och bröd som innan :)

Idag känns det för första gången som om det har hänt nat. Ser bara minimal skillnad på vågen, men mina "jobb byxor" sitter lite lösare :) OCH jag mår bra. Det går som sagt väldigt långsamt men det gäller bara att fortsätta :) Är positiv nu...vet dock att det kommer att komma svackor.

Alltså tack än en gång för boktipset. Skall beställa genast pa amazon (en av fördelarna med att bo i Österrike :)).

Susanne

User alexandre

Page_code

Document Re: LCHF vs. Low Carb Skrevet 20. nov 2016 13:35
No_medium_image Fra: Stockholm
Indlæg: 1232
Medlem: 42850

Jag avstår inte socker avsiktligt, det bara lockar inte. Jag tänker som cakan som skrev i sitt blog här på Shapelink: "Nu har jag insett att det är sjukt att jag måste äta mat som inte har någon funktion".
http://www.shapelink.com/sv/blog/cakan/men-herregud

Imponerande att kalorieräknande fungerade på en gång. Det tog mig flera veckor att få det rulla på. Jag glömde skriva ner saker, hade svårt att uppskatta mängder när jag åt ute och tyckte det var krångligt att räkna kalorier i maträtter på många ingrediencer. Det tog mig också tid att upptäcka att precis allt, även morötter och broccoli, behövde väggas och räknas.

Jag upptäckte att jag måste räkna dagligen. Hur mätt eller hungrig jag känner mig skiljer sig från kalorimängden.

När man är igång så fungerar räknandet klockrent. Man styr kroppsvikten som med en ventil: man skruvar till viss kalorimängd per dag så går man ner eller upp i vikt med motsvarande hästighet. 100 kcal per dag motsvarar 100 g kroppsfett per vecka.

User LCHFgurun

Page_code

Document Re: LCHF vs. Low Carb Skrevet 12. jun 2017 19:13
No_medium_image Fra: -
Indlæg: 2
Medlem: 273237

Hej,

Jag och några kompisar driver matportalen https://www.handlamatonline.com/ och har tänkt bredda med några butiker som även säljer mat för oss som går på LCHF eller styrketränar. Jag är mest nyfiken på vart ni brukar handla så vi väljer de rätta butikerna.

Tack!

www.handlamatonline.com

    AddthisDel   FeedRSS feed