Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Mrbladh Link Blog

ManHenrik Blad, 41År, Kalmar, Sverige

Mrbladh's Blog

AddthisDel   FeedRSS feed

Sjunker som en sten

2009-03-24 09:23   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Jaha, efter ett par veckor med mkt tjänsteresande är jag åter tillbaks i poolen...dock med mer ångest än vilja...


Jag behärskar det mesta hyfsat i idrottsvärld så när jag fortfarande inte gör några framsteg i simningen så börjar man tvivla...kanske var jag en sten i mitt förra liv...Trots att jag är vältränad så orkar jag typ 100m frisim sedan måste jag återhämta mig, pulsen slår i taken och hade jag varit ute på havet så hade det varit farväl jord. Totalt skrapar jag ihop 1 km men då måste jag vila var 50/100 meter...Stora muskelgrupper och ett fotbollsarsle är ingen fördel direkt...


Botemedlet blir givetvis att öka dosen rejält, jag siktar på 5-8 pass i veckan under april, sedan kommer jag hem till Sverige i Maj och hoppas på att kunna simma med dräkt. Målet var från början att kunna simma vansbro enbart som frisim men nu tror jag det bli svårt. Mitt mål är nu att istället klara 1 km frisim utan paus, detta är ett måste för Kalmar Sprint som jag tänkte ställa upp i.


Livet är rätt bra ändån, 30 grader och en jättepool som ingen annan använder. På morgonen sitter indierna med sitt morgonte och Indian Times på balkongen och undrar vem biffen är som plogar sig fram i ett par tighta speedos! Kulturkrock! Mkt bättre än att kryssa bland äldre damer på ett sunkigt badhus


Bit ihop därhemma snart kommer den svenska våren och då finns det ingen annanstans man hellre vill vara på jorden än hemma i Sverige!


Tack Roxen och alla andra som knäcker barriärer, sådant inspirerar enormt!


Over and Out from Delhi

 

Sim-ångest

2009-02-04 05:55   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 6 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Clock 2h 21 min   Termo Normal   Map 27.20 km   Arrow_right 11.57 km/h Arrow_right 5 min 10 sec/km   Heart 145 / 155   Fam_calories 2325 kcal


Efter en härlig löpvecka med runt 50 km i vårsol och ca 25 grader så väntar en lugnare vecka, i lördags tryckte jag på fint i 27km och känner mig mer och mer att jag kommer kunna bli en löpare framöver.


Den stora fasan som jag alltid har skjutit framför mig i livet är att det nu är dags att bli simmare på riktigt. Jag har anmält mig till Vansbrosimmet i Juli och fruktar nu att likt en sten sjunka till botten under denna härliga folkfest.


Jag sträcker därför ut en hand till alla er som anser er vara goda simmare och som har tips på vägen. Förutsättningarna är 85 kilo och ingen teknik men mkt bra kondis. Skall man börja med att få "simflås" och sedan lära sig teknik eller tvärtom?


"Måtta är farligt, inget ger sådan framgång som överdåd"


BEST  H


 

 

PURE BLOODY HAPPINESS!

2009-01-20 17:17   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Clock 41 min   Termo Hög   Map 10.00 km   Arrow_right 14.63 km/h Arrow_right 4 min 6 sec/km   Heart 164 / 179   Fam_calories 659 kcal  


Nedan följer ett kort referat hur enormt lycklig man blir när man ser att träning verkligen ger resultat! Kanske kan det inspirera någon i mörkret där hemma...


Det började dåligt. Det var runt 15 grader när jag satt i bilen hem från jobbet, men 2 timmar senare när jag kom ut till "spåret" så hade det droppat till 7 grader + kraftig vind, jag bröt efter 2 km och gick hem o hämtade en jacka. Sedan började jag om med dagens mål, att pressa mig på milen! Efter två och en halv månad av grundträning kände jag att jag verkligen ville tävla lite mot mig själv.


Inte sedan ungdomens fotbollsdagar har jag sprungit milen och verkligen pressat mig. Jag testade i november och sprang då en för den tidpunkten förhållandevis hård mil på 52 min. Idag så verkligen flög jag fram bland feta hemmafruar och cyklande arbetare på väg hem från jobbet, det var utan tvekan ett av min härligaste pass någonsin, jag pressade inte så hårt utan låg på runt 163-166 slag första 5 km! Helt plötsligt var jag uppe på 8 km och då började min puls skena iväg till 175 men jag körde på sista två rätt hårt, var uppe på 179 när jag "spurtade i mål" på 41 minuter.


Notera att detta är efter 10 veckors grundträning med cykling o simning, har nästan bara kört ett tempopass plus ett långt distanspass i veckan. Allsidighet ger mer än vad man tror! 


Man måste ju säga att det är underbart att ligga i snigelfart mil efter mil och fundera på meningen med livet, men att flyga fram i fart som man inte visste fanns gav en enorm kick och var supekul! Även om jag inte tränat mkt tempo så märkar man att även distansträningen ger utdelning. Dessutom har mina knä tidigare varit lite krångliga, men med en ökad dos av styrketräning så mådde mina knän nu bra.


Jag ringde min fru och bröt ett styrelsemöte hon hade för mitt vikitga meddelande; -Vad vill du egentligen? Nej, inget särsklit, ville bara säga att jag sprang milen på 41 minuter! - Jaha, och? Nej, älskling du förstår, detta är stort...-OK, kan vi ta det när jag kommer hem istället...


