Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
37815
  • Sider

  • No pages

ZnillBlix Link Blog

ManPeo Forsberg, 57År, Örebro, Sverige

ZnillBlix's Blog

Hoppsan!

AddthisDel   FeedRSS feed  

Har ju som mål att gå ned 0.4 kilo i veckan. Av någon outgrundlig anledning har jag fått för mig att, går man ner fortare så tar det av musklerna. En del påstår att man inte alls kan bygga muskler samtidigt som man går ned i vikt. Vad som är absolut sanning (om det nu finns en sådan) vet jag inte. Jag har allafall droppat 17 kilo och laggt på mig muskler det senaste året så jag kör på med mina 0.4 kilo i veckan.


Men nu till mitt hoppsan. För två veckor sedan droppa jag 0.6 kilo. Fortsatte utan förändring men började väga maten och det blev 0.6 kilo dropp följande vecka igen. Såg på min matvägningsstatistik att jag åt på tok för lite protein. Började med proteintillskott. Ökade mitt dagliga intag med 500 kcal men ökade rejält med proteinfördelningen, äter ägg och kycklingar, nötkött så det sprutar.


Och så vägde jag mig igår. Dropp 1.2 kilo!!!!!! Vad i hel..!  Träningen har gått super de senaste veckorna. Stark och energiskt. Kände mig iof dåsig igår och tänkte att jag äter för lite i allafall. Men på träningen hade jag massor av ork. (dock tog jag en energidryck). Känner mig allert idag :)


Nu ökar jag kolhydraterna lite. Proteinet skall jag väl inte öka mer. 200 gram om dagen skall väl räcka?  Blir väl en rekyl på vikten nu nästa vecka :P


Intensivjympa idag och hockeymatch i morgon så jag lär äta mer idag.

 
Written 797 weeks ago
39858 797 weeks ago

Göran44

Naturligtvis alltså väger man 90kg skall man ha ett proteinintag på 180g/dag han svamlade % men måste menat g/kg kroppsvikt eftersom 180g stämmer i förhållande till vikten hans egna intag påstås ligga närmare 600 när han tränar som värst
6061 797 weeks ago

HakanLarsson

Jodå, man kan lägga på sig muskler om man går ned lugnt och kontrollerat. Men om man går ned för snabbt (svält) eller har mycket låg fettprocent, kommer kroppen att bryta ned aminosyrorna i musklerna, för att använda dem som energi. Framförallt om man går tom på kolhydrater.

Går man ned ca 0,5kg och är noga med att fylla på med protein och kolhydrater (ex. pasta & lax) borde det inte vara några problem. En vältränad person behöver mellan 80-100g proteiner per dag. (Resten kissas ut, eller lagras om in som fett.)
39858 797 weeks ago

Göran44

Då är alltså alla möjliga former av proteinpreparat bortkastade pengar? Eller så växer de bra på dem av andra orsaker :-S