Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
56176
  • Sider

  • No pages

tombjo Link Blog

ManTomas Björklund

Varför göra det enkelt när man kan göra det svårt?

Hugotjejen och Byffe är mina övermän!

AddthisDel   FeedRSS feed  

Läste för lite mer än en månad sen om The Kettlebell Sissy test som byffe och hugotjejen gjorde. Byffe har en fullständig beskrivning av djävulskapet men i princip består det av 325 kettlebell fullswings och lika många burpees.


Sen jag läste om deras bravad har jag varit sugen på att prova på den för att mäta mig mot de bästa. Så det gjorde jag idag. Byffe fixade den med en 24 kilos kanonkula på 37:52 och hugotjejen med en 20 kilos på drygt 51 minuter. 24 kilo visste jag redan att jag inte skulle fixa så jag gav mig på hugotjejens tid på 51 minuter.Tyckte nog  att jag som har såpass bra kondition borde kunna fixa det på nån liknande tid.


Så här i efterhand kan jag bara säga Yeeeeaaah riiiight! Det tog mig hela 81:59!!! Jag var med andra ord mil ifrån hugotjejen. För att inte tala om studsbollen byffe! Den killen fixade det på mindre än halva tiden mot vad jag gjorde och det med mera vikt.


Nu är det i alla fall gjort och jag har redan börjat tänka på hur jag ska förbättra min tid. Det lättaste steget är att inte klättra kvällen innan. Mitt handgrepp var så trött att jag var seriöst rädd i början att tappa kettlebellen i huvudet. Var tvungen att bita av kettlebellsvingarna i två ner till nånstans runt 15 repetitioner.


Sen så hade jag en medelpuls puls på 154 och en maxpuls på 176 slag. I början låg jag efter varje set på runt 170 slag men för de sista setten låg jag runt 160. Så uppenbarligen körde jag för hårt i början då jag inte orkade hålla uppe tempot hela tiden. Så nästa gång blir det att försöka att snitta på runt 165 eller kanske ännu lägre och dra ner på pauserna mellan setten. Så genom att jobba på en mer konstant puls borde jag kunna jobba effektivare och dra av lite tid.


Sen är det ju bara att se sanningen i vitögat och inse att jag behöver göra om övningen ett antal gånger för att bli bättre. Specificitet i träningen är något jag tror starkt på.


Slutsatsen kan i alla fall inte bli annat än att byffe och hugotjejen är totalt grymma och heeeelt överlägsna mig... ... än så länge.


 

 
Written 691 weeks ago
43088 691 weeks ago

hugotjejen

alla som gör kb sissy test är galningar utan dess like och värda all respekt någonsin som går att uppbåda!
56176 691 weeks ago

tombjo

Kör gärna en träningsdejt nån gång i Kista. Både lunch och kväll funkar.
56176 691 weeks ago

tombjo

Visst var det fullswing. Enligt byffe ska fullswing vara så att örat syns framför armen. Det var inget jag tänkte på när jag gjorde det så den exakta formen där kan jag ha missat. Kanske var öronen gömda av armarna på vissa repetitioner men i huvudsak var det i alla fall fullswings.