"Egenkärleken är begynnelsen på en livslång romans"


H


 

 

Rätt eller Fel ?

2009-01-14 07:06   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Mitt mål är att bli en långdistansare på lång sikt, men jag kan inte avhålla mig från att köra korta hårda intervaller, så kul! Jag kör två långa pass i veckan, ett cykling ett löpning; är det OK att köra korta hårda pass eller skall det vara korta lugna pass...??? Colting förespråkar i ex löpningsgrenen ett långt, ett kort o snabbt med stigning och ett rent intervall pass, men hur fort o hårt???


Igår kördes 2 km uppvärmning, 1km x 5 på 3:30-4min/km takt, 170 i snitt puls, max 179. 1 Km nervarvning. Ruskigt kul att känna mjölksyran komma krypande sista 200 m! Att köra "tusingar" är kul men jag måste forska i om det är lämpligt eller ej, man måste tänka på sin kropp...


"En man som inte tänker på sig själv, tänker inte alls"

 

TGIF o knäont

2009-01-09 10:32   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

FREDAG!


Betyder att det bara är en arbetsdag kvar eftersom vi i Indien kör 6 dagars veckor...en dags ledighet känns som en piss i nilen när man är van vid två...


löpning igår. 20 km-2h-151 medelpuls-max 164. Skönt och lugnt pass förutom att jag känner mina knän och har så gjort sista månaden. Ni som vill får gärna ta er en funderar på följande:


Jag har aldrig haft problem med mina knän förut trots att jag spelat på förhållandevis hög nivå i både handboll och fotboll, men den senaste månaden känner jag av dem i löpningen även om det inte hindrar mig. Smärtan är inte jätteintesiv, inte ens så intesiv att jag inte kan köra för fullt, men den är där och varar ofta i någon dag efter passet. Smärtan befinner sig precis i mitten uppe på knäskålen, det gör inte mer eller mindre ont för att jag trycker där smärtan finns med ett finger.


Nån som har en idé om vad detta kan vara?

"flit är orsaken till allt elände" som han sa Wilde


BEST


H

 

Lurad av mig själv

2009-01-06 14:34   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Haha,


Då har man redan förstått varför en pulsklocka är bra. Idag var mitt mål att springa 10km och aldrig gå över 150 slag per minut. Första 5 km gick så bra så att jag valde att försöka hålla 150 snitt sista 5 km utan att titta på klockan. När jag var klar anade jag att sista 5 km gick lite lite fortare. Det visade sig att jag låg konstant på mellan 160-165 sista 5 km även om det inte alls kändes som det, snacka om lurad!


För övrigt har dimman lagt sig över Delhi, plan inställda och 7 döda igår i trafiken. I denna dimma är det direkt livsfarligt att springa på vägar, så jag kör på gymmet. Dimma betyder inte att Indierna minskar farten utan att de sätter på dimlysen istället, helt klart en intressant lösning...Jag tipsade min chafför om att köra långsammare i dimma men han förstod inte sammanbandet mellan hastighet och sikt.


H

 

BLOGG!

2009-01-05 17:42   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Jag är VD för ett indiskt kabelbolag, gillar vin och gifter mig till våren. Men framförallt har jag blivit nogrann med min träning. Kul att lära sig lyssna på kroppen. Her en rätt enkel plan med min träning långsiktigt; år 1-löpning, år 2, trithlon, år 3 ironman.


Har gjort ett litet schema som jag körde i december och avser göra Q1 09. Följer principen om ett distanspass löpning per vecka och ett distanspass cykling, till detta två tempolopp cykling och löpning i dels tempo och dels intervall. Således är det två långa kvalitepass och resten utfyllnad inkl styrka. Eftersom det är svinkallt i vår utomhuspool börjar simningen Q2.MÅM MÅE TIM TIE ONM ONE TOM TOE FRM FRE LÖM LÖE SÖM SÖE
STY CY T VILA LÖP T VILA CY T VILA LÖP D VILA STY VILA LÖP T VILA CY D
STY CY T VILA LÖP T VILA CY T VILA LÖP D VILA STY VILA LÖP T VILA DUAL
STY CY T VILA LÖP T VILA CY T VILA LÖP D VILA STY VILA LÖP T VILA CY D
STY CY T VILA LÖP T VILA CY T VILA LÖP D VILA STY VILA LÖP T VILA DUAL
STY CY T VILA LÖP T VILA CY T VILA LÖP D VILA STY VILA LÖP T VILA CY D
STY CY T VILA LÖP T VILA CY T VILA LÖP D VILA STY VILA LÖP T VILA DUAl
STY CY T VILA LÖP T VILA CY T VILA LÖP D VILA STY VILA LÖP T VILA CY D


Mitt kortsiktiga mål är att bli löpare under 2009 därför kommer löpningen att vara i fokus. Jag har gjort många halvmaror men aldrig en hel mara. Det blir premiär den 24 maj i Köpenhamn!


Att arbeta o bo i Delhi skulle man kunna blogga hur mkt som helst om varvid det kan finnas risk att annat än träning nämns. Som alla kloka o duktiga brukar erindra om; det handlar om att ha kul och njuta av träningen. Liver är för viktigt för att ta på allvar som han sa Wilde.