Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Hjälp med kost och kosttillskott - Nybörjare

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User hulten.joakim@gmail.com

Page_code

Document Hjälp med kost och kosttillskott - Nybörjare Skrevet 5. feb 2013 00:12
Picture?wid Fra: Ängelholm
Indlæg: 4
Medlem: 166243

Har tränat ett tag och känner att jag har bra koll på vad som funkar för mig med vikter, övningar etc. Men jag känner också att jag till viss del saknar kunskap om kost. När och kanske framförallt vad jag ska stoppa i mig för bästa resultat.

Jag trÄna 5 gånger i veckan, just nu med fokus på att bygga muskler. 70 minuters pass med höga vikter och få repetitioner. Tränar mån-torsdag samt lördag och ibland söndag.

Som det är nu känner jag att jag är riktigt dålig på äta äta rätt. Går upp 0730 och äter frukost först vid 1000. Bröd, smör och ost + kaffe. 1200 äter jag middag, kan vara i stort sätt vad som. 1500 brukar jag ta en banan eller liknande och 1730 börjar mitt pass. ca 30 min efter passet intar jag Middag, även denna gången utan att direkt tänka på vad det är. Jag tar en shake med protein om dagen.

Kan tillägga att middagrna jag äter till 90% är lagad mat enligt tallriksmodellen.

Sunt förnuft säger att jag borde äta en bättre frukost. Men ungefär där slutar min kunskap :)

Vad bör jag tänka på när jag planerar mina middagar, vilka tider är bäst att fördela min måltider (jobbar, så 1200-1300 är optimalt för lunch). Och behöver jag komplettera med något kosttilskott eller byta ut någon måltid mot shakers eller liknande.

Är Man, 29 år, väger 83kilo och är 183cm. Normaltränad.

Tack på förhand om någon kan hjälpa till med några pointers!

User aziima

Page_code

Document Re: Hjälp med kost och kosttillskott - Nybörjare Skrevet 3. maj 2013 06:16
No_medium_image Fra: Göteborg
Indlæg: 20
Medlem: 178089

Gå upp tidigare och ät MYCKET frukost, gröt, macka, ägg.

Kosttillskott finns det många som inte tar överhuvudtaget. Får man i sig tillräckligt genom kosten är det ingen idé att ta några tillskott enligt mig. Men det kan vara bra att ta en gainer eller proteinpulver eller liknande direkt efter träning om du inte bor precis bredvid gymmet ;). Sen försök att få i dig en rejäl middag 30-45minuter efter passet. Dvs så fort du kommer hem.

Om du går upp tidigare och äter frukost direkt när du vaknar hinner du dessutom med ett mellanmål till i form av banan och macka kanske innan det är dags för lunch. Glöm inte att ladda med kolhydrater efter träningen, och mycket protein (fågel,fisk,kött,bönor) kyckling och tonfisk är rika på protein och innehåller inte kolhydrater t ex så glöm inte att komplettera det med potatis/ris/pasta, det är minst lika viktigt. Vill du bygga muskler behöver du också energiöverskott för att musklerna ska känna att de kan bygga upp sig. Ligger du på underskott går du ju ner i vikt, ligger du på balans så händer ingenting, ligger du på överskott känner kroppen att den kan ta den överblivna energin till att bygga upp dina muskler. Vet inte hur mycket du vill gå in för det men det finns på internet guider om hur man bulkar (bygger upp sig) och sedan deffar, förbränner fettet igen som man lagt på sig så musklerna blir mer framträdande.

Kolla upp hur mycket kalorier du behöver få i dig varje dag och lägg på 500 så ligger du på ett bra överskott, glöm inte att sova tillräckligt, det är då kroppen återhämtar sig och bygger. Man bör få i sig ungefär 2g protein per kilo kroppsvikt också.

Hoppas det hjälpte lite iallafall.

Lycka till! :)


Rätta mig om jag har fel någon.

User Pellhov

Page_code

Document Re: Hjälp med kost och kosttillskott - Nybörjare Skrevet 31. maj 2014 17:02
51ef306fd5290185faef8404f0cf7797b9df73be2357f475735bc6e2d5eb9449 Fra: Stockholm
Indlæg: 1
Medlem: 151194

Kanske lite sent svar på tråden din men..

Jag föredrar att äta kolhydraterna innan träningen. Det är ju trots allt där energin finns vilket behövs till träningen. Så mitt tips är bra frukost och kolhydratrik lunch. Till middagen sen försöker jag ibland minska på kolhydraterna och ha mer protein då det är det musklerna är uppbyggda av. Det är min teori iaf, jag har väl inte varit jättenoga med den här taktiken än. Sen ett sett kan ju vara att du skaffar en app där du kan räkna vad du stoppar i dig. Blir ju bara ett ungefärligt värde men så du har ett litet hum.

Sen då du vill bygga så ska du inte stirra dig blind på att bara köra tungt om du vill bygga. Det handlar mer om hur mycket du pushar dig själv vid lyften. T.ex ta en vikt vid bicepscurl, och så kör du tills du inte orkar lyfta ett rep till, sen vilar du och kör likadant igen 3-4 set. Det handlar om att stressa musklerna så mycket som möjligt :)


    AddthisDel   FeedRSS feed