Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
56176
  • Sider

  • No pages

tombjo Link Blog

ManTomas Björklund

Varför göra det enkelt när man kan göra det svårt?

Väggen skrattar åt mig!

AddthisDel   FeedRSS feed  

Idag var det vilodag för pulsen (cirkelgym och uttagningsjogging i går och stationsjympa och bowling i morgon) så jag stack och bouldrade på Solna Klättercentrum. Fick inte med mig någon så det fick bli att gå själv.


Och gaaaa, vad frustrerande det är!!! På boulderväggar markeras varje led med en färg. Det börjar med blått som är enklast, sen kommer rött och sen... tja, kommer inte ihåg längre, det är liksom irrelevant för mig i vilken ordning svart, vitt och grönt kommer.


Blått har jag klättrat nu i snart ett år och det går riktigt hyfsat. Jag har lärt mig att slapna av och arbeta med raka armar och jag fixar till och med överhäng helt OK. Men jag vill ju bli bättre ju så jag försöker mig ju självklart på röda också. Och det är dem som skapar min gaaaa-frustration. Jag fattar inte hur det kan vara sån milsvidd skillnad mellan blått och rött. De har liksom krymt greppen till något som man pincett för att greppa och sen har de liksom plockat bort vartannat grepp!


Jag fixar liksom de flesta blåa utan några problem men de röda jag fixat under det senaste året kan räknas på ena handens uppfläkta fingrar. Gaaa! Jag säger som Terryfromtheblock: Bullen, hjälp mig!


--


PS  Fick ett stort tjockt kuvert där det stod Stockholm Marathon på i brevlådan idag. Min första tanke var "Oj, har jag anmält mig till det och glömt bort det? Ja ja, det kan nog bli skoj." men den visade sig vara felaktig. Istället så var det T-shirten från Tjur Ruset 2011 som anlänt. Det är verkligen ett lopp jag ser fram emot!

 
Written 688 weeks ago
No_small_image 688 weeks ago

KenB

Superlim på fingrarna?
Har du redan anmält dig till Tjur Ruset? Börjar platserna ta slut redan nu eller fick du tröjan som boka-tidigt-bonus? Hm, tror jag anmäler mig senare i sommar...
56176 688 weeks ago

tombjo

Jag passade på när jag kom ihåg det. Har ingen koll alls när platserna börjar ta slut. men det vet säkerligen AIKarro eller någon annan galning här.

Betalade för tröjan och den dök upp nu vilket ju inte var riktigt vad jag hade väntat mig.
56176 688 weeks ago

tombjo

Du tror på rep alltså? Det är kanske rätt. Jag skaffade grönt kort i höstas så nu stickar jag väl och klättrar rep med min träningskompis Sofia kanske en gång varannan vecka. Jag har väl fixat någon enstaka 6a:a så det är väl där runt jag ligger.

I början var det ju jobbigast hur underarmarna bultade och spände men nu är det mera fingerstyrkan som begränsar mig, i alla fall på de röda boulderlederna. De där smågreppen är ju helt omöjliga.

Ja, jag känner mig också rädd att ramla på bouldering. Men det är mest när man håller på att köra upp hälen på något grepp i hakhöjd. Då blir jag rädd för att fastna där och ramla baklänges med huvudet före. Brrr.

Tack för uppmuntran Mojja! :D