Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
29449
  • Sider

  • No pages

ugly39 Link Blog

Kvinna44År

ugly39's Blog

Börjar hämta mig från chocken

AddthisDel   FeedRSS feed  

Simhallen här hade extrainsatt simteknikpass i tisdags, ett pass öppet för alla som ville ha lite tips och inspriation inför motionssimningen. Det var extremt lärorik!


Tydligen ska man numera (eller egentligen sedan 1983) endast ta bentag med underbenen. (Vi snackar bröstsim här, vi testade frisim oxå, men där gällde mest att försöka hålla huvet över ytan=)) Höften är alltså helt still, foten vinklad och så kickar man bakåt och lite utåt och så in igen. I armtaget ska armarna aldrig vara utanför axelbredden, ungefär. Gissa om man blev förvånad! Eller ni kanske visste ni om detta? Det ska i alla fall gå fortare och vara mer energieffektivt. Tanken är väl att man ska avvika så lite som möjligt från strömlinjeformen, och det låter ju klokt. Armtagen köper jag direkt, har alltid kännt att de inte gör någon nytta ändå, utan mest stoppar farten. Bentagen får jag se... Med extremt dåligt inre ledband i knät vill man helst undvika alla typer av kobenta rörelser, där underbenen riskerar att åka utåt i förhållande till knäet, så jag kanske simmar på med mina vanliga bentag... Men ett par simglasögon står i alla fall relativt högt upp på inköpslistan just nu. Kanske också en flytplatta, så man kan träna bentag separat.

 
Written 777 weeks ago
3g61tdz3i2o0gcckc0oc 777 weeks ago

Linda Granath

Vad kul med simteknikpass för motionärer!
Det skulle jag vilja gå på. Jag har letat efter en crawlkurs för mtionärer, men inte hittat någon.
29449 777 weeks ago

ugly39

Har sett att de har det i Växjö simhall, någongång tidigare när jag kollat runt lite. Har för mig att hon pratade om att de nog skulle ha det till hösten också, så håll ögonen öppna. Har förresten för mig att de skulle ha en intensivkurs nu i sommar också, men jag kan ha fattat fel.
3g61tdz3i2o0gcckc0oc 777 weeks ago

Linda Granath

Ugly39, hör du något om det får du gärna säga till.
Det enda jag kan hitta på simhallen är personlig träning för 390:-. Sen hittar jag att VÖSS har crawlskola till hösten. Hittar jag inget annat får jag ta den.