Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account
A7ubnswjq00gc4ko8csc
  • Paginas

  • No hay páginas

Ower Link Blog

Daniels blogg

Om löpning och livet i stort

Sista veckan i norr

Måndag. Första dagen på den sista vecka. Dessutom vilovecka för mig. Ska bara springa fyra pass. Med lite tvättplanering så blir det nog pass mån, tis och onsdag. Har redan sprungit 13 dagar i rad, blir ett fint rekord på onsdag då, om kroppen håller.


Igår blev det en söndagsklassiker. Har nästan blivit så i vart fall. Fartlek 30 min har stått på schemat de senaste söndagarna. Igår var jag väldigt pigg i benen. Lite oväntat med tanke på träningsmängden som sagt. Försökte att rulla stora delar över distanstempo, mot 4:40-4:45 för att sedan ta till 100 m spurt och efter det gå ner i joggtempo ca 1 min. Som vanligt med fartlek så varieras tempot hela tiden, men detta var grundbulten i programmet.


Trivs bra med fartlek. Man får på nått sätt både distans, intervall och tempoträning i ett pass. Har testat fartlek i par, då kan det nästan kallas "Följa John". Där jag får bestämma både löpning och återhämtning ett par hundra meter fram, sen växlar man och de man springer med får bestämma den kommande sträckan. Det ger ett samspel och en push som man inte alltid klarar av att ge sig själv. En fördel är givetvis att man är hyfsat jämnt tränade. Ett skoj sätt att variera sin träning och dessutom få lite löpsällskap.


4 nätter


5 arbetsdagar


3 löppass.


Nu kör vi!

 
Written 670 weeks ago