Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
50021
  • Sider

  • No pages

malinprim Link Blog

KvinnaMalin Prim, 34År

malinprim's Blog

AddthisDel   FeedRSS feed

dagens mat och träning

2009-05-21 23:38   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

frukost: fil med musli


mellanmål: mango och 1 banan med lite keso


lunch: 2 ägg, 1 gi macka och jordgubbar med mjölk


mellanmål: 1 apelsin


middag: äntligen årets första grillning! fläsk-karré med sallad (körsbärstomater, avocado, sallad, gurka, majs och feta-ost)


mellanmål: jordgubbar, mango, kiwi och apelsin tillsammans med vanilj kesella och 1 ruta 70% choklad


träningen idag är 3 km powerwalk imorse, klippa hela gräsmattan i stugan och ytterligare en powerwalk på 3 km ikväll. situps och rygglyft avslutade jag kvällen med.


idag har varit en underbart skön dag, har som sagt åkt ner till stugan i karlskrona, njutit av solen och svensk sommarkänsla och god mat. har lyckats hålla mig från de stora onyttigheterna och det känns bra! vår stuga här nere köpte vi för cirka 10 år sen och den ligger vid karlskrona skärgård, möcklö heter ön. det finns många öar här som är himla mysiga. vi har byggt om jätte mkt sen vi köpte stugan och den blir bättre och bättre för varje år, nu när jag var hemkommen från resan var köket utbytt och det var sjukt nice! nu tycker jag nästan det inte behövs göras om mer här.. efter en solig dag idag, spöregnar och åskar det jätte mkt här nu. typiskt sverige eller hur? hoppas det blir en riktigt fin sommar i år i allafall. nu ska jag krypa ner, imorgon väntas morgon-powerwalk och sedan ska jag köra tillbaka till växjö för en utgång imorgon kväll. det ser jag verkligen fram emot! sovgott allihopa:)

 

torsdag

2009-05-21 16:43   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

nu är jag nere i familjen sommar-stuga i karlskrona, ligger i skärgården. möcklö heter ön. det är jätte fint och mysigt här på somrarna. idag var det ingen sovmorgon, gick och la mig väldigt sent och gick upp redan vid 7 för att kära ner hit. idag har jag tagit en powerwalk över bron och vidare ut på möcklö och tillbaka, inte så lång, 3 km låg den nog på. mysigt att se svenska hav och få svensk sommar-känsla. det är jätte varmt och klar-blå himmel! härligt att bättra på brännan igen :) för att få lite mer träning idag klippte jag hela vår gräsmatta med, jobbigare än man tror faktiskt. ikväll är det mys med familjen i stugan och årets första grillning!


ha en bra dag:)


 

 

dagens mat och träning

2009-05-20 21:43   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

idag har varit en lugn och skön dag, fixat massa här hemma och bara tagit det lugnt och kollat massa sex and the city avsnitt. gick powerwalk efter frukosten på 60 min som fick räcka med träning idag. har fruktansvärd tränings-värk sedan gårdagens pass. imorgon åker jag ner till familjen sommarstuga nere i karlskrona där träningen kommer bli powerwalks vid havet. himla mysigt! kommer tillbaka till fredag kväll och då är det välkoms-utgång med tjejerna på loft här hemma. dagens träning vet ni redan så här kommer maten.


frukost: smoothie med fil,blåbär och hallon och 1 skopa herbal-life


lunch: omelette på 2 ägg med krabbfisk och dill och 1 avocado


mellanmål: 1 apelsin


kvällsmål: lax med underbar sallad och räkor


mellanmål: te och 1 apelsin


hur ser era dagar ut nu när det är många som är lång-lediga? blir det en träningshelg eller blir det vila?


hörs imorgon och ha en fortsatt bra kväll!

 

kroppsmått

2009-05-20 13:05   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

tänkte lägga in mina kropps-mått lite snabbt, gud vad man känner sig pluffsig och äcklig men nu har man ialla fall satt igång mer än så kan man faktiskt inte göra.


midja: 78 cm


höfter: 101 cm


rumpa: 107 cm


lår: 61 cm


byst: 95 cm


arm: 29 cm


har ni något förslag på hur ofta man ska mäta sig och se om det blivit resultat? varannan vecka är det för ofta?


hörs senare och ha en fortsatt bra dag :)

 

onsdag

2009-05-20 10:13   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

ny dag och jag vaknar med träningsvärk, underbart. tack för kommentarer, så kul och inspirerande med tips. tänkte börja med att svara på frågorna.


