Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
29449
  • Sider

  • No pages

ugly39 Link Blog

Kvinna44År

ugly39's Blog

AddthisDel   FeedRSS feed

Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Næste | Sidste

Lite kul....

2009-06-25 14:56   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

...att konstatera att jag förra veckan för första gången försökte lägga in en plan för denna veckans träning. Fyra pass var planerade och om jag simmar de planerade 45 minutrarna i morgon så blir det också fyra pass. 45 minuter simning stämmer också, men det blir fel dag. Annars blev ingenting som jag tänkt mig. Det blev tre helt andra pass istället. Men det blev nog bra i alla fall =)

 

Inget ännu...

2009-06-12 11:27   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

...ännu känner jag inte direkt någon träningsvärk, men kroppen känns definitivt "använd"! En härlig känsla! Dock känns det nog minst i partiet mellan höftbenen och revbenen, och med tanke på att det var coreträning jag körde igår, så känns det lite otippat.


Skrev ju häromdagen att jag funderat en del kring min träning på senaste tiden... En del av funderingarna rör det här med målsättningar. För första gången i mitt liv har jag inte något mål alls med min träning, i alla fall inget konkret och uttalat som att spela bra fotboll, fixa den där nya övningen i gympan eller springa göteborgsvarvet. Efter att ha hört Kropp och själs avsnitt från den 19 maj blev temat ännu mer aktuellt.


Med i studion var en PT och en professor på någon idrottshögskola, eller vad det var. I alla fall så pratade PTn vitt och brett länge om hur oerhört viktigt det är att man har ett mål med sin träning. Själv hinner jag tänka ojdå, det är väl bäst att man fixar till nåt. Kanske skulle gå ner lite i vikt, testa att väga 55 kg någon gång i livet? Sen får professorn, som jag uppfattar som något till åren kommen, prata lite om sin egen träning. Han tränar något varje dag, har han inte gjort något tidigare på dagen får det bli några armhävningar innan läggdags. Och han gör detta utan att ha något som helst mål med sin träning. Hans teori går ut på att har kommit så långt att man vill träna bara för att man mår bra av det så behöver man inte ha något mål med sin träning. Man tränar på bara av gamal vana, ungefär, kan inte tänka sig att inte träna.


Oj, vad jag kände igen mig i det! Idrott och träning har varit en del av mitt liv oavbrutet sedan jag var 4 år gamal. Att inte träna känns liksom inte aktuellt. Jag mår ju så bra av det, både fysiskt och psykiskt, och det är kul! Skulle jag sluta skulle man ju få skaffa sig en annan hobby =)


En annan positiv bit av att inte ha något mål, är att man slipper bli stressad och frustrerad när man blir skadad. Kämpade länge i vintras mot stresskänslor eftersom jag inte kunde träna som jag ville inför göteborgsvarvet. Det mådde jag INTE bra av, och det var INTE kul. Helt motsatt mot de känslor som träningen ska ge! När foten gick sönder i måndags däremot, så började jag redan när jag linkade hem fundera på hur jag kunde anpassa träningen den närmaste tiden efter dessa nya förutsättningar. När jag talade om för min syster att foten kapsejsat igen sa hon något i stil med, jaha, så nu är du sur då. Hade jag haft sikte på en löptävling hade jag garanterad varit sur och frustrerad, men nu känns det knappt som om det gör något. Det finns så mycket olika träningsformer att det alltid finns något man kan göra! Är målet bara att må bra så finns det inga hinder och inga planer som sätter stopp, för just det - ATT MÅ BRA!


Sen fattar jag ju att folk är olika, men för mig just nu passar detta alldeles utmärkt! För mig, som har varit så mycket skadad de senaste åren, skapar fasta planer och konkreta målsättningar snarare stress än glädje och motivation. Och då blir det ju fel!


 

 

Väntar på träningsvärken

2009-06-11 21:15   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Var på ett nytt pass idag, och har en känsla av att det kommer kännas på något otippat ställe imån. Pump/Core hette det, och jag som hade lite dålig koll var helt inställd på att det helt enkelt skulle vara lite pump med lite coreövningar på slutet typ. Men när jag kom in i salen såg jag - ingen bräda! Å instruktören hade jättelite på sin stång. Tydligen var 1.25 maxvikt för tjejer. Bestämde mig raskt för att köra bara med stången.  


