Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Cla

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User Nike

Page_code

Document Cla Skrevet 20. jan 2005 11:22
4974 Fra: Varberg
Indlæg: 18
Medlem: 4974
Någon som har tagit eller just nu tar CLA ... Har hört mycket om detta men aldrig någon mer analys än att "jag tar det och det har hjälpt mig att gå ner i vikt..."... Någon som har en bra analys men som inte är "färgad"... ;)

User paddan

Page_code

Document Skrevet 28. jan 2005 08:35
2 Fra: Uppsala
Indlæg: 139
Medlem: 5176
De studier som gjort på rådisar visar att CLA minskar kroppsfettet rätt okej. De studier som gjorts på människor är rätt tveksamma, i några få fall visar det ge en liten effekt, i en del fall ingen effekt. Det är inget jag skulle lägga pengarna på. Fredrik Paulun angående CLA: CLA, konjugerad linolsyra, är en speciell typ av fettsyra som förekommer naturligt i bland annat mjölkprodukter. Man har känt till denna fettsyra ganska länge och man såg också tidigt i vetenskapliga försök att den hade lite speciella effekter. Det man såg i de första experimenten var att CLA kunde fungera som en antioxidant och motverka effekten av fria radikaler. Senare försök visade att CLA kunde motverka åderförkalkning hos kaniner. Råttor som fick CLA ökade i muskelvikt och förlorade fett. Detta låter ju minst sagt revolutionerande! Därför var också intresset kring CLA stort när man började göra försök på människor. Resultaten av dessa studier är många gånger motsägelsefulla; en del visar på en viss effekt medan andra inte visar på några effekter. Det som får mig att bli tveksam till tillskottet är att vissa studier tyder på att CLA faktiskt kan öka bildningen av fria radikaler och dessutom ha en negativ effekt på insulinkänslighet hos människor. Dessutom finns det studier på gnagare som visar att blodfetterna kan försämras kraftigt. Den effekten har man dock inte sett hos människor. Jag tror inte att CLA är speciellt farligt, men på grund av dessa motstridiga resultat känner jag mig mycket tveksam till tillskottet. I Uppsala har de under ett par år forskat på CLA och dess effekt och ett företag har sponsrat med CLA-kapslar. (Nu har de lixom slutat med sponsringen eftersom de inte gillade resultatet från studierna. :rolleyes: ) ngt att klura på ;) Det de såg i Uppsala var bla att CLA sänkte insulinkänsligheten och att det även gav sämre blodfetter mm. Inte mkt possitivt som de kom fram till. Lägg dina pengar på n-3 fettsyror i stället och käka en 4-6g av dem istället för CLA så blir det bra.

User Nike

Page_code

Document Skrevet 28. jan 2005 09:00
4974 Fra: Varberg
Indlæg: 18
Medlem: 4974
Paddan, tack! Det var ju nyttig läsning... precis vad jag behövde...!

User adicted

Page_code

Document Skrevet 29. mar 2005 11:31
No_medium_image Fra: Umeå
Indlæg: 1
Medlem: 5481
paddanDe studier som gjort på rådisar visar att CLA minskar kroppsfettet rätt okej. De studier som gjorts på människor är rätt tveksamma, i några få fall visar det ge en liten effekt, i en del fall ingen effekt. Det är inget jag skulle lägga pengarna på. Fredrik Paulun angående CLA: CLA, konjugerad linolsyra, är en speciell typ av fettsyra som förekommer naturligt i bland annat mjölkprodukter. Man har känt till denna fettsyra ganska länge och man såg också tidigt i vetenskapliga försök att den hade lite speciella effekter. Det man såg i de första experimenten var att CLA kunde fungera som en antioxidant och motverka effekten av fria radikaler. Senare försök visade att CLA kunde motverka åderförkalkning hos kaniner. Råttor som fick CLA ökade i muskelvikt och förlorade fett. Detta låter ju minst sagt revolutionerande! Därför var också intresset kring CLA stort när man började göra försök på människor. Resultaten av dessa studier är många gånger motsägelsefulla; en del visar på en viss effekt medan andra inte visar på några effekter. Det som får mig att bli tveksam till tillskottet är att vissa studier tyder på att CLA faktiskt kan öka bildningen av fria radikaler och dessutom ha en negativ effekt på insulinkänslighet hos människor. Dessutom finns det studier på gnagare som visar att blodfetterna kan försämras kraftigt. Den effekten har man dock inte sett hos människor. Jag tror inte att CLA är speciellt farligt, men på grund av dessa motstridiga resultat känner jag mig mycket tveksam till tillskottet. I Uppsala har de under ett par år forskat på CLA och dess effekt och ett företag har sponsrat med CLA-kapslar. (Nu har de lixom slutat med sponsringen eftersom de inte gillade resultatet från studierna. :rolleyes: ) ngt att klura på ;) Det de såg i Uppsala var bla att CLA sänkte insulinkänsligheten och att det även gav sämre blodfetter mm. Inte mkt possitivt som de kom fram till. Lägg dina pengar på n-3 fettsyror i stället och käka en 4-6g av dem istället för CLA så blir det bra.
hahaha har just varit och handlat CLA för 350:- ...lät bra när hon förklarade vad det var ... doh! ... äsch får se om det funkar då :)

User_female Joohanna

Page_code

Document Skrevet 2. apr 2005 20:54
5686 Fra: Hässleholm
Indlæg: 8
Medlem: 5686
NikeNågon som har tagit eller just nu tar CLA ... Har hört mycket om detta men aldrig någon mer analys än att "jag tar det och det har hjälpt mig att gå ner i vikt..."... Någon som har en bra analys men som inte är "färgad"... ;)
Du verkar redan ha fått upplysning om hur det är med cla nu! Jag kan bara säga att jag tar tre kapslar om dagen och jag trivs med dom! Svårt att säga fall dom ger resultat, men testar man inte så får man inget veta! Lycka till!

    AddthisDel   FeedRSS feed