Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

magzeus Link Blog

ManMagnus Andersson, 55year , Brålanda, Sweden

Vägen till min första IRONMAN

Tankar och kommentarer om min träning och vardag inför IM Kalmar 2015

Märkligt, förstår inte min löpform nu

AddthisShare   FeedRSS feed  

Jag har ju inte direkt rosat träningen när det gäller löpning detta år. Har egentligen ingen aning var min kapacitet ligger. När jag kört långpassen har dessa känts tröga. Kvalitetspassen har gått bättre än förväntat men dessa kan ju räknas till få när det gäller antalet utförda pass.


Idag körde jag 3x3x500m, med 3 min serievila. Trodde väl när jag startade att jag skulle ligga kanske runt under ca 4.45, kanske upp mot 5 min tempo. Japp, så osäker känner jag formen är.


Men konstigt nog så hamnade snittet på ca 4,20 min/km. Trodde jag ju inte, dels för jag har lagt på mig en del just pga. mycket arbete, vilket renderat i dåliga kostvanor. Ca 25-30 timmar övertid per vecka. Så jag har ju en imponerade "hockeyvikt" (ni i hockey-tider) på 94kg nu. Det är ju en del att bära med sig men har tydligen inte inverkat ngt negavtivt på fartintervallerna. Flåset är det inget fel på, det är benen som stabbar sig efter ca 6 intervaller men orkar ändå driva på. Men andningen känns för bra, men det är ju skönt. Frågan är skall man ta i ännu hårdare? Men då får jag väl gött med mjölksyra i benen, och då håller jag ju inte för många intervaller.


Men vikten kan ju vara orsaken att det går trögt på långdistanslöpningen. Brukar hamna runt 6-tempo och är väl inte trött men har inget driv heller direkt. Sen har jag inte sprungt längre än 15km detta år, och skulle vart uppe i 20km i helgen men vågade inte för jag legat däckad i en vecka. Skall man springa 20km i helgen måntro, på söndag? Eller bara dumt? Vill väl mest springa för att jag vill känna 20km i benen men kanske sätter sig mentalt om det går dåligt också. Hmm vad skall jag göra?


Skall i alla fall försöka tappa vikt efter Gbg-varvet. Nu inför är det ju inte direkt troligt att man kan gå ner utan man påverkar annat i kroppen. Skall väl försöka väga "lättare" till Kraftprovet i sommar. 85k kanske? Skulle ju vara fint =)

 
Written 678 weeks ago
35388 678 weeks ago

Marcus74

Kul att du har bra fart i benen o så! Det du bör jobbar mer på är nog att få in fler långpass på träning så du skapar den så kalllade uthålligheten. Jag märker själv att min egen uthållighet har ökat och tröttheten kommer inte efter 30-35 km som den kunde göra föregående år. Jag har lyckas klämt in 9 st träningspass samt tävlingar som alla är mer än 40 km. Kör så många pass som möjligt på den distans du vill bli bra på så blir du bra på det!
Pictu 678 weeks ago

magzeus

Tack Marcus. Är ju ganska "simplicity" och jag skall anamma dina ord =)