Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
29449
  • Sider

  • No pages

ugly39 Link Blog

Kvinna44År

ugly39's Blog

Mina stackars ledband

AddthisDel   FeedRSS feed  

Känner att jag kommit ifrån löpningen de senaste veckorna. Inte för att jag tränat för lite, utan mer att jag hela tiden hittat på annat jag heller ville göra. Så idag var det dags, tvingade mig ut på en runda. En runda som tyvärr bara blev runt 300 meter lång innan jag trampade snett och fick linka hemåt till den väntande dauerbindan... Så nu linkar jag runt här hemma, halt som bara den. Det konstigaste är att när man var yngre kunde man trampa snett hit och dit hela tiden (kan jag fortfarande med vänsterfoten iofs) utan att man fick några som helst men. Vad är det som ha hänt i kroppen liksom, som gör att det gör så här ont nuförtiden?! Det skulle jag vilja veta...


Jaha, nu när ledbandet i knäet hållt sig i ett par månader, och foten faktiskt inte strulat på detta sättet sedan 1 maj förra året, så trodde man att man var på banan igen... Men det är bara att bryta ihop och komma igen! Tillbaka till spinningen får det bli. Har ett pass bokat redan i morgon, men det är nog tveksamt om det går. Man måste ju kunna trycka  lite med foten iaf. Men simning på onsdag blir det säkert i alla fall! Å spinning eller pump/core på torsdag.


Man får väl se det som en chans att bygga lite muskler. Lite synd bara att jag har upptäckt nytillkomna fettansamlingar på rumpa/lår som jag hade tänkt att springa bort... Men de lär väl inte försvinna av sig själva, så det får jag väl chans att göra senare =)

 
Written 776 weeks ago
31850 776 weeks ago

proppan2

Trist att foten krånglar så där. Inte kul med nytillkomna fettansamlingar heller... Du verkar ju iaf ha en plan för dem och det låter bra! :-)
10567 776 weeks ago

jimbeam

Stå på balansplatta när foten känns OK, så finns chansen att du inte "vrickar den igen". Det som händer när man vrickar foten är att ledreceptorerna förstörs och signalerna upp till kontoret försämras, vilket leder till att man kommer att vricka den igen om inte balansen och signalerna tränas upp. Men det kanske du visste.
29449 776 weeks ago

ugly39

Jo, ungefär. Fast man behöver höra det igen och igen! Det är lätt att ge upp och strunta i det när det känns som om man inte har gjort annat än stått på balansplatta och dylikt sen foten kraschade första gången på hösten 2000. Det bästa med rehaben för fötterna är att det är ungefär samma som för ledbandsskador i knäna, så kan man slå två flugor i en smäll. Till på köpet har jag ju problem med fot å knä på samma ben, så än så länge kan man fuska lite med vänstran =)