Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Cambridgekuren

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

Side: Første | Forrige | 1 · 2 | Næste | Sidste
    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female Madde J

Page_code

Document Skrevet 29. mar 2006 12:57
7137 Fra: Göteborg
Indlæg: 508
Medlem: 7137
massemannenja, jag hade 5'a i matte, så jag har inga problem med att "do the math" :) Vad har du för källinfo om kroppens/hjärnans kolhydratbehov? Cambridge är ju en av de 3 VLC dieter som är godkända av sjukhusen i bland annat sverige, det plus det faktum att jag mår utmärkt och att min hjärna tydligen fungerar bra nog för att sköta ett vanligt liv räcker för mig som bevis på att det inte är skadligt att under korta perioder leva på detta sättet.
Godkänt av sjukhus, det är bara bullshit!!! Källa på det, ja herre gud... förutom att jag själv har en universitetsutbildning i idrottsvetenskap, hur mycket forskning tror du nte att det gjorts på människorkroppen i alla år. Ring vilken läkare du vill i HELA världen, så kommer de ge dig det svaret. En del kommer nog till och med säga att 120 g är minimum, för de räknar med organens behov... Det som händer när hjärnan får för lite kolhydrater är att den gör om andra ämnen, den bildar ketonkroppar, som du kanske har hört talas om. Så visst, de flesta överlever, men frågan är, hur rädd är man om sin kropp om man utsätter den för detta???? Mmmmm, under korta perioder ÖVERLEVER man som sagt, men jag tyckte du sa att du kört med denna till och från sen i somras?... Gör vad du vill med din kropp, men var medveten om att det är fruktansvärt farligt. Att påstå att "idioti" är ett för starkt ord i detta sammanhang, du, det är en UNDERDRIFT! Jag skulle gärna använda starkare ord, men avstår pga risken att bli bannad... :)

User_female Madde J

Page_code

Document Skrevet 29. mar 2006 13:01
7137 Fra: Göteborg
Indlæg: 508
Medlem: 7137
softaAndyHar inte provat den teorin själv men kommer att göra det när jag försöker mig på en deff. Om man kör en vecka i taget så vänjer sig kroppen vid den mängden och fördelar den under dagen. käkar man olika mängd t.ex 3 dagar (man får ju prova hur sin egen kropp reagerar) i taget så vänjer sig inte kroppen vid antal kalorier och närman intar mindre håller man lika förbräning eftersom kroppen är van vid att förbräna mycket så fortsätterden med det tills den fattar att det inte finns så mycket kalorier att bränna. Det gäller att få kroppen att inte vänja sig.
Ja, det är inte alls omöjligt att det fungerar! Ge det ett försök och utvärdera! Själv har jag en dag i veckan då jag ökar upp mitt kolhydratintag rejält, och jag tror det räcker, men i slutet av dieten, dvs de sista 4 veckorna innan tävling, kommar jag nog köra kanske var 5 dag som höjardag. Studier har dock visat att den minskning som sker i förbränning vid ett lågt intag av kalorier inte är särskilt stor. Man har testat anerektiker och sett att deras ämnesomsättning endast sjunkit med 10 %, och de har ju ofta legat på ett extremt låg intag under en längre period. Så man ska inte överdriva risken för att ämnesomsättningen sjunker. Mvh Madde

User_female Hanna1983

Page_code

Document Skrevet 29. mar 2006 13:34
10048 Fra: Malmö
Indlæg: 105
Medlem: 10048
massemannenja, jag hade 5'a i matte, så jag har inga problem med att "do the math" :) Vad har du för källinfo om kroppens/hjärnans kolhydratbehov? Cambridge är ju en av de 3 VLC dieter som är godkända av sjukhusen i bland annat sverige, det plus det faktum att jag mår utmärkt och att min hjärna tydligen fungerar bra nog för att sköta ett vanligt liv räcker för mig som bevis på att det inte är skadligt att under korta perioder leva på detta sättet.
Att inte ens äta 500 kcal per dag och samtidigt jogga 5 km verkar minst sagt idiotiskt... Det tror jag faktiskt (o hoppas verkligen inte!!) att någon läkare rekommenderar. Det är ju snarare anorektiskt beteende.

