Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account
29740
  • Paginas

  • No hay páginas

Tjerneng Link Blog

ManPeter Tjerneng, 43Años, Tullinge, Suecia

Kamp

mitt livs match med mig själv som motståndare

Dagens USA-känga

Satt och kollade lite snabbt på explorer channel.
Det var "bullriding". -alltså tjurridning.

En glad grabb hade precis vunnit. Och de ropade ut att han blivit "WORLD CHAMPION"!

Det är så jäkla roligt hur förvirrade och arroganta amerikaner kan vara. Som BARA amerikaner kan vara.
Hur blir man världsmästare i en sport som bara finns i ett land och endast utövas av en nationalitet?
Samma sak är ju gällande i baseball t ex. Jag vet inte hur många kubanska lag det är med och tävlar om titeln (baseball är rätt stort på kuba). Ändå heter det "World Series".

När det gäller hockey är det också rätt så förvirrande. Där heter det National Hockey Leugue. Inte internationella, utan nationella. har de då helt glömt bort att Toronto, Calgary, Vancouver, Montreal, Ottawa osv ligger i Kanada? Där blev det lite fel åt andra hållet.

Men det är just det där otroligt sjukliga hur amerikaner ser på sitt eget land. Det finns bara ett land. Resten av världen är liksom förorter till USA. Vad man än vinner i USA som blir man världsmästare.

Jag ska därför starta en egen sport. Baklänges löpning i rulltrappa. VÄRLDSMÄSTERSKAPET står på spel. Anmälningar görs här på shapelink. Endast svenska medborgare får delta.

Jag skulle även vilja erbjuda Obama att komma över med en världsatlas. Gissa deras förvåning när de får se att Sverige inte är en liten del av New England. Och att "USA" inte betyder United States of All-things-living.


En annan ironisk och tragisk sak jag reflekterat över som jag läste i Metro. Under klimatmötet i Köpenhamn kommer politikernas limosiner och privat-jets avge mer avgaser än Västerås under samma period. Obamas limo drar 4liter/milen.
Intressant också att Kina utmålas som boven. Visst - de har förmodligen högst koldioxidutsläpp. Men vilka är det som har sådant galet prylbehov att Kinas fabriker går under högtryck för att stilla det behovet? Man dunkar sig själv på axeln här i Sverige för att vi är så medvetna, Men fundera över det nästa gång du byter ut din egentligen fullt fungerande mobiltelefon, eller köper ett Xbox till ditt barn istället för en begagnad cykel i julklapp.
Och till sist - om 25 år är allt fossilt bränsle slut. Några förslag på vad vi ska göra med alla bilar? Bygga koja? sätta in trampor? Jag tycker vi skickar allt till Texas oljemagnater. De hävdar ju att det inte finns något problem. På deras stora ökenmarker kan man bygga hur stora skrotberg som helst.


Jag har säkert inte rätt i allt jag skriver. Men så här ser jag det nu.

 
Written 745 weeks ago
41536 745 weeks ago

JTjerneng

Har du sett Al Gores predikanfilm "En obehaglig sanning"? Hela filmen går ut på att han åker runt i världen och missionerar om klimatförändringarna. Massa skrämmande och helt korrekt fakta, argument för att övertyga den mest skeptiska... Men en stor del av filmen är filmad på Al när han sitter i baksätet på stora lyxbilar och funderar, på väg till och från flygplatser. Om jag inte minns fel är det också någon scen från hans privatjet.
The american way...
Pictu 745 weeks ago

Lampfot

Har inte sett den men jag borde nog, för jag är lite skeptisk till vissa delar av klimatsnacket :P Heh ja, the american way. Konstigt att han kommer undan med det.
29740 745 weeks ago

Tjerneng

Helt magiskt.