Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Gå upp i vikt

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User micke.lonn

Page_code

Document Gå upp i vikt Skrevet 3. okt 2005 15:24
7270 Fra: Stockholm
Indlæg: 42
Medlem: 7270
När man läser i BODY om vad bodybuilders äter tycker jag det alltid står hur en normal dietdag ser ut. Med massa måltider om dagen etc. Men vad jag skulle vilja veta hur dagen ska se ut då man vill lägga på sig vikt och muskler. Vad, när och hur mkt man ska äta. Självklart ska det anpassas efter hur mkt man förbränner som person, men jag skulle vilja ha ett riktmärke. Är 190 cm och väger 82 kg.

User acke_t

Page_code

Document Skrevet 3. okt 2005 16:44
4713 Fra: Lund
Indlæg: 370
Medlem: 4713
beror lite på hur seriös du vill vara. Man har kanske råd att tumma lite mer på maten när man är på väg upp. Men ät lika ofta, dvs ca var 3:e timme. Samma sorts mat som vid deff, fast mer helt enkelt. Man kan iofs tänka sig att fettbehover är det samma som vid deff så man håller det konstant och istället ökar på proteinet och kolhydraterna för att hamna på plus i energibalansen.

User micke.lonn

Page_code

Document Skrevet 3. okt 2005 20:31
7270 Fra: Stockholm
Indlæg: 42
Medlem: 7270
Men hålls inte förbränningen hög då? Varför inte ordentlig frukost, lunch och middag och med en rejäl gainersdrink då man går och lägger sig? Är inte kritisk till ditt svar, bara intresserad av diskussionen. :D

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 3. okt 2005 20:55
Tur att man inte tillhör gruppen som har detta problemet, jag går upp hur lätt som helst :D Mycket kolhydrater av långsammare typ det tror jag på. 150 gram pasta eller ris till varje större måltid. Och detta 4 gånger om dagen (till frukost kan man istället köra 70 gram havregryn och 100 gram bröd). Givetvis även komplettera med kött och tilltugg. Minst 1,5 gram protein per kroppsvikt. Om du inte tränar någon konditionsträning tror jag detta får dig att stiga i vikt.

User acke_t

Page_code

Document Skrevet 4. okt 2005 05:13
4713 Fra: Lund
Indlæg: 370
Medlem: 4713
micke.lonnMen hålls inte förbränningen hög då? Varför inte ordentlig frukost, lunch och middag och med en rejäl gainersdrink då man går och lägger sig? Är inte kritisk till ditt svar, bara intresserad av diskussionen. :D
är det fett du vill lägga på dig? Annars är hög förbränning absolut inget negativt. Både för byggandet och för det allmänna välmåendet så är en så relativt jämn blodsockerkurva det bästa, och det får du genom flera små mål baserade på långsamma kolhydrater. Och att ta en gainer precis innan läggdags kommer bara ge dig mer mer fett. Gå upp i muskler istället! Lite extra fett kommer du få vare sig du vill eller ej. Hinner inte skriva mer nu, föreläsningsdax!

User micke.lonn

Page_code

Document Skrevet 4. okt 2005 22:14
7270 Fra: Stockholm
Indlæg: 42
Medlem: 7270
ok ok du gillade inte den iden alltså. ;) Ska ge mig på att käka flera gånger då då....

User micke.lonn

Page_code

Document Skrevet 4. okt 2005 22:17
7270 Fra: Stockholm
Indlæg: 42
Medlem: 7270
CremytosTur att man inte tillhör gruppen som har detta problemet, jag går upp hur lätt som helst :D Mycket kolhydrater av långsammare typ det tror jag på. 150 gram pasta eller ris till varje större måltid. Och detta 4 gånger om dagen (till frukost kan man istället köra 70 gram havregryn och 100 gram bröd). Givetvis även komplettera med kött och tilltugg. Minst 1,5 gram protein per kroppsvikt. Om du inte tränar någon konditionsträning tror jag detta får dig att stiga i vikt.
Tack för tipsen. Tyvärr gillar jag att träna mkt och på flera olika sätt. spelar Volleyboll, springer och cyklar ibland. Sen blir det även innebandy, squash och lite simning i veckorna... Detta är ju klart något som gör det svårare för mig att gå upp, men jag kommer nog inte bara kunna köra styrketräning som det är nu.

    AddthisDel   FeedRSS feed