Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account
A7ubnswjq00gc4ko8csc
  • Paginas

  • No hay páginas

Ower Link Blog

Daniels blogg

Om löpning och livet i stort

Hösttorka

Senaste nytt från Lakselv, 70 grader nord, 19 mil från Nordkap. Här är det höst. Temperaturen ska bara vid ett fåtal tillfällen den närmaste veckan passera 10 grader, då är det 11 som gäller. Resten av tiden får vi hållas med 6-9 grader, vindbyar upp mot 7 m/s, moln och regn. Jippi! Eller inte.


På ett sätt är det bra löparväder, så länge jag slipper regnet och vinden. Tänkte på det för någon dag sedan när jag gick till jobbet. Jag upplevde att det var något fel ute. Sen kom jag på det, det blåser inte idag. Det är vindstilla. Då har jag varit här för länge, när jag upplever att vinden är normaltillstånd och vindstilla är konstigt.


Har blivit några dagars bloggtorka nu. Ingen speciell anledning, utan det bara blev så. En snabb uppdatering säger att den här veckan innehåller åtta löppass, jag har avverkat sex av dem. Igår backintervaller. Inte så länge, utan relativt lätt backe så sett, bara 22 min. Det gick snabbt och lätt, kände mig stark. Lite som förra gången jag sprang backe, fast den gången var det inte förrän de sista intervallerna som jag hittade flytet, nu fanns det där från början. I torsdags var det ett lättare distanspass som gällde, blev nästan 75 min i joggtempo, mycket för att rensa ur benen lite. Är lätt att accumulera slagg vid en tuff träningsvecka.


Idag står det långpass i planen, eller 100 min i vart fall. Ska försöka packa en väska som ska sändas till Sverige med. Lite förskott på flytten kan man säga. Sen blir det sista lördagsrundan, dvs den runda jag går i byn och besöker alla butiker som finns, mest för att se om de har fått in något intressant på Intersport. Har blivit tradition, eftersom jag gjort det ända sen första lördagen här uppe. Anledningen till att det görs på lördag är att allt är stängt på söndag.


Igår kom förresten ett mail till min syster från Norwegian gällande resan från Oslo till Umeå, men mellanlandning på Arlanda. Där beklagade de sig över att flighten från Arlanda till Umeå hade blivit inställd, men att hon istället var inbokad på en tidigare flight. Problemet med detta är bara att den nya flighten av avgångstid 10 minuter före flighten från Oslo ens har landat på Arlanda. Vad tänkte dem då? Tydligen ska man få boka om eller kräva tillbaka pengarna om man vill. Men till vilken flight ska hon då boka, eftersom den sista flighten för dagen är inställd?


Kom förresten på att om en vecka sitter jag och äter hotellfrukost och äventyret i norr är över. En vecka. Snart kan jag räkna ner dagarna på en hand.


Spring!

 
Written 671 weeks ago