Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Hjälp & tips önskas

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female Katza

Page_code

Document Hjälp & tips önskas Skrevet 27. apr 2005 14:00
6472 Fra: Göteborg
Indlæg: 3
Medlem: 6472
Hej hej! Jo nu är det ju så att sommaren är på väg, och fort går det! :) Men dessvärre så blir mitt självförtroende bara sämre och sämre ju närmare bikini.sesongen vi kommer. Jag behöver gå ner ca 8 kilon. Har ni några bra tips/råd? Jag äter bra och "rätt", ibland kan vissa tycka att jag är lite extrem. Men jag är van och gillar det jag äter och hur jag äter det. Jag tränar 2-3 (ibland 4) gånger i veckan på gym. Jag börjar då med uppvärmning i 10 minuter på bandet, hastighet 6-7, lutning 7-10. Sedean kör jag ett styrkepass på ca 50-60 minuter; armar, ben, rygg, lite mage. Efteråt går jag ibland 40 minuter till i samma hastighet och lutning. Jag äter Redumax till mitt mest kolhydratrika mål varje dag. Vet inte om detta hjälper, har precis börjat (tagit dem i ca två veckor nu). Ibland tar jag en rask promenad i ca 1 timme utomhus på morgonen. Då dricker jag bara en kopp svart kaffe inan för att öka förbränningen. (Hur bra funkar kaffe för förbänningen egentligen, någon som vet?) Vad gör jag för fel egentligen? Jag tycker inte att jag känner någon direkt skillnad på hur mina kläder sitter och på vågen syns ingen skillnad, jag står så gott som still! Detta gör mig tokig. En gång varje månad mäter jag mina lår, midja, stuss och väger mig. Men tycker inte att jag märker någon skillnad. Dessa rutiner har jag haft sen efter jul/nyår. Alla tips, råd och all hjälp är välkommen!

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 27. apr 2005 15:31
Allvarligt talat: Det låter som om du är i kanon-form! Utan att ha en aning om hur du ser ut i kroppen, tror jag faktiskt inte att du har behov av att gå ner 8 kg. Kämpa på bara men låt inte vågen diktera din träning. Man skall träna för att man tycker att det är roligt, inte för att man känner sig tvingad! Missförstå mig inte: Jag tycker du är jätteduktig som tränar mycket, men försök hitta njutningen med din träning istället för att jaga något ouppnåeligt, trådsmalt, ideal. Stort lycka till! -Peter P.S. Om kaffe fungerade som förbränningshöjare, skulle jag se ut som ett utmärglat lik. Om det finns någon effekt, är den marginell, tror jag.

User lundgrenper

Page_code

Document . Skrevet 27. apr 2005 18:08
6118 Fra: Skellefteå
Indlæg: 44
Medlem: 6118
Man kanske får börja fråga sig var man egentligen är på väg när man mäter sin kropp och mår dåligt över att kläderna sitter ungefär som förr... Jag har sett en del exempel på människor som förlorar kontrollen på detta sätt, deras kroppar blir deras förbannelse! Besatthet är farligt. Det finns inget vackrare än glada pigga och friska människor... Ett tipps är att självförtroende ger så mkt mer än några kilon på vågen! Du tränar och äter bra, kanske lite väl bra? Jag brukar försöka att träna sådär lagom bra... äta ungefär som jag vill... då mår jag bra, då tycker jag att det är roligt, då är jag glad och då fastnar inte min fokus på min egen kropp... Då kan jag vara mig själv, lyfta fram min personlighet och slå ut norra sveriges elnät med min karisma, men bara då... när jag har roligt, när jag mår bra och när jag är förbannat glad och stolt över mig själv.... håll huvudet högt ;)

User acke_t

Page_code

Document Skrevet 27. apr 2005 19:23
4713 Fra: Lund
Indlæg: 370
Medlem: 4713
300 mg koffein ökade energiförbrukningen under 90 minuter med 175 kj jämfört med utan koffein, studien gjord på tränande människor. Poelhmann EJ et.al: Influence of caffeine on the resting metabolic rate of exercise-trained and inactive subjects. Alltså inte en särskilt stor skillnad. Men om man som jag kör morgonpromenad 5 dagar i veckan så är det ändå en skillnad att räkna med, och den extra piggheten man får av koffeinet är inte fel heller när det är mörkt och kallt ute och man vet att man har 6km kvar att gå Och om du äter bra redan och sköter träning och sömn men inte gå ner så har du två val. Antingen äta mindre lr träna mer, det är den hårda sanningen. Sen som dom andra har skrivit så är det inte alls säkert att du behöver gå ner ngt, det kan vi inte bedöma så här över internet, utan det får du själv avgöra med ditt goda omdöme lr med kompisar i din omgivning.

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 28. apr 2005 08:58
acke_tOch om du äter bra redan och sköter träning och sömn men inte gå ner så har du två val. Antingen äta mindre lr träna mer, det är den hårda sanningen. Sen som dom andra har skrivit så är det inte alls säkert att du behöver gå ner ngt, det kan vi inte bedöma så här över internet, utan det får du själv avgöra med ditt goda omdöme lr med kompisar i din omgivning.
Precis! Detta är inte så enkelt som det låter, men precis så du måste gå till väga. För att uppnå en sund och varaktig viktmiskning är det lagom att satsa på ett kaloriunderskott på 500 kalorier/dag ungefär. För att verkligen ha koll på hur mkt du äter och vad du gör av med finns bara ett sätt: räkna! Det finns olika formler för att räkna ut hur mkt energi man gör av med - vill du slippa detta själv så betala en liten slant för att få en PT eller kostrådgivare att göra det, en PT kan även hjälpa dig med ett träningsprogram som passar just dig - där man väger in sin basala omsättning (hur mkt man gör av med i vila), hur rörligt jobb man har, samt träning. Drar man sen ner intaget med 500 kalorier/dag så minskar man garanterat i vikt! Sen är det givetvis bra att även ha koll på hur mkt av intaget som är fett, kolhydrater resp. protein, men äter du mindre än du gör av med så kommer du minska i vikt oavsett. Sen instämmer jag med övriga skribenter - vi kan inte avgöra om du är överviktig eller om det egentligen är ditt självförtroende du i första hand måste jobba med. Där får du helt enkelt rannsaka dig själv... Lycka till!

User_female Katza

Page_code

Document Tack! Skrevet 28. apr 2005 20:20
6472 Fra: Göteborg
Indlæg: 3
Medlem: 6472
Ett stort tack till er alla för era tips och uppmuntringar! De betyder mycket för mig och får mig verkligen att kämpa mer, visst jag tränar för att må bra men jag tycker även att det är väldigt kul! Tack åter igen för att ni tog er tid att svara! MVH Katza

    AddthisDel   FeedRSS feed