Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Går det att få bort överflödskilona som suttit hela livet?

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female 1stclassriot

Page_code

Document Går det att få bort överflödskilona som suttit hela livet? Skrevet 14. mar 2013 20:09
A254769bc32577e66258a957d60c7ce83dd5277065aff202539b9c43d1785c84 Fra: Norrköping
Indlæg: 4
Medlem: 90896

Jag är 27 år gammal, är ca 1.74 lång och väger just nu 86 kilo cirka. Har lyckats lägga på mig s.k. studentkilon sen jag började plugga i höstas, innan det vägde jag ca 77 kilo. De senaste 10 åren har jag vägt som minst 72,9 kilo.

Sedan barnsben har jag alltid legat på +10 kilo mer i vikt än mina jämnåriga normalviktiga kompisar. Mina lår har alltid varit stora, min mamma och syster har smala lår, men det verkar som ett arv från farmor. Att jag har breda höfter har jag accepterat.

Jag har ätit LCHF och gått ner i vikt för två år sedan, men nu på senare tid har jag inte gjort det.
Jag vet att om jag skulle minska på maten och fortsätta träna så skulle jag minska i vikt, men jag skulle nog bara komma ner till minst 73 kg och sen skulle det stanna där.

Som det är nu tränar jag bodypump en gång i veckan, styrketränar på gym 1-2 ggr och försöker gå minst en timmes powerwalk en gång i veckan. När våren kommer planerar jag att powerwalka varje dag och planerar också på att börja springa tillsammans med min pojkvän. Utöver det träna styrka 2 ggr i veckan.

Jag undrar nu, finns det något sätt jag skulle kunna träna och äta på för att kunna gå ner till 65 kilo som är min drömvikt och bli av med fettklumparna på insidan av låren och få dom smalare? Är det någon som har några tips hur jag kan göra? Och är det ens möjligt att kunna få smalare lår? Hur ska jag göra för att komma under 72 kilos tröskeln?

Är jättetacksam för all hjälp jag kan få!

User hulten.joakim@gmail.com

Page_code

Document Re: Går det att få bort överflödskilona som suttit hela livet? Skrevet 20. mar 2013 16:27
Picture?wid Fra: Ängelholm
Indlæg: 4
Medlem: 166243

Att man inte skulle kunna få bort fett som suttit "lång" tid är enbart en myt. Förbrukar man mer energi än man gör av mig så går man ner i vikt. Svårare än så är det faktiskt inte.

Oftast är det ohälsosamma vanor som man inte direkt tänker på som ligger bakom att man inte går ner i vikt. Man kanske är väldigt duktig i veckorna men unnar sig allt för mycket på helgerna. Eller att man är väldigt duktig i kortare perioder sen tappar man lusten. (jojjo)

Att gå från 86kilo till 65kilo är absolut ingen omöjlighet. Men det är viktigt att man sätter upp realistiska mål. 2-3 kilo i månaden med normal träning och en bra kost tycker jag kan vara en rätt bra målsättning. Det kan också vara motiverande att mäta lår, mage etc. För när inte vågon visar minus så kanske måttbandet gör det. Och possitivt resultat är såklart viktigt för att man ska ha motivation att fortsätta!

Det är också viktigt att du hittar en träningsform och ett kostupplägg som inte bara fungerar i 4 veckor. Utan något du kan se dig själv göra långsiktigt. Det är vanligt att man kör strikt diet och extrem träning under några månader, går ner 10 kilo, men eftersom man inte pallar med detta någon längre tid är man oftast snart tillbaka där man började.

User_female 1stclassriot

Page_code

Document Re: Går det att få bort överflödskilona som suttit hela livet? Skrevet 20. mar 2013 16:48
A254769bc32577e66258a957d60c7ce83dd5277065aff202539b9c43d1785c84 Fra: Norrköping
Indlæg: 4
Medlem: 90896

Det känns oerhört skönt att få höra att det går att få bort!
Jag har haft väldigt dåliga vanor under min studietid med mycket socker och skräpmat (och även mycket alkohol) och "unnat" mig varje dag.

Nu har jag legat magsjuk hela helgen och samma dag som det började hade jag brukat alla tre ovanstående och nu kommer jag att förknippa dom med magsjukan ett tag framöver (hurra för associationspsykologi) ;D

Det du skriver låter som sunt förnuft och jag undrar om du har tips på hur man ska kombinera styrketräning med konditionsträning för bästa förbränning?

Vad gäller kosten så tänker jag hålla mig till LCHF, det har fungerat bra för mig tidigare och jag har aldrig mått så bra fysiskt och psykiskt som när jag hållit en låg kolhydratkost. Sen tänker jag självklart inte utesluta det helt, men satsa mer på nyttigt fett och proteiner.

Såna här proteinshaker man köpa, fungerar de verkligen och är de relativt hälsosamma eller är det mycket gömt socker i sådana?

User hulten.joakim@gmail.com

Page_code

Document Re: Går det att få bort överflödskilona som suttit hela livet? Skrevet 2. apr 2013 15:23
Picture?wid Fra: Ängelholm
Indlæg: 4
Medlem: 166243

Det finns många teorier om förbränning. Det jag brukar utgå ifrån är att hög puls = hög förbränning. Och mer muskler = högre förbränning. Sen ska man såklart inte bortse från att måttlig styrketräning är bra för hälsan, och ger en snyggare kropp.

Man kan ju också kombinera styrke och konditionspass om man inte vill köra klassiskt tyngdlyftning. Ex. crossfit. Går att googla fram massvis med andra bra träningsformer.

Om vi då kopplar på din fråga ang. proteinshakes så behövs protein för att ge optimala förutsättningar för dina muskler. (Innerhåller inte spec. mycket socker. Runt 5% tror jag). Men jag känner inte att jag har kunskap nog för att säga om du behöver extra protein eller inte. Men vad jag vet så är LCHF kost väldigt proteinrikt så jag gissar att du inte behöver några tillsatser. Någon får gärna kliva in och rätta mig om jag har fel.

Så sammanfattningsvis

Hög puls (jobbigt) = Hög förbränning

Mer muskler = Bättre förbränning

Protein = Bättre förutsättningar för mer muskler


    AddthisDel   FeedRSS feed