Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Nickiz Link Blog

KvinnaVicktoria Ågren, 38Años

Nickiz's Blog

AddthisCompartir   FeedRSS feed

Página: Primera | Anterior | 1 · 2 · 3 | Siguiente | ültima

Hjälp jag blir fet av frukt!! Jag ska aldrig mer äta frukt!

2009-05-05 10:59   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 5 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Så löd kommentarerna från 2 damer jag passerade i mataffären. Så tragiskt!

Att fruktos är fettbildande är ingen nyhet, det har vi som iaf jobbar eller lever inom hälsovärlden vetat sedan länge. Vad vi därremot också vet är att fruktos ger en ganska stark söttma varpå ett äpple inte innehåller särskillt mycket.


I Spanien där jag är ofta, har man en helt annan förbrukning av fruktos som är så hög att det kanske skulle kunna skapa en liten egen fruktos-fettma-epidimi. Här handlar det om att kunna skriva "SOCKERFRITT" och "NATURLIGT SÖTAT" på förpackningen och ALLT finns sötat med fruksocker. Vart du än går finns Muffins, kakor, bakelser, marmelader, kex, mm, med "slanka linjen" kartonger som skriker ut budskap om hur hälsosamma just deras muffins/kaka/kex är. Den som har smakat dessa kakor kan nog ganska lätt förstå att de kan vara något galet med dem. De är hysteriskt söta! Det är inte fruktsocker från EN frukt utan från ett KILO per kaka (det här har jag inga bevis för utan är endast en smakbeskrivning!) Att ens våga skriva ordet NATURLIGT på en sån kakask är ett HÅN mot konsumenten. Det finns inget naturligt med merparten av de där kakorna. De är så tillsattsstinna och översötade att man blir helt speachless.


När man använder fruktsocker/fruktos i stora mänger att t.ex. ha i kakor blir det fel. Fruktos hör hemma i frukt tillsammans med fibrer, vitaminer och antioxidanter! Det smakar dessutom läskigt i stora mängde i tex söta kakor. Vidrigt! Socker kan man oxå bli fet av..men det kan man ju bli av det mesta...eftersom det då handlar om energi IN vs UT =)


Frukt har visat sig i många vetenskapligt utförda studier ha många hälsofrämjande fördelar, så jag passade på att köpa både frukter och osvavlade torkade aprikoser som jag packade ner i korgen framför nosen på damerna som aldrig mer nåågonsin skulle sätta tänderna i ett äpple igen.


Damerna i fråga hade ett par överskottskilon de bar runt på och jag tvivlar STARKT på att FRUKTEN var boven i dramat. Damerna hade fikabröd o choklad i sin shoppingkorg och det gick bra..men frukt skulle de minsann inte äta igen!! Vad fel det kan bli av en artikel i en tidning?!


Frukt och grönsaker är bland det bästa och nyttigaste som finns!!

Over and out // Kostrådgivaren Vicktoria


______________________________________________________________________


Min "Vanliga" blogg om mat hälsa träning resor mm hittar ni på http://www.vicktoria.com

 

Södermalm-Bromma by foot!

2007-06-25 14:13   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

En gång för några år sen, hade jag legat vaken en heel natt (och det var inte den första) och lyssnat på hur mina kära inneboende ägnar sig åt stönande stånkande och flåsande aktiviteter i rummet bredvid (tillsammans med en okänd tjej) medans jag försöker sova! Till slut bestämde jag mig för att fly fältet. Jag drog på mig träningskläderna, ryggsäck och högg en vattenflaska på väg ut och fort gick det. I ren aggression sprang jag ända hem till min pappa Skanstull - Nockeby utan vilopaus. Jag sprang för allt vad jag var värd och aggressionen höll i nästan ända fram ...sista biten tvingade jag mig själv och när jag plingade på pappas dörr kl 06.10 på morgoen öppnade en trött och väldigt förvirrad pappsing dörren o undra om nån hade dött. (jag! var väll inte långt därifrån) medans hans genomblöta svettiga dotter förklarade att hon behövde få äta frukost i lugn o ro med sin pappa för nu hade hon minsann fått nog. Men jag lovade dock mig själv att ALDRIG MER IGEN NÅÅÅGONSIN springa dit! Cykla går bra..springa gör man bara inte, o inte utan sömn o frukost.


