Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Glenns Link Blog

ManMatthias Amnéus, 43År, Umeå, Sverige

En löpares dagbok

A winner never quits - A quiter never wins

Äntligen sista backpasset!

AddthisDel   FeedRSS feed  

Förra veckan skulle vara en medelvecka. Inga 115km som under den hårda, utan lite kortare pass och en totalsumma på 82km. Tyvärr sket det sig på söndagen. Veckan hade fungerat bra och allt var frid och fröjd. Men efter en tripp till Robertsfors över helgen så blev det fel.


Vi åkte upp på fredag efter arbetet. Första vilodagen på 14 dagar. Helt underbart. Lördag morgon och till allas förvåning. Även min. Så stiger jag upp och sticker ut och kör lite 70/20 intervaller på morgonen. Benen fick jobba på bra och hjärtat likaså. Kvällen däremot. Då var det 60-års kalas. 73 gäster och kanske lika många pilsner. Klockan rann snabbt upp, eller ner, till 03.00 innan jag ramlade i säng. Vilket reulterade i en mindre pigg söndagsmorgon och bilresa ner till huvudstaden igen. Slarvigt och lite onödigt. Men så blir det ibland.


Nu är det en ny vecka. Nya tag. Skönt med en lugn vecka. 65km på bara 5 löppass är målet. Inga problem. Inga konstigheter. 12km igår på löpbandet. Väldigt pigga ben och en fin avslutande km på 3.49.


Idag var det backe. Sista gången för det här året. Underbart! Att slippa det alltså. Sen blir det mer fokus på snabbare lopp. Idag bytte jag backe från den vidriga 250m backen till en lite kortare (130m) och ett snabbare tempo. Få in både snabbheten och benstyrkan. Drog av åtta lopp (i stället för de sex på förra backen) på tider mellen 25.70 och 23.85. Inget jag direkt dog av, även om syran kom ordentligt sista stigningen på de sista 3-4 loppen. Precis som det ska. Avslutade det hela med att träna handbollstjejerna (70/20 lopp), men de har svårt att få till ett tempo som verkligen får upp pulsen.


Nu känns det som att benen och kroppen har kommit i fatt. Lite lugnare träning och kortare distanspass. Jag antar att det är det som ger resultat, även fast det känns lite väl enkelt. Men det blir tuffare pass kommande veckor. Var så säkra. Nästa kvalitetspass blir på fredag. Då blir det tempopass på bandet. Lovley!

 
Written 726 weeks ago