En snabb beskrivning av passet var att det var rätt vanliga pump-övningar, men man stod på ett ben mest helatiden! Och istället för att ligga på bräda och göra övningar låg man på en liten rund skumgummipinne (rundad uppåt, platt mot golvet) som täckte bara ryggraden i princip. Å lyfte lite på fötterna gjorde man dår också, när man låg å balanserade. Aldrig har det känts så mycket i magen att träna bröst!


Passet avslutades med en rejäl stretch. För en gång skull kände jag mig färdigstretchad när jag gick därifrån. Vet i och för sig inte om det var passrelaterat eller om det var instruktören det hängde på...


Ska bli spännande att se hur kroppen känns imån!

 

Fotanpassad träning

2009-06-10 12:25   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Foten var riktigt stel igår, och troligen också svullen (har inte kollat =)). Var tveksam till om det skulle funka att köra spinning på kvällen, men det kändes rätt bra på cykeln till jobbet, så jag bestämde mig för att pröva. Så efter att ha haltat runt på jobbet blev det gymmet nästa. Körde lite bålstyrka innan jag snörde fast skorna i pedalerna, och faktiskt, det gick riktigt bra! Om jag tog det riktigt försiktigt gick det till om med hyfsat att stå! Men jag tog ändå det säkra före det osäkra och satt mest. Kändes efteråt att det rörelsen och blodgenomströmningen gjorde susen för stelheten.


Idag blev det morgonsim med sambon. 45 minuters bröstsim. Anammade de nya armtagen jag lärt mig på teknikpasset förra veckan, och det kändes bra. Inbillade mig att jag blev lite tröttare i övre delen av ryggen, men är det så är det bara positivt! Testade bentagen i ett par längder också, men det är svårare. Kommer helt ur rytm och håller på att drunkna =) Det hade varit bra med en flytplatta så man bara kunde koncentrera sig på tekniken och inte själva överlevandet. Men det känns fasligt nördigt att införskaffa en sån, så jag får se... Det blir nog tillräckligt illa om jag köper de där simglasögonen jag funderar på =) Men jag ger inte upp, övar man lite varje gång så ska det väl gå till slut!


Har de senaste veckorna funderat en del kring min träning, och hittade just ett par avsnitt av P1s kropp och själv som jag missat, som väcker ännu mer tankar. Ska se om jag kan samla ihop dem till ett blogginlägg till lite senare... Eller så kanske det måste delas upp på flera...

 

Mina stackars ledband

2009-06-08 20:31   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Känner att jag kommit ifrån löpningen de senaste veckorna. Inte för att jag tränat för lite, utan mer att jag hela tiden hittat på annat jag heller ville göra. Så idag var det dags, tvingade mig ut på en runda. En runda som tyvärr bara blev runt 300 meter lång innan jag trampade snett och fick linka hemåt till den väntande dauerbindan... Så nu linkar jag runt här hemma, halt som bara den. Det konstigaste är att när man var yngre kunde man trampa snett hit och dit hela tiden (kan jag fortfarande med vänsterfoten iofs) utan att man fick några som helst men. Vad är det som ha hänt i kroppen liksom, som gör att det gör så här ont nuförtiden?! Det skulle jag vilja veta...


Jaha, nu när ledbandet i knäet hållt sig i ett par månader, och foten faktiskt inte strulat på detta sättet sedan 1 maj förra året, så trodde man att man var på banan igen... Men det är bara att bryta ihop och komma igen! Tillbaka till spinningen får det bli. Har ett pass bokat redan i morgon, men det är nog tveksamt om det går. Man måste ju kunna trycka  lite med foten iaf. Men simning på onsdag blir det säkert i alla fall! Å spinning eller pump/core på torsdag.


Man får väl se det som en chans att bygga lite muskler. Lite synd bara att jag har upptäckt nytillkomna fettansamlingar på rumpa/lår som jag hade tänkt att springa bort... Men de lär väl inte försvinna av sig själva, så det får jag väl chans att göra senare =)

 

Börjar hämta mig från chocken

2009-06-04 12:59   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Simhallen här hade extrainsatt simteknikpass i tisdags, ett pass öppet för alla som ville ha lite tips och inspriation inför motionssimningen. Det var extremt lärorik!


