Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Styrketräning

Blir en överbelastad muskel starkare efter vila?

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User Tomas_E1

Page_code

Document Blir en överbelastad muskel starkare efter vila? Skrevet 15. mar 2016 16:18
6 Fra: -
Indlæg: 5
Medlem: 223516

Jag fick problem med min vänstra djupa vadmuskel (Soleus) som troligen blivit överbelastad. Det har nog aldrig varit någon bristning men jag fick ont efter ett löp-pass och den kändes stel också. Har därför vilat en dryg vecka. Efter ett par dagar mest i stillhet började jag promenera lite och har sen dess även töjt vaderna en gång per dag och massserat dem.

Kan nu promenera normalt ett par tre km utan att behöva vara rädd för att det ska hugga till, krampa eller göra ont på annat sätt. Vad jag undrar över är alltså om denna överbelastning har gjort muskeln starkare på samma sätt som när träningsvärk har uppstått och man vilar pga det. Så att den - eftersom den känns mjuk och fin i övrigt - kan belastas i samma utsträckning som före skadan när jag väl börjar springa igen om några dagar.

Kan tillägga att största problemet när det varit som mest ont har varit att gå nerför en trappa, då man böjer på knät för att komma till nästa trappsteg. Uppför har gått bättre men det har gjort lite ont då också.


    AddthisDel   FeedRSS feed