Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Jag tränar massor! Men vikten förändras inte =/

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

Side: Første | Forrige | 1 · 2 | Næste | Sidste
    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female Sockerpuff

Page_code

Document Re: Jag tränar massor! Men vikten förändras inte =/ Skrevet 23. jun 2010 11:29
1c55ec484fb27fbcf43c8d6b95ffeaad9d6cb975178bedd190caa9e65a975b18 Fra: Göteborg
Indlæg: 13
Medlem: 40182

Jo jag antar att det är kosten som spökar för min del. Men jag blir bättre för varje dag som går :) Ju mer jag tränar ju mer nyttigt äter jag, precis som att kroppen vet vad den är sugen på och oftast är den sugen på rätt och nyttiga grejor nu för tiden :D 

Jag har fått in en bra rythm i min träning men vet att jag måste variera mig mera för att inte tröttna och för att inte bara träna samma saker hela tiden.. 

Jag har en tendens att träna mer styrka än kondition eftersom jag tycker kondition är så jäkla tråkigt och jobbigt (doh) haha och jag har lätt för att bygga på mig muskler och bli rätt stor tack vare min kraftiga benstome. Så jag får akta mig där :) 

Tack för allt stöd jag får här i alla fall :) 

User_female Lampfot

Page_code

Document Re: Jag tränar massor! Men vikten förändras inte =/ Skrevet 23. jun 2010 18:19
Pictu Fra: Norrtälje
Indlæg: 92
Medlem: 31070

Jag vill också trycka på kampsport. BJJ, judo, kickboxning etc - man förbränner galet mycket och kombinerar konditionsträning och styrketräning. Och så tycker ju många det är skitkul! Box och Kick'n'Box-klasser på gym funkar lika bra, så har du inte testat det tycker jag du ska göra det! :D

Angående benhinnor (ontet sitter på framsidan...?) så är det normalt att de är svaga när man börjar träna. Problemen brukar minska efterhand. Stretcha dem lite efter passen och överträna inte dem så att du har ont i flera dagar efter ett pass. Jag ser ingen anledning att skaffa löparskor för 2000:- till promenader. Det finns walkingskor för typ 300 på Stadium. Ska du skaffa löparskor brukar det alltid finnas några på rea, så med tanke på studentekonomi så kan du sikta på skor som har kostat 1000-1500 och köp till halva priset. Meeen löparskor är alltså gjorda för löpning.

Proteinpulver = ja! Kost med protein+kolhydrater+fett = ja! Godisstopp är ju helbra.

Du har ju kommit en bit på vägen redan i livstilsförändringen, fortsätt så! Lycka till!

User Nightdriver

Page_code

Document Re: Jag tränar massor! Men vikten förändras inte =/ Skrevet 23. jun 2010 19:27
73223 Fra: Vinnö
Indlæg: 42
Medlem: 73223

Tycker du inte ska oroa dig för din vikt, allt för mycket iaf, du har ett bra BMI och och att deffa ner de sista kilona har du ingetting för.

Spara de sista kilona till sämre tider istället..!

User BigMountainFreerider

Page_code

Document Re: Jag tränar massor! Men vikten förändras inte =/ Skrevet 24. jun 2010 09:23
3b917eff8cb0ce0bc7171ceacf2de5666a86d32c6bef6e1c1728ca0c911b2285 Fra: Luleå
Indlæg: 148
Medlem: 36015

Hej!

Ser ut som om du fått massor av fina svar: i korthet skulle jag säga så här för att gå ned i vikt

1. Träna ( det gör du redan)

2. Ät rätt. Det går inte att sluta äta, du måste lära dig att äta på rätt sätt. Mitt tips är att sluta med allt som du vet är onyttigt. Hamburgare. Pizza. Sockerpuff flingor. Kvällsmat är inte bra. Sätter hela kroppens viktreglage ur balans. Ät inget tre timmar före du går och lägger dig. Aldrig nattmat.

3. Sov rätt. Vi omsätter galet mkt energi på natten. Det är då vår kropp repareras och byggs upp. Sover du för lite blir du sliten och fet. Tyvärr. 8 timmar per natt. Minst.

Min personliga reflektion är att träningen är den minsta delen i viktnedgång. Jag skulle ha nått mina viktmål mkt lättare om jag inte tränade. Men nu vill jag ju gå ned i vikt för sportens skull. Så jag tränar och har en seg kurva. Träningen innehåller mkt fällor i form av belöningar som man tror sig är värd. Men kolla hur mkt kallorier du bränner nästa gång du sitter på en spinningcykel. 50 min stenhård träning på den motsvarar ca en Gainomax. Alltså. Drick den och dina förbränningsambitioner är omintetgjorda. Stryka är bra för det ger en bra förbränning över längre tid.

Lycka till!

User_female Sockerpuff

Page_code

Document Re: Re: Jag tränar massor! Men vikten förändras inte =/ Skrevet 24. jun 2010 11:53
1c55ec484fb27fbcf43c8d6b95ffeaad9d6cb975178bedd190caa9e65a975b18 Fra: Göteborg
Indlæg: 13
Medlem: 40182
Nightdriver

Tycker du inte ska oroa dig för din vikt, allt för mycket iaf, du har ett bra BMI och och att deffa ner de sista kilona har du ingetting för.

Spara de sista kilona till sämre tider istället..!

 Haha ;) Tack...

User_female Athenasmatte

Page_code

Document Re: Jag tränar massor! Men vikten förändras inte =/ Skrevet 1. jul 2010 11:58
No_medium_image Fra: Lerberget
Indlæg: 12
Medlem: 73662

Har du precis börjat träna/förändra din livsstil så kan det ta lite tid innan du ser resultat. Men ge inte upp! Det är det alldeles för många gör; de förväntar sig att det ska hända något efter bara några veckor men till en början kan det faktiskt ta 1-2 månader innan du märker något. Efter den första förändringen börjar märkas så brukar fortsättningen i regel gå snabbare! Så det är bara i början det går trögt, sen bär det av!

Sen tycker jag inte att du ska väga dig, utan hellre mäta din kropp med måttband. Tränar man mycket styrka/muskler så kan man faktiskt gå upp i vikt fastän man blir smalare, eftersom muskler väger mer än fett. Så häng inte upp dig på vågen! Du märker ju själv om byxorna sitter lite lösare och då vet du att du har lyckats!

Och så till kosten; ät mycket protein (finns i kött, fisk, ägg, ärtor, bönor, linser) och fett och håll igen med kolhydraterna (pasta, ris, potatis, bröd)! Speciellt frukt ska du vara försiktig med eftersom det innehåller mycket socker. Visst innehåller frukt även nyttiga antioxidanter och vitaminer men dessa kan du faktiskt få i dig på andra sätt, genom att te.x äta grönsaker. Ska du äta frukt så gör det i så fall direkt efter träning!

Det kan också vara så att du tränar för mycket. Då kan man bli övertränad och resultat uteblir. Kroppen behöver vila för att bygga upp sig igen och får den inte tillräckligt med vila så bryts kroppen ner istället. Mycket träning behöver alltså inte betyda att du går ner mer i vikt, för tränar du för mycket så kan du faktisk gå upp i vikt! (kroppen mår inte riktigt som den ska då helt enkelt).

Så ha tålamod, träna lagom och lycka till!

Mvh//Madeleine


Side: Første | Forrige | 1 · 2 | Næste | Sidste
    AddthisDel   FeedRSS feed