Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Sport

Friskis ( kibox+medel) träna varje dag?

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female sjuktbra

Page_code

Document Friskis ( kibox+medel) träna varje dag? Skrevet 22. feb 2009 17:23
26505 Fra: STHLM
Indlæg: 10
Medlem: 26505

jag har tränat nu i 4v, 4 ggr i veckan. Vill speeda upp min "kroppsförändring" ( ska på solsemester om 3 v) Kan jag träna 5-6 dagar i veckan på friskis? har för mig att de inte är så "intensiva". Går på Jympa medel och Ki-box.

kan kroppen förändras på ca 2 månaders träning? Om man äter nyttigt + en dag med mycket kolhydrater + lite gott ?

tacksam för tips :)

 

Kram Linda

User_female Annaluna

Page_code

Document Re: Friskis ( kibox+medel) träna varje dag? Skrevet 22. feb 2009 17:43
41843 Fra: Stockholm
Indlæg: 44
Medlem: 41843

Det handlar inte om Friskis är intensiva eller inte, det handlar om hur intensiv man SJÄLV är på ett pass! :) Du kan ju gå på SATS och träna "sämre" än på ett pass du gör hemma...Och om du vill öka kan du ju gå från medel till intensiv-pass? Jag tränade på Friskis i 12 år (har nu bytt) och mitt tips är att varva olika träningsformer om du vill öka till fler pass - kombinera box med skivstång, core och konditionspass för bästa resultat!  Och ja, på 2 mån kan man ändras i kroppen om man äter nyttigt och tränar - fast hur mkt beror såklart på förutsättningar som ålder, hur man tränar, om man tränat mkt som yng, gener osv. Good luck!

User Uddis

Page_code

Document Re: Friskis ( kibox+medel) träna varje dag? Skrevet 22. feb 2009 17:45
40616 Fra: Södertälje
Indlæg: 97
Medlem: 40616

Varierar du din träning, äter tillräckligt och stretchar ordentligen borde det inte vara något problem.
Du har ju kört rätt ordentligt innan också, så att öka 1-2 pass i några veckor lär ju inte skada. Glöm inte ha någon vecka då och då där kroppen får ta igen sig.

Förändras, beror ju på vilket utgångsläge du har. Bättre med en sund långsammare förändring än en väldigt snabb.
Men på 2 månader hinner man nog förändra en hel del.

User_female puppe

Page_code

Document Re: Friskis ( kibox+medel) träna varje dag? Skrevet 22. feb 2009 19:43
10468 Fra: Malmö
Indlæg: 59
Medlem: 10468

Jag är medelledare på Friskis och jag håller med Annaluna om att det är vad du själv gör som gör träningen mer eller mindre intensiv. Ibland blir man som ledare förvånad över hur folk slappar sig igenom ett pass för att sedan klaga på att det inte är tillräckligt intensivt. Böj ordentligt på benen, sträck ordentligt på armarna och ge järnet hela tiden, så ska du nog få ut max av ett medelpass. Själv har jag alltid pulsklockan på och jag landar oftast på en medelpuls på 75% av max och uppåt. Det högsta jag fått ut är 96% av max i en syretopp.

Alternativet är såklart intensivpass, men jag tycker själv att de sliter för mycket och väljer hellre att gå på andra typer av pass. Variation är också a och o när man trappar upp. Risken är annars att du skadar dig, jag har själv problem med benhinnorna för tillfället.

De ki-boxpass jag har varit på har varit rejält tuffa, så du måste vara en stålkvinna för att inte uppleva dem som intensiva. Samma där. Det är du som ska se till att du ger max, vilket ibland är svårt eftersom man gärna sparar lite för att man ska orka hela vägen.

Skivstång-/Konditionspassen går jag också på. Först kör man igenom hela kroppen med hjälp av stången och därefter är det ca 15 minuter intervallträning. Det är omöjligt att inte bli rejält trött av dem.

Hade jag varit som du hade jag istället ökat på vardagsmotionen. Det är den som gör hela skillnaden. Gå ut och promenera minst en halvtimme varje dag, så ska du se att du får fart på förbränningen.

Lycka till!

User_female SofieP

Page_code

Document Re: Friskis ( kibox+medel) träna varje dag? Skrevet 23. feb 2009 12:16
31663 Fra: Stockholm
Indlæg: 14
Medlem: 31663

Det är klart du kan få resultat på två månader beroende på hur strikt du är med träningen och kosten. Däremot så är ju frågan; vill du behålla den sunda livsttilen efter resan också och kommer du orka med det ?

Det är lätt att träna stenhårt och dra ner på kosten under en period och sen totalt gå in i väggen och lägga av helt. Som Puppe rekomenderade ; Ta promenader i friskt tempo varje dag och kombinera det med två medelintensiva pass och två hårdare pass i veckan så kommer du nog förutsatt att du ÄTER/ DRICKER RÄTT se resultat angående förbränningen.  Men jag rekomenderar att du vilar två dagar i veckan och lyssnar på din kropp. Annars är det lätt hänt att du inte orkar fortsätta med träningen. 

Jag såg att ditt mål var att gå ner fem kilo. Om jag inte läst fel så är du 165 cm lång och tjugo år.  Det innebär att du vill väga 46 kilo. Du kommer alltså att bli ganska ordentligt underviktig om du uppfyller detta mål och troligtvis INTE ORKA träna. Är det inte bättre att du satsar på att tajta upp kroppen med muskler istället ? :O

 


    AddthisDel   FeedRSS feed