Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
24659
  • Sider

  • No pages

Roxen Link Blog

ManDaniel Roxvret, 38År, Linköping, Sverige

Roxen's Blog

To tri or not to tri, that is the question!

AddthisDel   FeedRSS feed  

Tänkte att det vore bra att få lite hjälp av Shapelinkare i min diskussion med mig själv som pågått ett tag nu då jag har väldigt svårt för att besluta mig.


Ska jag man satsa på Triathlon eller Ultralöpning? Oo


Nästa säsong består av antingen sub11 på Kalmar eller över 200km på 24H.


Det finns ju ett antal fördelar och nackdelar med både vilket gör det så himla svårt, och tyvärr så är det rätt stor skillnad på hur jag skulle lägga upp träningen för aktiviteterna så det är för svårt att kombinera ifall man vill satsa lite seriösare.


Vad har ni för åsikter om de båda varianterna? :)

 
Written 767 weeks ago
6061 767 weeks ago

HakanLarsson

Mmm, ett riktigt svårt val. Jag brottades ju själv mellan Kalmar och Fjällräven inför denna säsong. Istället blev jag skadad. :-/

Sporterna ligger dock rätt nära varandra och det går att hoppa mellan dem. En hård löpsäsong för en ultra, gynnar ju också Ironman-träningen.

Så man behöver inte egentligen välja. Om du lägger 70% på löpning, 20% på cykel och 10% på simning, kommer du bli vass på både Ironman och Ultra. Jag tror till och med att cyklingen gör att man kan pytsa in ytterligare mängd, utan att för den öka skaderisken.

Vi kan väl båda satsa på dels TEC100 och Kalmar Järnman nästa år, så får vi det bästa av båda världarna!!
24659 767 weeks ago

Roxen

Det känns som att dra ner mycket på tiden så är det främst cykling som krävs för Kalmar, iaf på den nivån jag är nu. Men ja att köra mest fokus på löpning och satsa både på TEC och Kalmar skulle ju fungera.

Mitt största problem är nog att är det värt att köpa ny cykel isf? Det går ju på en 20k eller så. Jag får ju knäproblem på längre rundor med den cykel jag använder i dagsläget vilket kan vara svårare att lösa med den cykel jag använder än att köpa en ny som man ser till har bra geometri för mig. Jag kan iaf inte fortsätta att cykla väldigt lite för risk att skada knät igen, håller inte så bra -_-

När Sala är slut och September har börjat måste jag bestämt mig för att kunna lägga upp min träningsplan iaf!
24659 767 weeks ago

Roxen

Jag tänker nog köra lite mer cykling än de under vintern, får se hur mycket simning det blir :P

Problemet är just att jag inte lyckas få något bra sittställning på min nuvarande cykel. Tror mer det är dålig sittstälning i kombination med att jag fortfarande inte lärt mig hålla så hög kadens än som ger knäproblemen.