Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Kolhydratsfattiga recept

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female lillan

Page_code

Document Kolhydratsfattiga recept Skrevet 19. nov 2004 10:59
Laf24svegg0404g4k8o8 Fra: Stockholm
Indlæg: 12
Medlem: 460
Är det ngn som har tips om recept utan pasta, potatis och ris?

User gore

Page_code

Document Skrevet 20. nov 2004 18:33
3317 Fra: Stockholm
Indlæg: 6
Medlem: 3317
Vad jag har hört så är ju kött, fisk, fågel, ägg och ost starka råvaror som är kolhydratfattiga. Så goda rätter som jag brukar äta, men som samtidigt är snåla med kolhydraterna är: kycklingsallad med dressing(gärna fett/sockerfri) tonfisk och en/en halv paprika stek(så fettsnål som möjligt) med grekisk sallad... Gott, enkelt och kolhydratfattigt... ;) Någon annan som har fler goda recept ?

User_female EmmaGustavsson

Page_code

Document Ersättning Skrevet 21. nov 2004 22:07
4025 Fra: Göteborg
Indlæg: 4
Medlem: 4025
[FONT=Verdana]Enklast är att byta ut pasta, ris eller potatis mot keso. Funkar lika bra.[/FONT]

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 23. nov 2004 16:41
Mitt favoritmellanmål är 3 dl Keso, två hackade bananer och en hackad apelsin, rör ihop allt med massvis av kanel. Mmmm!! En annan favorit är en burk Lätt Kesella med ett par teskedar lågkalorisylt. Massor av fina proteiner och lagom mycket kolhydrater.

User_female buddha

Page_code

Document bönblandning Skrevet 23. nov 2004 17:32
No_medium_image Fra: -
Indlæg: 1
Medlem: 3260
span style="color:Navy">[FONT=Comic Sans MS]hello.. jag brukar göra en blandning på kikärtor, gröna bönor, kidneybönor, hackad röd lök... jag äter den blandningen till kött, fisk, kyckling.... det är mycket proteiner, kolhydraterna har lågt GI, fettet är nyttigt. å det är sååå gott! ha en vanlig grönsallad till så blir det ännu godare. :p ha det bäst/ kram från buddha.[/FONT]

User_female Annica84

Page_code

Document Hej hej Skrevet 24. nov 2004 13:55
4490 Fra: Lund
Indlæg: 24
Medlem: 4490
Har nån nåt tips på hur man blir av med lite fett snabbt och bildar muskler i stället? Om det nu går :)

User_female Annica84

Page_code

Document Hej alla Skrevet 24. nov 2004 14:05
4490 Fra: Lund
Indlæg: 24
Medlem: 4490
Vet nån hur jag kan göra för att bli av med fett och bygga muskler istället? :)

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 24. nov 2004 15:29
Annica84Vet nån hur jag kan göra för att bli av med fett och bygga muskler istället? :)
Först och främst: Kroppen kan inte omvandla fett till muskler, det är en kemisk omöjlighet. Sorry! Däremot är styrketräning en bra sak för alla som vill bli av med fett, ökad muskelmassa ger förutom en snygg kropp och ett bättre välbefinnande, en högre förbränning! Se över din dagliga diet, och fundera över var du kan snåla in på fett, samt träna regelbundet så skall du se att resultaten kommer (tänk bara att i vila bränner muskler 50% kolhydrater och 50% fett!). Många kvinnor är rädda för att få stora och "bulliga" muskler, därför är de rädda för att ta ta i ordentligt på gymet, men det är en ganska obefogad rädsla. Muskelutvecklingen styrs av två saker, nämligen hur mycket du belastar kroppen och hur mycket testosteron du har. Kvinnor har i genomsnitt 60% av en genomsnittlig mans styrka, så de kan inte lassa på altför mycket vikter och kvinnor har betydligt mindre manligt könshormon (av naturliga orsaker). De kvinnor som har stora musklar har skött sin diet närmast perfekt, samt tränat oerhört mycket (altså bör vi alla vara mer imponerade av biffiga tjejer än av biffiga killar :D ). Mitt råd är att ta kontakt med en personlig tränare på ditt gym som kan hjälpa dig lägga upp ett vettigt program. Lycka till!

User_female Annica84

Page_code

Document Skrevet 24. nov 2004 20:21
4490 Fra: Lund
Indlæg: 24
Medlem: 4490
Nä jag vet att man inte kan omvandla fett till muskler, men du förstod säkert vad jag menade! ;) Tack för tipset förresten! Jag tränar inte på gym, jag tränar Taekwondo två gånger i veckan bara. Jag kan inte ett dugg om diet och sånt eftersom jag tidigare inte brytt mig. Men sen jag blev med barn så har det blivit svårt att bli av med "hullet". Får man ställa en fråga till? Hur ska jag börja äta? Tack på förhand

