Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account
A7ubnswjq00gc4ko8csc
  • Paginas

  • No hay páginas

Ower Link Blog

Daniels blogg

Om löpning och livet i stort

Backe Chaskil

Jag har ingen aning om vad det betyder. Är det ett samiskt ord? Eller ett namn? Efternamn kanske? Eller något helt annat? Chaskil. Där sprang jag idag. I Chaskilbacken. 3,1 km uppförsbacke, vet inte höjdmeter, men siffror runt 300 nämnedes. Jag tyckte det lät högt, men har egentligen ingen aning. Hur som helst var det motlut i över 20 min. Tog det väldigt lugnt, försökte hålla ihop gruppen. Det gick bra första kilometern, sedan började vader och lår att stumna. Konstigt nog inte på mig, men det berodde kanske på farten, som faktiskt var i långsammaste laget. Pulsen nådde aldrig över 162 slag, vilket jag har som genomsnittspuls på riktigt bra distanspass. Nu var det högsta pulsen. Efter backlöpning!


Backlöpning präglar livet i stort med. Det är alltid skönast på toppen, när man har tagit sig förbi ett hinder och kan stå där och njuta av utsikten och samtidigt njuta av vetskapen om att man klarade det! Utför kan det gå rätt snabbt och det blir lätt en krasch om man inte bromsar in. Springa på smågrus i kraftig utförslutning var svårare än att bestiga toppen.


Hade annars förhoppning om ett lätt pass på jobbet idag. Benen kändes som cement när jag vaknade. Inte så konsigt efter mina fina pass de senaste dagarna. Högt tempo har det varit, vilket givetvis även sliter på kroppen. Hade därför lagt mig till minnes en ny 13 km runda som jag halvt om halvt blev utlovad förra veckan. Nu kom det istället ett mail runt 10-snåret med en förfrågan om "Motbakke i chaskil". Vem kan tacka ned till det?! Smaka på det igen, Chaskil.


Nu ska jag bromsa in lite och ta sikte mot toppen på nytt. Den är till för att besegras!

 
Written 673 weeks ago