Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Glenns Link Blog

ManMatthias Amnéus, 43År, Umeå, Sverige

En löpares dagbok

A winner never quits - A quiter never wins

Bra avslut på veckan

AddthisDel   FeedRSS feed  

De allra flesta gångerna när det vankas intervaller eller fartlek av liknande slag. Så brukar det falla bort någon intervall. Orken tar slut. Benen är döda. Och ett visst missnöje infinner sig. Men precis som överallt annars finns det undantag. I fredags klev jag upp på bandet för att köra ett fartleksliknande pass. 12x3min med 1 min vila. Tempot var satt till 3.58/km.


Benen var pigga och lungorna följde med fint. Återhämtade mig snabbt på vilan. En vila som kändes lite för lång egentligen. Kanske kan kapa den till 45'' nästa gång. I vilket fall som helst. Det hela löpte på fint och plötsligt var jag uppe i de 12 loppen. Men den här dagen ville jag mer. Det blev totalt 15x3' och en riktigt bra känsla. Sweet.


Jag följde upp passet med att springa ut till Janne i Viksjö på lördagen. Totalt 24km varav kanske 23km av dem var i motvind. Lagom roligt, där det dessutom är fruktansvärt tråkiga vägar att springa på. Nära stora bilvägar och långa raksträckor. Väl framme var det födelsedagsfika, vilket gjorde att det var värt löpturen dit. Tårtor, kakor och bullar. Och så givetvis favoriten Ballerina kladdkaka med mjölk.


Totalt 90km gav veckan efter ett lungt 12km pass på söndagen. En bra mängd vecka och ytterligare en vecka enligt planerna. Lätt-medel-hård-medel-lätt-medel o.s.v.


Den här veckan är alltså en medelvecka på 80km där jag inledde med en tur hem från jobbet idag. Fina vägar längs norrviken. 14km med ryggsäck. Lätt, men även lite orytmisk löpning då ryggsäcken svajar lite fram och tillbaka. I morgon är det vallen och 200:ingar som gäller igen. Ska försöka hålla ner farten lite på första loppet den här gången så passet inte förstörs igen. Och så är jag lite sugen på att plocka med mig spikskorna. Det var nog fem år sedan sista. Men kanske blir det en spiskocomeback i morgon. Nice.

 
Written 722 weeks ago
69917 722 weeks ago

ladylake

Vad säger man...jag är klart impad!
925583d5ba38d74a169664e9013b2a4ac3a8d05a7292a11496b5ba2b0c787966 722 weeks ago

Glenns

Ladylake: Tack, men jag är nog mest impad själv. Att jag kör så konsekvent och mycket. Tror inte jag har hållt en så jämn och hög nivå på väääldigt länge. Men som sagt, tack.