Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Mrbladh Link Blog

ManHenrik Blad, 43År, Kalmar, Sverige

Mrbladh's Blog

PURE BLOODY HAPPINESS!

AddthisDel   FeedRSS feed  

Clock 41 min   Termo Hög   Map 10.00 km   Arrow_right 14.63 km/h Arrow_right 4 min 6 sec/km   Heart 164 / 179   Fam_calories 659 kcal  


Nedan följer ett kort referat hur enormt lycklig man blir när man ser att träning verkligen ger resultat! Kanske kan det inspirera någon i mörkret där hemma...


Det började dåligt. Det var runt 15 grader när jag satt i bilen hem från jobbet, men 2 timmar senare när jag kom ut till "spåret" så hade det droppat till 7 grader + kraftig vind, jag bröt efter 2 km och gick hem o hämtade en jacka. Sedan började jag om med dagens mål, att pressa mig på milen! Efter två och en halv månad av grundträning kände jag att jag verkligen ville tävla lite mot mig själv.


Inte sedan ungdomens fotbollsdagar har jag sprungit milen och verkligen pressat mig. Jag testade i november och sprang då en för den tidpunkten förhållandevis hård mil på 52 min. Idag så verkligen flög jag fram bland feta hemmafruar och cyklande arbetare på väg hem från jobbet, det var utan tvekan ett av min härligaste pass någonsin, jag pressade inte så hårt utan låg på runt 163-166 slag första 5 km! Helt plötsligt var jag uppe på 8 km och då började min puls skena iväg till 175 men jag körde på sista två rätt hårt, var uppe på 179 när jag "spurtade i mål" på 41 minuter.


Notera att detta är efter 10 veckors grundträning med cykling o simning, har nästan bara kört ett tempopass plus ett långt distanspass i veckan. Allsidighet ger mer än vad man tror! 


Man måste ju säga att det är underbart att ligga i snigelfart mil efter mil och fundera på meningen med livet, men att flyga fram i fart som man inte visste fanns gav en enorm kick och var supekul! Även om jag inte tränat mkt tempo så märkar man att även distansträningen ger utdelning. Dessutom har mina knä tidigare varit lite krångliga, men med en ökad dos av styrketräning så mådde mina knän nu bra.


Jag ringde min fru och bröt ett styrelsemöte hon hade för mitt vikitga meddelande; -Vad vill du egentligen? Nej, inget särsklit, ville bara säga att jag sprang milen på 41 minuter! - Jaha, och? Nej, älskling du förstår, detta är stort...-OK, kan vi ta det när jag kommer hem istället...


"Egenkärleken är begynnelsen på en livslång romans"


H


 

 
Written 661 weeks ago
17510 661 weeks ago

Lisa1

Ha ha! Vissa har ingen känsla för riktigt stora händelser!
17510 661 weeks ago

Lisa1

Väldigt fin tid förresten - det glömde jag säga! Imponerande!