-jag räknar inte hur mycket kcal jag får in utav mina måltider, anledningen är att jag har ingen aning hur man gör. är det någon som har stor koll på hur man lära sig? jag såg också att gårdagens mat var nog aningen för lite med så pass mycket träning. det blir det ändring på!


- jag kände mig faktiskt väldigt mätt hela dagen av någon konstig anledning, jag är en matgalen människa och jag äter alltid när jag är hungrig. var också full av energi dagen ut.


- middagen åt jag efter träningen så jag kände att något mellanmål på kvällen behövdes inte, självklart hade jag ätit det om måltiden legat före träningen.


sådär ja! :), jag skriver mer senare. hade en otroligt skön sovmorgon tills nu och nu är det dags för frukost och sen dagens träning skön lång powerwalk!


 

 

dagens träning och mat

2009-05-19 22:16   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 5 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

idag har varit en kanon tränings-dag, känns som detta var starten!


dagens träning:


08.00-10.00- gymet simhallen växjö


uppvärmning: 1,5 km springmaskin


träning: gång på rullband 7 km, springning på rullband 1,5 km


slutspurt: 1,5 km springmaskin


styrka:


30*3 situps


20*3 sid-magmusklerna med 3 kg vikt


18.15-19-15


step-medel friskissvettis


ett bräd pass med massa kordination som inte riktigt var min grej, jobbigt men alldeles för svårt. det är nog inget jag kommer köra igen.


dagens mat:


Frukost: fil, blåbar och hallon och 2 skopor herbal-life pulver


Mellanmål: 1 banan


Lunch: 2 knäckebröd med ägg och 1 avocado


Mellanmål: fil med musli och te


Kvällsmål: stekta musslor, tomat, gurka, champinjoner och morötter.


vad tycker ni? är detta bra upplägg på dagarna med mat o.s.v? något som ni tycker jag borde ändra på? självklart kör man inte alltid två pass/dag det var sjukt jobbigt nu i början.


hörs imorgon!

 

tisdag

2009-05-19 12:02   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

idag var jag uppe med tuppen, stor förändring från hur de senaste månaderna har sett ut. har varit mycket sena mornar och oregelbundna mat-tider. klockan 7 ringde klockan och vid 8 var jag på gymet-simhallen och träffade ida. när jag tränade på gymnasiet höll jag till på friskis-svettis men var där några år och då tröttnar man. nu känns det bra med en förändring. simhallen är inget kanonfint gym men väldigt bra, inte så stort, bra maskiner och verkligen inte så stelt som det kan vara på många gym. det är jätte skönt när man känner att man kan träna hur man vill och känna att folk inte bryr sig. jag orkade mycket mer på gym-passet än vad jag trodde och det var helt klart peppning. jag har bestämt mig för att slå till med ett månadskort för 450 kr månaden framåt, dels för att komma igång på riktigt med tillgång till simhall, pass och gym och dels för att få en träningskompis som ger motivation.


nu har jag lite bråttom för att åka ner till stan för att träffa två vänner som jag inte träffat på flera månader. igår kändes det lite jobbigt att vara tillbaka till verkligheten men idag känns det så skönt att komma tillbaka till rutiner, enda som saknas är ett sommar-jobb men jag har tagit tag i det ordentligt så något litet extra jobb ska jag nog kunna få!


jag lägger upp passet och även mina kroppsmått senare idag. ha en fortsatt bra dag!

 

första dagen i mitt nya liv

2009-05-18 23:26   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

nu har måndagen fått sitt slut, första dagen på mitt nya hälsosamma liv och den har gått galant. jag har insett att man måste ta det lugnt och sansat i början. eller i alla fall jag, om jag går in i något för intensivt så tröttnar jag väldigt lätt därför ska jag försöka ta ett steg i taget, stora förändringar kan ta ett tag att vänja sig vid. detta känns i allafall väldigt bra och jag hoppas att detta kan ge resultat. självklart tar det lite tid men visst är det jobbigt innan man märker av första resultaten?


