Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
No_image
  • Sider

  • No pages

alexandre Link Blog

ManStockholm, Sverige

Citius Altius Fortius

Förena nytta med nöje!

Skivstångskondition/Intensiv.

AddthisDel   FeedRSS feed  

Härligt stämning på Noras S/K igår med många starka stammisar: Filur, Voltaire, loffeman, hans bror, MangeMange, killen som lastar 35+ kg för ben (är han communitist?), flera tjejer som lastade minst 20/10 för benbröstrygg/armaraxlar. Man behövde knappt anstränga sig, bara att lasta på och köra som alla andra!

Skivstångjympa lockar starkare motionärer än förut! Minsta vikter brukade ta slut förut, igår tog stora vikter slut och vi nästan tömde viktställ trots att Sveavägen fick en hel hög gamla vikter från andra lokaler som inte ens ryms på viktställ.

Min ordinarie vikt för bröst fick inte plats på stången igår för att två 2.5kg-vikter visade sig vara bredare än en 5kg. Jag har ändå lastat mest av alla för bröst igår enligt vad jag såg (37.5).

Filur lastade igår 22.5 för triceps, jag måste öka också till nästa gång, ska direkt chansa på 25.

Jag fick en seriös "reality check" igår. Att göra biceps med rätt teknik (utan att vila i ändlägen) var väldigt jobbigt trots att jag har lastat mindre än vanligt och är ändå osäker om jag har klarat fullt ut. Det blir 12.5 för biceps ett tag framöver. Jag är nyfiken på Sulfatens teknik för biceps med 17.5 kg.

Vilka fler pass är Skivstång/Intensiv? På vilka pass i JP eller Skrapan tar alla 10 kg vikter slut?

 
Written 705 weeks ago
No_small_image 705 weeks ago

alexandre

"You've been a very very bad BAD girl, Gaga!" ((C) "Telephone", från Noras förra S/K)
45386 705 weeks ago

Filur

Du är rolig du Alexandre! Snart får vi starta en klubb för inbördes beundran :)

Det är ju faktiskt jäkligt kul att vi triggar varandra till att verkligen ta i mer och utvecklas. Jag har haft en liten dipp sen jag blev överraskad av utfallen första gången på Noras nya pass. Träningsvärken gav liksom aldrig med sig. Nu har jag varit nere på 32.5 kg på benen och nästa gång tänker jag börja resan uppåt igen. På onsdag blir det 35 kg.

Han som stod framför Loffeman igår är MB:s kompis Niklas - han är stark!

F ö så är det mycket snack om vikter men jag tycker att vi borde fokusera lite mer på konditionsdelen som jag tycker är det roligaste på hennes pass. Där borde vi kunna ta i lite till...

No_small_image 705 weeks ago

alexandre

Passet blir mer socialt i brist på vikter. Vi skickade vikter fram och tillbaka med Niklas då han lastade mer för ben än bröst och jag tvärtom. Nästa gång hälsar jag på mina vikt-buddies. Klart att Voltaire ställer sig i aerobicstjej-halvan för ifall nån saknar vikter att låna!

Jag behåller 30 för ben ett tag till och övar på utfallsteknik som funkar inte än. Teknik för rodd/marklyft (ryggen rak, skulderblad ihop) verkar fungera så lastar minsta vikt till nästa gång. 25 kg för triceps är också bestämt.

Bra idé att fokusera på konditionselen! Min favvoövning är upphopp med fötter på både sidor brädan. Jag föreslår vi spetsar till det med att sänka rumpan till brädan istället för händer till brädan.