Logo

Logga in

Logga in mig automatiskt vid nästa besök

eller

Glömt lösenordet?  ·  Skapa konto

HakanLarsson Link Blogg

ManHåkan Larsson, 44år

TriathlonLarssons blogg

- Vi tar det som det kommer...

Hallsta Triathlon (Olympisk)

Så var Hallsta Triathlon avklarat. 1,5km simning, 40km cykel och 10km löpning.

Jag var lite orolig för simningen. Jag har har bara kört ett fåtal ströpass sedan Kalmar Järnman ifjol (augusti 2007). Och i år har jag bara fått två korta simpass utomhus. Och gissa om det var tungt! Shit. Jag blev toktrött efter bara några hundra meter och tänkte att detta måtte sluta illa. I land kom jag tillsut, men jag kände mig lika stel som en gipsad giraff när jag började cykla. 1,5 km på 28:34 (19:02 min/km).

Cyklingen gick segt från början, men lättade allt mer. Dom stumma benen blev piggare och piggare och mot slutet av loppet kände jag mig stark. Dock så var jag klantig nog och tog med mig för lite vatten på hojen, så jag var rejält törstig sista varvet. 40km avverkades på 1.09:19 (35 km/h). Pulsen rusade i början, men stabiliserade sig sedan. Stittpulsen blev 157 slag/min.

Löpningen kändes också bra. Det märks att jag lagt endel krut på det under vintern. Som vanligt kändes det lite stappligt första km, men sen gick det lättare. Sista km sprang jag så hårt jag orkade. Tiden på 10km blev 45:06 (4:30 min/km) och snittpulsen 165 slag/min.

Från att ha kännts seg i början, kändes allt underbart i mål. I grunden en mycket positiv upplevelse. Totaltiden blev 2.25:00. Efter målgång badade jag av i det varma vattnet och bytte några ord med Ironwoman. Järnkvinnan var lika trefvlig live, som på nätet!

Cykel

Löpning:

 
Skrivet för 618 veckor sedan
6061 618 veckor sedan

HakanLarsson

Haha, jah så var det verkligen!! Jag ledde med några min efter simningen, men sen tog du ikapp rejält på cyklingen! Och hade det inte varit för dig, så hade jag aldrig orkat springa på 45 min!!

Shit vilka tider vi kommer att göra på årets järnman!! :-))
7137 618 veckor sedan

Madde J

Bra jobbat Håkan! Otroligt att du är så uthållig att du orkar springa milen på 45 efter att ha både cyklat och simmat!! Jag e som vanligt full av beundran!
17510 618 veckor sedan

Lisa1

Verkligen! Helt fantastiskt! Jag gör vågen för dig!