Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Glenns Link Blog

ManMatthias Amnéus, 43År, Umeå, Sverige

En löpares dagbok

A winner never quits - A quiter never wins

Allt för lätt stege

AddthisDel   FeedRSS feed  

Idag görs de sista förberedelserna inför maran. Kanske äts det lite kolhydrater. Eller en massa. Kanske behövs det efter en kolhydratstömmning. Någon kanske tar ett sista kort joggpass för att hålla löprytmen intakt. Det planeras och det funderas. En del är ivriga och förväntansfulla. Andra nervösa eller bara riktigt jävla taggade.


Men jag är ingen av dess damer och herrar. Jag står inte på startlinjen i morgon. Jag får vänta till nästa år. Kanske. I stället intog jag löpbandet på gymet för att på fredagskvällen dra av en stege som jag trodde skulle bli rätt tuff.


Planen var en stege enligt följande: 2+3+4+5+4+3+2+1+1. Vilan var satt till halva intervalltiden. För att pulsen inte skulle hinna gå ner allt för mycket mellan fartökningarna. Farten var satt till 3.58/km och joggvilan till 5.10/km.


Jag trodde jag skulle få börja slita på den nedgående biten. Kanske efter fem minutaren. Men när jag kom dit så var det fortfarande inga problem alls. Jag var inte ens i närheten att behöva slita. Det kändes lätt och behagligt genom hela serien.


Till nästa gång får jag nog höja farten lite. Kanske 3.56 eller 3.53- fart. Det ska nog gå det också. Eller så blir det olika tempo på de olika minutrarna. 3.50 på en minutaren. 3.53 på två minutaren. 3.55 på trean, 3.56 på fyran och 3.58 på femman. Kanske. Samtidigt är det inte meningen att jag ska dra på mig någon mjölksyra, utan det ska vara mer likt fartlek. Och det var det även idag.


Innan det är dags för duschen så har de unga herrarna Rudisha och Kaki intagit banan i Oslo. Det har just sprungits 800m. Och det sprangs förbannat fort. Precis över 1.42 och ett riktigt spännande lopp. Som tur var med seger för Rudisha. Frågan är om rekordet ryker den här säsongen. Jag tror nästan på det. Nu står 5000m herrarna redo för start. Tariko Bekele. Han kommer att vara med där framme. Det tycker vi om.


Nog om det. Lycka till nu alla damer och herrar som ska springa i Stockholm i morgon. Jag är där. På sidan om. Och delar vatten vid Vasagatan. Kör hårt och spendera krafterna väl.

 
Written 724 weeks ago