User massemannen

Page_code

Document Skrevet 29. mar 2006 13:44
No_medium_image Fra: Malmö
Indlæg: 7
Medlem: 10200
maddej_007Godkänt av sjukhus, det är bara bullshit!!! Källa på det, ja herre gud... förutom att jag själv har en universitetsutbildning i idrottsvetenskap, hur mycket forskning tror du nte att det gjorts på människorkroppen i alla år. Ring vilken läkare du vill i HELA världen, så kommer de ge dig det svaret. En del kommer nog till och med säga att 120 g är minimum, för de räknar med organens behov... Det som händer när hjärnan får för lite kolhydrater är att den gör om andra ämnen, den bildar ketonkroppar, som du kanske har hört talas om. Så visst, de flesta överlever, men frågan är, hur rädd är man om sin kropp om man utsätter den för detta???? Mmmmm, under korta perioder ÖVERLEVER man som sagt, men jag tyckte du sa att du kört med denna till och från sen i somras?... Gör vad du vill med din kropp, men var medveten om att det är fruktansvärt farligt. Att påstå att "idioti" är ett för starkt ord i detta sammanhang, du, det är en UNDERDRIFT! Jag skulle gärna använda starkare ord, men avstår pga risken att bli bannad... :)
Forskning i alla år i all ära, för inte så länge sedan så var alla forskare ense om att jorden var platt. :-) Det finns säkert studier som vi´sar att både du och jag har rätt beroende på vem man frågar och hur man frågar. Dessutom, om du läser min andra post så ser du att jag generellt håller med dig om hur man bör minska i vikt, men att jag kör detta under en kortare tid för att få en kickstart. Du hade kanske kännt annorlunda om du vägde 115kilo på dina 173cm. Låt oss enas om att vara oense så slipper du bli bannad. :-)

User_female Madde J

Page_code

Document Skrevet 29. mar 2006 16:44
7137 Fra: Göteborg
Indlæg: 508
Medlem: 7137
massemannenForskning i alla år i all ära, för inte så länge sedan så var alla forskare ense om att jorden var platt. :-) Det finns säkert studier som vi´sar att både du och jag har rätt beroende på vem man frågar och hur man frågar. Dessutom, om du läser min andra post så ser du att jag generellt håller med dig om hur man bör minska i vikt, men att jag kör detta under en kortare tid för att få en kickstart. Du hade kanske kännt annorlunda om du vägde 115kilo på dina 173cm. Låt oss enas om att vara oense så slipper du bli bannad. :-)
Ja, vi kommer iaf inte kunna enas om ngt annat än att vi inte håller m varandra. Jag hoppas att du förstår att jag blir upprörd bara för att jag har mycket erfarenhet och kunskap i detta område, och inte vill att någon ska skada sig själv! Eftersom jag själv tävlar i fitness och inför tävling siktar på kring 10% fett på kroppen så vet jag att det är möjligt att tappa mycket fettvikt utan att svälta sig själv, jag äter 4 gånger så mycket som dig, och är ändå inne i slutspurten av min diet, kommer aldrig att hamna under 16-1700 kcal, utom möjligen de sista 3-4 dagarna. Frågan man måste ställa sig själv är om man verkligen har så bråttom att gå ner att man är beredd att riskera sin hälsa, så att man kanske får bestående men. Detta beslut är dock upp till var och en att ta. Madde

User_female Nickiz

Page_code

Document Skrevet 3. apr 2006 21:07
Picture?wid Fra: Stockholm
Indlæg: 38
Medlem: 10097
En på mitt jobb har kört den inklusive personlig rådgivare....visst har hon gått ner en del i vikt men FAN va hon har lidit...o jävlar va sur hon sett ut emellanåt hehe...tror inte det är någon höjdare..det påverkar bevisligen humöret. Dessutom spydde hon upp maten efter en konferensmiddag för hon levt på kuren under några veckor att kroppen klarade inte av fettet i en normal middag ute. Dvs hon blev tvär-sjuk...dessutom håller jag med andra som skrivit här....det är musklerna som ryker snabbast... det är inte vad vågen säger som räknas...hellre högre siffror där och mindre centimetrar på midja/rumpa lår mm...än låga siffror på vågen o höga cm-tal =) // Vickan (som hellre har muskler än "PLUFFS"!)
Caroline_88Hej, Någon av er som har hört talas om Cambridgekuren? (www.cambridgekuren.se) Någon som själv har testat den? Några speciella åsikter om vad som är bra/dåligt? Är lite nyfiken då jag själv precis har börjat...

Side: Første | Forrige | 1 · 2 | Næste | Sidste
    AddthisDel   FeedRSS feed