idag har jag försökt träffa vännerna som man saknat under resan, det känns så konstigt att vara tillbaka. från att ha sett så stora och intressanta platser till att komma tillbaka till lilla växjö. självklart har den sin charm men absolut ingen stad jag kommer bo i framtiden. jag har också som sagt varit hos frisören, har inte klippt eller färgat mitt hår sen jag åkte på resan. dem tyckte att det något slitet. tyvärr fick jag klippa av en hel på längden och sen färgade jag min blonda utväxt och la i lite kopparöda slingor. är faktiskt väldigt nöjd.


dagens träning:


5 km powerwalk


50 situps


50 rygglyft


dagens mat:


frukost: smoothie, gjord på blåbar,hallon, lättfil och en sked herbal-life pulver(vanilj smak), 1 äpple


lunch: Lax, några räkor, sallad, gurka, tomat och lite blomkål             dryck:vatten


mellanmål:1 äpple


kvällsmål: 2 skopor herbal-life, fil och musli, 10 jordgubbar och 1 banan.


mellanmål:1 apelsin


det är kanske inte en rejäl träning men det är stor omställning att börja tänka på att äta i exakta tider och rätt mat. imorgon blir det andra bullar, uppstigning 7:30 ska åka till ett gym i simhallen tillsammans med en kompis som tränar där. alltid kul med en träningskompis som taggar en, om jag är nöjd kanske det blir ett kort där en månad för att komma igång på riktigt.


sovgott!

 

nu sätter vi igång!

2009-05-18 06:16   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 5 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

hej allihopa!


nu ska jag köra igång igen, senaste halvåret har varit det bästa i mitt liv. jag har varit iväg på en jordenrunt-resa tillsammans med min vän Towe. platserna vi besökte var thailand, malaysia, australien, nya zeeland, fiji och usa. helt underbara ställen och vi har verkligen utvecklats som människor. ni kommer få se och höra om resan under bloggen framåt! en sådan här resa har ju självklart sina nackdelar, träningen är inte på topp och det blir en hel del snabb-mat. jag har gått upp en hel del under resan men nu är jag hemma igen och är taggad för súnt liv med bra kost och träning. jag ska försöka uppdatera så många gånger per dag som möjligt. jag har inget jobb nu så tid har jag att lägga ner på mina nya mål. jag kommer lägga ut måtten på mig, jag kör inte med vikten eftersom den kan lura dig totalt. i denna bloggen kan ni följa min träning, matdagbok och självklart mitt liv, allt från myskvällar med vänner till galna festkvällar. även om det förhoppningsvis bli viktnedgång så måste man njuta av livet och unna dig sig saker till en viss mängd. jag uppskattar verkligen kommentarer och tips för det ger taggning! det behovs verkligen, definitvt i början.


min kost kommer bestå av små måltider, många gånger per dag. jag kommer utesluta kolhydrater såsom potatis, pasta och vitt bröd. grovt bröd kommer jag äta enstaka gånger. proteinpulver kommer jag dricka en gång dagligen, alltså utesluta en måltid med pulver. Märket jag använder mig utav är herbal-life. detta har jag använt tidigare och är verkligen bra, det går att blanda med antingen mjölk eller fil/yoggi. herbal-life kommer jag även där skriva mer om senare. jag kommer att försöka köra så mkt som möjligt med gi-metod tillsammans med herbal life. inga sockrade drycker och för att inte tappa gnistan unna mig en sötsak en gång i veckan.


träningen kommer till en början endast handla om förbränning, eftersom min kondition är hyffsat dålig så är ett av målen att jobba upp den. till en början är det långa promenader varje dag, springa några gånger i veckan men till en början korta avstång och träna styrka såsom situps, armhävningar, rygglygt m.m hemma. jag kommer inte använa mig utav träningskort till en början. dels för att min ekonomi är väldigt dålig efter resan och även för att komma ut och röra på mig så mkt sm möjligt. viktnedgång utan träningskort har jag kört med innan och det har gått galant. detta hoppas jag peppar andra som inteheller har tillgång till ett träningskort just nu. självklart kommer jag befinna mig pa träningsanläggingar ibland för att variera min träning och inte tappa motivation.


klockan är just nu 6 på morgonen, landade i sverige igår och är väldigt jetlagad. dålig sömn inatt! nu ska jag försöka sova lite till, ska upp halv nio för att åka in och klippa mig vid tio. uppdaterar senare idag!


/malin