Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Deff

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female Lindzan

Page_code

Document Deff Skrevet 27. jun 2005 19:53
3459 Fra: Malmö
Indlæg: 85
Medlem: 3459
Nu har jag fått för mig att jag ska göra någon slags deff, har en del muskler men vill att de ska synas mer. Och de täcks av lite fett har jag märkt... Tips?!?!?

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 28. jun 2005 06:26
Det viktigaste är att man ökar på cardioträningen rejält och försöker hålla allt annat konstant. Löpträning ger mest kcal/timme vid rätt intensitet men eventuellt skulle du kunna träna mer rätt och betydligt längre på en spinningcykel så det kanske hade varit bättre för dig. Många tycker man skall dra ner på maten också men det tycker jag inte funkar bra alls. Bättre att hålla strikt koll på det man normalt äter så man inte lockas att äta mer pga den ökade träningen. Givetvis skall man också, som alltid, vara noga med balansen. Om man tycker ett Fredrik Paulun är en kille som listat ut hela universums hemlighet när det gäller viktkontroll (som ni kanske förstår är jag ingen beundrare) så skall man öka på både fett och protein och dra ner på kolhydraterna. Annars gäller traditionell kolhydrat/fett/protein balans. I den ekvationen brukar det finnas väldigt lite utrymme för snabbmat men mer för keso, kyckling, grönsaker etc.

User_female Lindzan

Page_code

Document Skrevet 1. jul 2005 12:43
3459 Fra: Malmö
Indlæg: 85
Medlem: 3459
Det är inte lätt att träna mer just nu... känns som det ligger tillräckligt med pass som det är nu. Men jag är ute och går en mil varje morgon just nu....

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 1. jul 2005 13:24
en mil x 5 dagar = 10 timmar / vecka? Nja, det känns som att du inte behöver öka mer på antal timmar :p Fast av egen erfarenhet med att kämpa mot vikten skulle jag nog hellre springa eller spinna 5 timmar / vecka. Jag har å andra sidan aldrig seriöst deffat utan mest försökt tappa vikt i allmänhet. kanske har våra styrketräningsgurus bättre information?

User acke_t

Page_code

Document Skrevet 1. jul 2005 15:21
4713 Fra: Lund
Indlæg: 370
Medlem: 4713
jag har kört deff de två senaste "vårarna". Och båda har fungerat rätt bra. Både gångerna drog jag ner på maten och ökade kardion. Förra våren hade jag inte stenkoll på maten utan såg till att äta nyttigt och vägde nån dag då och då för att få ett hum om hur jag låg till. Som kardio körde jag HIIT på roddmaskin lr ute i löparslingan. Detta gick bra i början/mitten men hade sina brister mot slutet när det mesta var borta. Då hade jag definitivt tjänat på att ha större koll på maten för att lättare kunna tappa det absolut sista. I våras hade jag stenkoll på maten, vägde i princip allt och räknade kalorier. Som kardio valde jag denna gång morgonpromenader. Helt klart bekvämare att slippa HIIT, men det tog mer tid i anspråk och jag fick inte konditionen på köpet som jag fick av HIIT.

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 1. jul 2005 16:21
haha, känner mig som en total looser när det gäller styrketräningeen men får bortförklara med att jag är löpare i grunden. HIIT? BTW Kan inte låta bli att meddela att jag idag efter 5 veckors styrketräningen enligt "Troja-metoden" (tunga vikter 3-5 reps) lyckas bänkpressa min egen kroppsvikt. Ökning med 75% på vad jag klarade när jag började direkt efter Göteborgsvarvet. :cool:

User acke_t

Page_code

Document Skrevet 1. jul 2005 17:06
4713 Fra: Lund
Indlæg: 370
Medlem: 4713
grattis till bänkningen! starkt jobbat. HIIT står för High Intensive Interval Training. Jag körde 30s maxpuls, 30s lugnt tempo. I början körde jag runt 10min, i slutet 20min. Man e hyffsat väck i skallen efter det.

User_female Lindzan

Page_code

Document Skrevet 2. jul 2005 03:34
3459 Fra: Malmö
Indlæg: 85
Medlem: 3459
låter jobbigt med det där... håller mig nog till promenader och spinning ;) Blir 2 timmar gånger 7 dagar i veckan nu i juli... sen ca 3 spinningpass i veckan... Plus styrketräningen och BodyPumpen... Tappade 1,6 kg denna veckan! Tyckte det var väldigt mycket nu i början? eller brukar man få sån super effekt?

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 2. jul 2005 04:22
Det är helt normalt. Större delen av den viktförlusten är vatten och glykogen är min erfarenhet (observera att vattenförlusten ej är vätskebrist utan vätska som bundits av bland annat glykogen och fett i kroppen). Gick själv ner 2.5 kilo på 4 dagar denna veckan. Detta pga av att midsommarhelgen var en orgie i mat, öl och låg fysisk aktivitet som fick mig att gå +2.2 kilo på 3 dagar. Om du håller maten tajt och fortsätter att träna ungefär lika mycket vecka 2 kommer det antagligen halveras men vara lika stor fettförlust. Så att man inte blir besviken på vågen under fortsättningen :rolleyes:

    AddthisDel   FeedRSS feed