Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
35234
  • Sider

  • No pages

Beccinam Link Blog

KvinnaRebecca Ovin, 39År, Dalby, Sverige

The training hippo

Min väg till trevlig form!

AddthisDel   FeedRSS feed

Morgonträning = Bra = Blä

2011-03-04 19:59   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Jympan på torsdagarna har jag varit mycket duktig på och gått varje vecka i fem veckor nu. Tisdagarna fungerade aldrig eftersom jag nästan varje vecka var nere hos Boyfriend i Lund. Men! Istället har jag utökat mina rundor med hundarna och när vi är i Lund vandrar vi upp och ner i St Hans backar vilket inte är mysigt i benen kan jag berätta.


Men vad som är ännu värre för benen är alternativet som jag har hittat till att träna på tisdagarna: Träningsvideor med Jillian Michaels från Biggest Loser. De är inte långa men hjälp var slut man är. Jag har både Jillian Michaels - 30 Day Shred (som tar ordentligt på magmusklerna och benen blir som av gummi efter bara 23 minuter) och Jillian Michaels – Cardio Kickbox (som bara kör slut på en totalt… än en gång på knappt 25 minuter).


Nu ser jag bara till att träna 3 gånger i veckan, vilken ordentlig träning som helst. Dansen som jag är på ibland räknar jag mest som en mjukgörande träning för det är verkligen vad den är men inte jätte effektiv när det gäller att bränna kalorier (eller om man är Viktväktare kanske man bränner points?). Men att träna för att bli mjukare det är bra det också för jag gissar att kroppen behöver lära sig att röra sig lättare och lättare (muahahaha à wordplay!).


Idag tränade jag på morgonen för att jag vet att den träningen man gör på morgonen är som allra mest effektiv med fett förbränningen. Någonting med att glykogenet är lågt efter att har blivit använt under natten när man susat sött så på morgonen går man direkt på fettförbrännig… något i den stilen. Det låter i alla fall tillräckligt logiskt för att jag ska tro på det.


Men hur kul är det på en skala från noll till noll att träna direkt på morgonen när man är dödstrött… no fun!

 

Och vi säger 4, 5, 6

2011-03-04 19:57   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Möte 4: Aaaaah så irriterande!  Gått ner 0,8 kg den här veckan (vilket är väldigt kul!) och det var bara 2 ynka små hekton från mina första 5 procent. Darn it! Grr!


Möte 5: Yes! Första 5 procenten! Gooooooooooooooooo Me! Im soooo good!


Möte 6: Minus 0,6 kg idag. Hurra! Fatta att jag nu väger 90 kg prick! Det har jag inte gjort på 5 fricking år.


Men kan de sluta ta bort mina ProPoints hela tiden. Jag gillar inte alls själva krympa-magsäcken-biten alls. Blääää… Nere på 31 PP nu. Skönt att veta att de inte kan plocka bort mer än två stycken till. HAHA! Hmm… hoppas att de inte börjar plocka bort min veckobonus sen… men det gör de säkert. Grr…

 

Jag är dålig!

2011-03-04 19:56   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Usch vad dålig jag har varit de senaste tre dagarna. Använde nästan upp hela min veckobonus i söndags vilket var ok eftersom det var Boyfriends födelsedag. Men sen gick det utför… Alla hjärtans dag klarade sig mycket bra mat mässigt. Men sen på senkvällen fick jag galna cravings och tryckte i mig sex punchrullar och en hel påse popcorn.


Och idag var också allt toppen matmässigt fram till kvällen… sen slank fyra stycken Viktväktar-bars ner och plussade på mina ätna ProPoints med 11 för mycket… vilket gör det totala ca 136 000 ProPoints förmycket den här veckan. Sorgligt. Men det spelar ingen roll från och med nu. I morgon är det nya tag, promenader och en extra träning. Heja Rebecca! You can do this!!! Man vaknar alltid som en viktväktare!

 

Min underbara framtid

2011-03-04 19:54   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Idag (110210) minus 0,6 kg, totalt minus 3,8 kg. Bara 1 kg kvar tills jag gått ner mina första 5%. Första delmålet. I’m very proud. Den här veckan har jag också fått äta för 1 ProPoint mindre efter min viktnedgång förra veckan. Men jag har inte varit jätte duktig och räknade inte två hela dagar ordentligt så det gäller att skärpa till sig den här veckan!


Mätte och kollade lite när jag kom hem från mötet. Som det är nu har jag storlek 46 vid höften,  storlek 50 i midjan och storlek 52 vid brösten.  Jag har använt storlekstabellen från bonprix.se eftersom det var den första internetbutik som poppade upp i huvudet på mig.


Varför just nu? Varför skulle jag ha högre motivation just nu?


Jag var hos barnmorskan för några månader sedan för en check-up och hon uppmärksammade mig  (väldigt vänligt) på att jag kanske borde börja tänka på min hälsa om jag vill ha det framtid jag ser framför mig. Jag hade aningen högt blodtryck och eftersom att diabetes finns i familjen så var den risken överhängade.


