Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Funderingar om kalorier in - ut.

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female Stilih

Page_code

Document Funderingar om kalorier in - ut. Skrevet 12. apr 2012 21:58
No_medium_image Fra: -
Indlæg: 3
Medlem: 135695

Först och främst vet jag inte om detta är rätt forum, men då ber jag mod flytta tråden åt mig!Sen så vet jag att det finns massa info om detta på nätet, men jag kan liksom inte komma fram till någon sammanfattning..

Så;


Enligt Aktiv träning bör jag äta 2019 kcal per dag för att stå still i vikt.

Och jag läste på något annat forum att man ungefär bränner sin egen vikt per timme genom att bara finnas liksom. Vet ej hur väl det stämmer, men vi säger att jag då förbränner 64x24=1536 kalorier på ett dygn.

Då har jag alltså 2019-1536=483 kalorier kvar att bränna den dagen. MEN jag äter ju inte 2000 kalorier per dag? Så vi säger att jag på ett ungefär äter 1500 kalorier per dag. En vanlig dag liksom.

Då har jag 1500-1536=-36 kalorier.. Alltså ligger jag redan på minus. Men så får vi inte glömma min motion.. Om jag promenerar 40 minuter i ganska rask takt, så har jag kanske bränt 200-250 kalorier?

+ all annan motion, t ex simning, crosstrainer osv som förbränner en del med.

Då ligger jag ju på minus, eller? Tänker jag heltokigt?

Om jag fortsätter så, kommer jag gå ner i vikt?

Kan tillägga att jag är 20 år, väger 64 kg och är ca 167 cm lång. Vill gå ner till runt 56-58 kg.

Deleted user

Page_code

Document Re: Funderingar om kalorier in - ut. Skrevet 12. apr 2012 22:47

Du tänker helt rätt vad jag kan se.

För att räkna ut ditt dagsbehov lite mer exakt än 64*24 kolla in http://en.wikipedia.org/wiki/Harris-Benedict_equation . Alla kroppar är dock unika men det skall stämma lite bättre än din formel. Mycket muskler ökar förbränningen enligt normgivande vetenskap.

Ta också och fundera på vad du äter en vanlig dag och bokför måltiderna så exakt som möjligt på Shapelink, gärna under en veckas tid. Då vet du bättre hur mycket du normalt ligger på med alla sockerbitar i kaffet etcetera.

Det är svåra kilon just de där sista som du skall jobba med, men med bra målbild och beslutsamhet i träningen kommer det gå bra.

User_female Stilih

Page_code

Document Re: Funderingar om kalorier in - ut. Skrevet 15. apr 2012 19:55
No_medium_image Fra: -
Indlæg: 3
Medlem: 135695

Tack för svar! Enligt den där metoden kan jag äta 2038 kalorier för att stå still, så då var jag ganska nära ändå :)

Men så teoretiskt sätt skulle jag kunna äta i princip vad som helst så länge jag håller kalorierna på minus? Alltså, mycket kolhydrater tex, vilket jag ju läser överallt är så dåligt att äta om man vill gå ner i vikt?För ofta äter jag tex vitt bröd till frukost.

Eller går man ner snabbare om man struntar i kolhydraterna? Jag är väldigt dåligt på sånt här, så tar tacksamt emot all hjälp jag kan få!

Deleted user

Page_code

Document Re: Funderingar om kalorier in - ut. Skrevet 15. apr 2012 23:21

Om du har god disciplin så spelar det absolut ingen roll vad du äter varje dag så länge du har kalorierna på minus. Du kan äta 5 hekto godis och bara dricka vatten resten av dagen.

De flesta dieter arbetar med det faktum att vår disciplin är grymt dålig. När vi känner oss hungriga så kan vi ibland bara inte låta bli att äta lite mer än vad vår ranson för dagen är. Vissa är duktiga på att tygla sin hunger och andra inte, och vissa tränar bort den. Det blir ganska tydligt när man tittar på Supersize vs Superskinny där viossa av de smalaste tjejerna äter grymt onyttig mat som Mc Donaldshamburgare till lunch och snickers till middag, bara det att de bara äter en vanlig hamburgare och 2 snickers på hela dagen typ.

Jag tycker mat är jättegott och det är stundtals ett problem. Jag tycker dock att det även är roligt att gå 9 mil på en helg och så länge jag hittar tiden så går det att hålla balans. Just nu har det varit dåligt med det men i höstas gick det desto bättre, jag siktar på att sätta in en spurt inför sommaren.

User_female Stilih

Page_code

Document Re: Funderingar om kalorier in - ut. Skrevet 16. apr 2012 20:32
No_medium_image Fra: -
Indlæg: 3
Medlem: 135695

Okej, jag försöker äta 1200 - 1300 kalorier uppdelat på frukost, lunch och middag, sedan frukt mellan målen, när jag känner mig lite hungrig eller sugen + dricker mängder med loka som också funkar för att stilla hungern och suget. Brukar ha extremt dåligt diciplin men nu har jag verkligen bestämt mig för att dessa kilon ska bort då jag bara ökar och ökar i vikt sedan två år tillbaka.

Men hur lite kalorier kan man äta innan kroppen ser det som svält? Har satt min maxgräns på 1500, men vad är minimum på ett ungefär?

Rör inte på mig extremt mycket, utan 40 - 100 minuter rask promenad per dag, sedan simmar jag (vanligt "kärringsim")45 - 60 minuter 1-2 gånger per vecka, och crosstrainer 30 minuter 2 gånger per vecka. Ungefär så ser det ut, fast ofta blir det fler promenader.

Deleted user

Page_code

Document Re: Funderingar om kalorier in - ut. Skrevet 20. apr 2012 16:38

Den understa gränsen avgörs enligt det jag lärt mig av kalorierna, eftersom dessa behövs för att bryta ner fett etcetera. 125 gram kalorier motsvarande 500 kcal är den nedersta gränsen för att inte din dagliga förmåga skall bli extremt dålig.


    AddthisDel   FeedRSS feed