Tydligen ska man numera (eller egentligen sedan 1983) endast ta bentag med underbenen. (Vi snackar bröstsim här, vi testade frisim oxå, men där gällde mest att försöka hålla huvet över ytan=)) Höften är alltså helt still, foten vinklad och så kickar man bakåt och lite utåt och så in igen. I armtaget ska armarna aldrig vara utanför axelbredden, ungefär. Gissa om man blev förvånad! Eller ni kanske visste ni om detta? Det ska i alla fall gå fortare och vara mer energieffektivt. Tanken är väl att man ska avvika så lite som möjligt från strömlinjeformen, och det låter ju klokt. Armtagen köper jag direkt, har alltid kännt att de inte gör någon nytta ändå, utan mest stoppar farten. Bentagen får jag se... Med extremt dåligt inre ledband i knät vill man helst undvika alla typer av kobenta rörelser, där underbenen riskerar att åka utåt i förhållande till knäet, så jag kanske simmar på med mina vanliga bentag... Men ett par simglasögon står i alla fall relativt högt upp på inköpslistan just nu. Kanske också en flytplatta, så man kan träna bentag separat.

 

Lugn gårdag

2009-05-26 13:13   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Kände mig rätt dassig igår och bestämde mig för att det skulle bli en lugn dag träningsmässigt. Men när dagen väl var över hade jag gått hem från jobbet (4,5km) rensat i trädgården en lång stund (kirskål...) samt cyklat stan runt efter icke-vita strandmadrasser till mor. (Hon har någon besatt ide om att det inte får vara något vitt i dem och har på allvar letat i flera år, innan hon nu äntligen hade sett dessa i ett reklamblad.) Så lite motion hade man fått i alla fall.


Idag blir det trevlig promenad med kompis, och kanske ett yogapass efter det. Sen lutar det åt danceaerobis imån, och simning och pump/core på torsdag... Men jag hinner nog ångra mig många gånger innan dess.

 

Förkylt var det här!

2009-05-24 20:15   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Vaknade med ont i halsen i går morse, och sedan dess har det inte blivit bättre precis... Sov riktigt kass i natt, hade så ont i benen. De kände som jag hade varit i Ullared eller nåt, rikigt slitna alltså =) Skulle springa 500 meter idag, för att kalibrera nike+-grejen som jag gett till syster yster i födelsedagspresent, och det var inte lättgjort precis. Men tror inte jag ska klaga, när jag tänker efter är det nog över två år sedan jag var förkyld senast =)


Får fundera på hur träningen blir i veckan. Det är en kort vecka också, eftersom hela familjen drar till kolmården på fredag. Har redan avbokat pump-passen både idag och imån, inte bra med tanke på att det inte blev något sådant pass förra veckan heller. Har en chans till på torsdag, men när ska jag då hinna springa? Hmmm.... Får se hur det utvecklar sig, med förkylningen och annat. Kanske kan börja lite lungt med ett yogapass imån.


 


 

 

Dubbla pass?

2009-05-20 15:44   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Ska slå till med dubbla träningspass idag. Är det klok att göra det 3 dagar innan sin 30-årsdag när man såvitt jag minns inte gjort det sedan gymnasiet? =) Det är i alla fall två rätt lugna pass, 40 minuters simning i morse och terminsstart (för mig) på dance-aerobicen. Koordinatinonen är inte på topp och framförallt har jag med åren utvecklat teflonhjärna, så de passen brukar vara jobbigare för huvudet än för kroppen. I alla fall de första gångerna. Men det brukar ju vara så grymt kul, och visst är det nyttigt att röra kroppen på några andra lädder än vad man gör när man springer/cyklar/simmar?!?

 

Ett par skor = 70 mil

2009-05-19 11:17   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 7 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Har just räknat ut att mina gamla skor höll för ungeför 70 mils löpning. Är inte det lite dåligt? Brukar man inte säga att man ska byta efter 100-150 mil?

 
Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Næste | Sidste