Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
10468
  • Pages

  • No pages

puppe Link Blog

Kvinna48year , Malmö, Sweden

Röda tights

en friskisledares bekännelser

Ont i foten

AddthisShare   FeedRSS feed  

Jag har ont i foten. Det har kommit smygandes under en längre tid, men det har fullkomligen exploderat efter Steg 2-utbildningen i slutet av maj. Var hos naprapaten igår som förklarade att det inte är foten det är fel på, utan en sena som går på sidan av underbenet, bakom yttre fotknölen och fäster lite framåt på foten. Tydligen kan det gå illa om man går för länge med problem i den. Hon hade varit med på en operation av en sådan sena som var tjock som en cykelslang...

Nu har jag i alla fall fått värmebehandling och knaprar antiinflamatoriskt. Naprapaten lovar att detta ska gå över rätt snart och att jag kan fortsätta träna förutsatt att jag byter skor. Skorna är förmodligen roten till allt detta onda. Har aldrig haft något liknande förut.

Annars håller jag som bäst på och väljer musik inför mitt pass i höst. Det är faktiskt svårare än jag trodde. Det ska vara varierat, rätt BPM och så ska man ju bli peppad av den. Hitills har jag valt för mycket rock, så jag försöker byta några låtar och flytta runt de som jag vägrar ta bort. Fortsättning följer...

 
Written 830 weeks ago
6061 830 weeks ago

HakanLarsson

Det där har jag också haft! Jag fixade det genom att först springa med ett ledat plaststöd. Sen när det blev bättre så räckte det med en box-linda. Jag smörjde också senan med voltaren gel. Försök också springa lite inåt med fötterna, så avlastar du senan en aning. (Jag sprang förra Kalmar Järnman med denna skada. )

Det är en rätt vanlig skada, som som drabbar löpare förr eller senare. Du behöver inte byta skor om dom inte är slitna och dåliga.

Jag tycker för övörigt inte att du ska lägga ut mer pengar på naprapat. Kroppen fixar alla skador själv. Aktiv vila och kallt vatten är dunderkurer mot skador.