Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
No_image
  • Sider

  • No pages

alexandre Link Blog

ManStockholm, Sverige

Citius Altius Fortius

Förena nytta med nöje!

Träningens dag

AddthisDel   FeedRSS feed  

Jag var med några kompisar på Träningens dag i Kungsholmen igår. Ena gick bara till pass, en annan bara tränade i gym, jag passade på att både träna i gym och unna mig ett pass.

Det var några trevliga överraskningar i gym sedan jag var där sist.

Viktigaste av allt att Kungsholmen äntligen fick en knäböjrack, toppen! Det blev inte istället utan förutom andra skivstångsställ så nu finns det totalt 4 skivstångsställ där man kan bänkpressa knäböja plus ett podie i lilla gymmet för dragövnignar (SATS har ju fler podier och skivstångsställ bara i lilla PT-hörna där man får köra när det är ledigt men PT-er får företräde och de har desto fler ställ och podier i gymets huvuddelar på andra vånginar i samma anläggning trots att de har färre medlemmar än Friskis, men det är i alla fall stor framsteg för FS Kungsholmen).

Fler förbättringar var att solarier blev borttagna och det fanns roddmaskiner och TRX-band istället. Förutom ringar med korta remmar som hängde nära lilla hallen finns nu ringar med utrymme ovan för trixande i stora gymmet, dessutom finns det ett rep att klättra i och ett räcke med utrymme ovan för muskelups och annat. Det tillkom också "brutal bänk" som jag egentligen inte saknat, men jag kunde inte stå emot frestelse att träna med redskap med så häftigt namn.

Såg i lilla gymmet lätta vikter i standard storlek för att öva frivändningar och ryck. Lustigt att man behöver låta lätta stången i receptionen. Jag förstår att man är orolig att någon motionär lastar ordinarie vikter på den och förstör stången, men i SATS står sådana stänger fritt i gymmet. SATS tycker tydligen att klisterlapp "Max belastning 20kg" räcker för motionärer. Å andra sidan någon lyckades söndra chinräcke på FS Sveavägen (hur det gick till man kan bara undra) och man ser ibland folk ro i latsdrag eller benpressa i Smith (liggandes upp och ner som i lutande benpress) så Friskis oro för motionärer som använder redskap icke-ändamålsenligt är nog befogad.

Jag tränade lätt knäböj 3x8, statiskt utfall 3x10 varje ben, 3x10 situps i brutal bänk och klättrade på rep, ringar, chinsräcke.

Sen var det dags för ett pass. Kommer man direkt från gymmet så känns även ordinarie medeljympa festligt. Passet innehöll några roliga inslag som jag nämner inte för att inte leda LUF-are på dem, musiken var bra, en låt var från Marias pass, sista konditionsdel var rätt fartfylld, men det var ändå i helheten ett ordinarie medelpass. Man vänjer sig fort till bra saker, går man några veckor på kvalitetsjympa i en annan kedja så märker man hur blek och urvattnad friskisjympa är. Det fanns inget fel att peka på i passet, det istället saknade innehåll och därför gav ingen glädje som det måste ge enligt Frikis värderingar och som Strösslet beskrev i sitt blogg (förresten hälsade på Strösslet som var precis på väg ut från Kungsholmen när jag var på väg in igår):

http://www.traningsdagboken.org/sv/blog/majasonnerbo/tr-auml-ning-auml-r-kroppsspr-aring-k-f-ouml-r-livsgl-auml-dje

Efter passet var det traditionell påfyllning med energi. Denna gång i thailändsk restaurang på Hantverkargatan som öppnades där Jonas Hellentins stamställe HotWok fanns förut. Den är nyrenoverad, ljus och fräsch, maten är god och de har generösa portioner av ris. Jag åt stekt kycklingfilé med ingefära och blandade wokgrönsaker, toppen efter träning!

 
Written 600 weeks ago