Det är en av anledningarna. Den andra anledningen är att jag alltid sagt att jag vill vara en smal brud och en hälsosam mamma, även om det inte kommer att hända just nu. Jag har hittat den jag vill leva med för resten av livet. Det är underbart och rätt. Men om vi någon gång ska utöka vår familj ska jag först vara en hälsosam människa, med en hälsosamvikt och ett hälsosamt tänkande. Goooood luck!

 

Träning Dude!

2011-03-04 19:52   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Oki så man ska ju börja träna då också för tydligen förkortar man sitt liv med miljarder år om man sitter framför tvn för mycket (vilket för mig är väldigt lätt hänt).  Så nu har jag jympa inplanerad på tisdagar och torsdagar och orientalisk dans på söndagar. Även om jag bara hinner med en eller två träningar i veckan så är det alltid någonting.


Boyfriend ska även försöka hitta träningsvideor med Bollywood dans till mig så kan jag träna hemma också ibland. Jag har redan en Box-aerobic DVD som är helt ok. Men bra att ha något att alternera med. Dessutom måste jag utöka mina promenader med hundarna… det kommer ju märkas både på mig och för dem.


Funny thing: Jag ar för tillfället medlem på två olika gym. Det händer aldrig att jag någonsin är på något av dem. Och nu har jag ÄNTLIGEN sagt upp dem båda två och det känns äntligen som att jag befriat mig från tvånget att gå och träna och istället känns det som något som jag kanske tillslut kan komma att gilla. Om bara jympa-ledaren kunde byta musik från gång till gång… att alltid stretcha till Björn Skifs är lite creapy…

 

49 dagar senare

2011-03-04 19:50   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Oki det tog längre tid än vad jag trode innan jag gick på mitt andra möte. Men till mitt försvar så var jag sjuk de två första veckorna på året och sen använde jag 2 veckor till att följa programmet innan jag tillslut gick på ett möte.  En glad nyhet väntade mig där: -3,2 kg! De två veckorna jag la ner på att rivstarta verkade ha gett resultat. Wuhu!


Det verkar som om det alltid finns något som smyger sig in och vill störa koncentrationen varje vecka. Första 2 veckors perioden var det en 50-års fest, veckan därefter Super Bowl (vilket jag nu invigs i eftersom min älskade spelar amerikansk fotboll och det är mycket bättre att tycka att samma saker är kul än att inte göra det. Clever me!) och därefter kommer det att bli födelsedagar som bara väller in. Men! Jag försöker att spara så mycket som möjligt av min stora veckobonus så kan jag äta sådant som jag älskar men som är andledningen till varför jag är formad som jag är idag…

 

Where Im at

2011-03-04 19:45   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Jag började på Vikt Väktarna innan jul mest för att jag skulle få första mötet ur vägen. Vägde in mig på 95,8 kg. Galet mycket men jag har varit uppe och vänt på 98 kg så jag antar att jag får hoppa lite av glädje över det I alla fall. Eller jag skulle kunna hoppa… men jag väger trots allt 1000 kg så det känns bara jobbigt att börja hoppa (I’m off to a really, really good start…).


Två gånger tidigare har jag gett VV en halvhjärtad chans. Första gången var när jag var 18 och gick tillsammans med familjen. Den gången höll det i tre veckor. Efter det gick jag med i Viktklubben via Aftonbladet och gick faktiskt ner till 70 kg. Det vikten höll jag nog i några månader men sen blev skolan för mycket, blev kär i en pojk… osv. Efter det har jag sakta men säkert stigit upp de 25 kg mer som jag väger idag. När jag var 22 tänkte jag att jag testar igen men jag var då i det värsta förhållandet och mådde extremt dåligt allmänt så förutsättningarna var kanske inte de absolut bästa och när jag tröttnade efter andra mötet var jag inte direkt besviken. Jag kunde helt enkelt inte bry mig mindre.


Varför skulle det vara annorlunda nu. Jag vill inte tänka så. Vägrar! Om jag faktiskt klarar av att undvika den där extremt lata människan som bor inne i mig i några veckor så att jag kommer igång så SKA jag klara det den här gången. Jag ska! Och jag har en gigantisk skillnad den här gången: Jag har en helt fantastisk pojkvän den här gången som är ett otroligt stöd.


Så… första mötet. Yeay. Viktchocken var inte så farligt som jag tänkt mig.


Min våg hemma är inte pålitlig. Beroende på var på golvet den står så visar den olika vikt och när man lyfter och lutar på den så rasslar det som om där är en massa lösa delar inuti. Safe to say: Vågen är sönder. Därför är det helt omöjligt att ha koll på vikten här hemma så Viktväktarvågen blir ensam det redskap som mäter min framgång… tillsammans med mitt måttband förstås.


Start vikten stannade på 95,8. Inte så högt som jag hade trott med självklart alldeles för högt. I september vet jag att jag var uppe på 99 kg. Galet högt. Jag hoppas att jag aldrig kommer över 100 strecket. Det vore aningen knäckande. Men! Det kommer jag ju inte. Nu går det bara nedåt!!!


Jag var inte så uppmärksam på mötet för jag satt och läste igenom allt material. Det kändes verkligen skönt att vara där. Recepten verkade lovande, konsulenten motiverande (det lilla jag faktiskt lyssnade på) men även om jag kommer att ha allt i huvudet de närmaste veckorna tänker jag njuta av julen.