Logo

Logga in

Logga in mig automatiskt vid nästa besök

eller

Glömt lösenordet?  ·  Skapa konto
32638
  • Sidor

  • Det finns inga sidor

lenamarie Link Blogg

KvinnaMarie Särdqvist, 39år, Mariestad, Sverige

Klara färdiga gå....eller spring

Känslor när man joggar/ Plankan - min grej

Jag har satt upp ett mål inför sommaren att försöka träna upp mina mag och ryggmuskler extra för att palla med de många och långa stunderna som hägrar i trädgården alla rabatter. Det brukar vara en riktig ryggdödare för min del. En del av detta är att träna plankan, på tå, med händerna knäppta under näsan. Det är just nu min paradgren(!) i fyra veckor så har jag jobbat varannan dag me att lungt räkna och repetera. Jag började med att räkna till 10 (typ sekunder, men jag tog inte tid) 10 gånger. Med en kort paus mellan varje gång för varje gång jag har gjort plankan nu så har jag lagt på 5, men dragit ner till 8 repetitioner. Bara för att kolla mig själv med klocka så satte jag lillungen med tidtagarur igår och kan ni gissa?


Nu när vårkänslorna har kommit igång och man inte längre är tvungen att ha dubbla underställ ute, utan faktiskt dra på sig linne och korta brallor så är träningen sååååå mycket lättare. Jag var otroligt nöjd i helgen när jag gav mig ut i elljusspåret inne i stan. Min tös tränade fotboll och då passade jag tid att byta träningsmiljö lite. Jag hade planerat 4 varv i den 2,5 km långa banan och när jag startade första varvet så gick tankarna lite kring:


-shit va tungt, hur ska detta gå.


Men erfarenheten säger att det tar ett tag att komma igång och få flytet i benen. Så jag (verkligen) kämpar mig igenom mitt första varv. Andra varvet inleds med tankarna:


- GGGHHHHAAAAA, jag kommer att dö här ute, fan va dum man e som ger sig ut själv...


Men alla som springer är enligt mig ovanligt envisa och i många fall så kör man på rent vres, inte för att man har konditionen. Sen någonstans så börjar "rent vres" och kondition att samarbeta och då ger det resultat i tider. Där är jag inte än.. men snart, hoppas jag.


I slutet på andra varvet så började det kännas lättare i benen och det blev lättare att tänka possitiva tankar också. Varm blev jag med, så kepsen fick ta i handen. Det kanske är så att uppvärmningen är nyckeln till det possitiva tankarna, men jag tycker att uppvärmning e tråkigt så det brukar bli starten på löppasset. Tredje och fjärde varvet gick jättebra och i slutet på fjärde varvet så kändes det nästan som att jag blev kall, det var precis som om att plötsligt så var benen lätta, pulsen pickade på stabilt låg på, andningen kontrollerad och det flöt på så jag bestämde mig för att ta ett varv till. Dottern tränar i 90 minuter så det var den enda riktlinjen jag hade. 4 varv gick på ca 55 minuter och femte varvet gick bra. Jag beslöt mig för ett sista sjätte varv och ökade tempot lite i uppförsbackarna.


Det blev totalt 15 km i spåret på 88 min och jag var skitnöjd med det passet. Det e ett himla bra spår med halva spåret upp och andra halvan ner, få plana sträckor men lagom för återhämtningen. Idag så har jag haft träningsvärk i lår och mage, men det e en ganska skön värk efter ett bra pass.


Nästa gång ska jag ta med mig vattenbältet tror jag så jag har sprungit med det ngn gång innan GV.  


Plankan:


2 minuter 8 repetitioner. 1 minuts paus emellan. Det e inte så dåligt! Han kollade på skattkammarön och var måttligt road av att hålla klockan åt mig i en halvtimme...:)


Ha det så gôtt!

 
Skrivet för 490 veckor sedan
37922 490 veckor sedan

eler01

Skulle också vilja få denna känsla när jag försöker springa!!!
Kul att det gick så bra i spåret för dig, det ger mersmak då=)