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 25. nov 2004 13:35
Annica84 jag tränar inte på gym, jag tränar Taekwondo två gånger i veckan bara.
Det är väl inte så "bara"?
Annica84 Får man ställa en fråga till? Hur ska jag börja äta?
Mina tips kan du läsa om i den här tråden: http://www.shapelink.com/forum/showthread.php?t=35 Men vi är ju alla olika. Det som funkar för mig kanske inte funkar för dig. Mvh -Peter

User_female Annica84

Page_code

Document Skrevet 25. nov 2004 19:57
4490 Fra: Lund
Indlæg: 24
Medlem: 4490
Nä, så bara är det väl inte men jag skulle vilja ha ett träningspass till i veckan. Tack än en gång! :)

User_female Asa28

Page_code

Document Kolhydratsfattiga recept Skrevet 16. feb 2005 07:52
No_medium_image Fra: Uppsala
Indlæg: 11
Medlem: 5553
Jag brukar ofta äta olika slags bönor något som jag aldrig tänkt på förut men som är jättegott och mycket protein i. Du kan tex laga kycklingfile i ugn och till det ha stora vita bönor (från burk) som du lägger i en marinad på tomatpure,pressad vitlök,timjan, salt och spiskummin. detta värmer du lite sen i micron och sen har du nån god sallad till och kycklingen! Annars funkar även röda linser, eller kidney bönor! Gott oxå är grillade rotfrukter i ugn, tex kålrot, morötter och palsternacka med kryddor och sen ha kyckling eller tonfiskfile till det. Laxkotletter och grönsaker är oxå gott, broccoli, avokado, morötter och kål. Lite recept ur huvudet som jag kom på just nu, hoppas nåt ska smaka bra!

User_female jeslin

Page_code

Document Skrevet 21. feb 2005 09:08
No_medium_image Fra: Oskarshamn
Indlæg: 6
Medlem: 4816
gorekycklingsallad med dressing(gärna fett/sockerfri) tonfisk och en/en halv paprika stek(så fettsnål som möjligt) med grekisk sallad...
Förlåt mig men dina tips är inget vidare. Varför? Jo för att kycklingsallad är ett utmärkt alternativ men inte om det är fettfritt. Fettfritt är inte nyttigt. Tvärtom. Häll på en salladsdressing med raps- eller olivolja så blir det bra. Samma sak med stekningen där du rekommenderar så fettsnålt som möjligt. Fett är inte farligt. Utan fett avstannar förbränningen och effekten blir den motsatta. Lagom mycket fett behöver kroppen och det är viktigt att mestadelen av fettet är av en bra sort, dvs kommer från livsmedel som tex valnötter, rapsolja, avocado, fisk etc.

User acke_t

Page_code

Document Skrevet 21. feb 2005 13:38
4713 Fra: Lund
Indlæg: 370
Medlem: 4713
jeslinFörlåt mig men dina tips är inget vidare. Varför? Jo för att kycklingsallad är ett utmärkt alternativ men inte om det är fettfritt. Fettfritt är inte nyttigt. Tvärtom. Häll på en salladsdressing med raps- eller olivolja så blir det bra. Samma sak med stekningen där du rekommenderar så fettsnålt som möjligt. Fett är inte farligt. Utan fett avstannar förbränningen och effekten blir den motsatta. Lagom mycket fett behöver kroppen och det är viktigt att mestadelen av fettet är av en bra sort, dvs kommer från livsmedel som tex valnötter, rapsolja, avocado, fisk etc.
bra skrivet!!!

User_female Asa28

Page_code

Document Fettfritt? Skrevet 22. feb 2005 09:05
No_medium_image Fra: Uppsala
Indlæg: 11
Medlem: 5553
Ursäkta mig, men jag skrev ett förslag om att göra kyckling i ugn, sen gav jag andra förslag oxå och då nämnde jag inte om man skulle steka el göra den i ugn. Dessutom nämnde jag inte dressing, det bestämmer väl var och en om den vill ha på och vad den ska bestå av, jag har oftast dressing på mina sallader. Detta var några tips jag hade i huvet som jag bara skrev ner hastigt och lustigt på denna sida eftersom hon ville ha förslag... Dessutom skriver jag ju att man kan ha avokado till osv..och även att man kan äta fisk ! Så vad är felet?

User Rex

Page_code

Document Missförstånd Skrevet 22. feb 2005 10:22
3ensbib7k3y80wkc4cko Fra: Stockholm
Indlæg: 638
Medlem: 22
Asa28, Jag tror att du missuppfattar inläggen från Jeslin ovan! De är postade angående inlägget från användaren "Gore" och inte mot ditt inlägg. Se citatet i Jeslins inlägg.

User_female Asa28

Page_code

Document Ok bra! Skrevet 22. feb 2005 11:13
No_medium_image Fra: Uppsala
Indlæg: 11
Medlem: 5553
ja såg fel, trodde att det var till mig eftersom det var jag som hade svarat oxå på förslag om recept osv.. Det var ju skönt, såg nämligen ingen nackdel med mina recept..

    AddthisDel   FeedRSS feed