Igår fick jag för mig att åter igen utmana mig själv och springa hem till pappsen.  Och vet ni vad?? Jag kom fram! Och när jag återigen suprise:ade pappsen (dock runt 14-tiden den här söndagen) så skaka han på huvvet och sa: Du är inte frisk Vicktoria....vad driver dig??


Jo...det är när man ligger på gränsen till vad man klarar av som man känner att man lever! Så är det..rätt och slätt...när du springer tills du ser dubbelt men ändå inte pressar den sista lilla gnuttan för du vet att du svimmar om du tar i ett ynka gram mer..Det är DÅ man känner att man lever!


Så från att ha hängt på gymmets crosstrainer till löpning på ca 1,5mil over a night ;)


Hur får man då sin far att förstå detta? Speciellt när senaste gången han ägnade sig åt någon form av  motion var han kanske 16år och spelade hockey. Hur han än försöker förstår han inte, man måste själv ha känt adrenalinkickarna, överlevnadsinstinkterna att klara sig fram och kämpandet för att veta vad som driver folk att snöra på sig träningsskorna och springa runt för nöjes skull. Och efter 45 år utan träning har man glömt hur det känns.


Jag blir nästan helt skakis av tanken på 45år utan träning, jag skulle sluta existera? eller gå sönder? eller något annat hemskt. Jag skulle må allt annat än bra kan jag iaf lova.


 

 

DREAMS COME TRUE! Kör över bron så voltar jag för dig ;)

2007-06-05 15:26   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 comentario   Images 0 Images Small_addthisCompartir

 

 

 Men kan ni tänka er när man gått o önskat sig detta o slår upp sina blå morgontrötta ögon på sin födelsedag och precis utanför sovrumsfönstret står den! Världens bästa födelsedags pressent!

 Och när man voltar högt och fritt mot globen får man adrenalinkickar som hette duga! En trampolin med den utsiken är fan inte illa... jag tror jag drömmer...how ever...I´m in LOVE!

 

Smoothie - Lördagsgodis

2007-01-14 01:06   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 4 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir
Här kommer en bild på mina supergoda lördags-smoothies.
Smoothies by Nickiz

// Smoothies by Nickiz
 

Träning is the shit - Vicktorias Lyckorus

2006-11-09 12:51   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Det här blogg inlägget var faktiskt värt att publicera här oxå även om ja bytt blogg-sida Here it comes: Träning is the shit - Vicktorias Lyckorus Dagens lunchträning resulterade i en halvtimma xtra på gymmet och ett sagolikt LYCKORUS efteråt. Just nu är jag tränings-hög jag svävar på små moln och mår så bra i hela kroppen att jag vill stanna här för alltid, i mitt rus...från träningen. VIlket på nått sätt får mig att känna djup sorg för alla soffpotatisar som inte får känna det här. Just nu tänker jag på min pappa..jag förklarade känslan för honom, i somras...när han undrade vad som drev mig till alla promenader o träningspass. Vad var belöningen förrutom att komma i form..jo ett lyckorus...på vägen tebax efter gymmet gick jag ut i vinterkylan som nu råder och det gjore mig ingenting. Jag är lagom uppvärmd för att snarare se den som behagligt svalkande. Solen sken och hela jag lyser som en liten sol..kvittrar som en fågel och mina ögon strålar ut lycka... Min pappa förklarade att han NOG kom ihåg känslan från när han va ung och tränade...så nog förstod han vad jag menade men det var juh många år sen så han har nog glömt själva känslan. Just nu...im on top of the world...jag klarar allt...just i denna minut är jag BÄST! Jag har inga komplex, inga problem, inga krav, ingen press, ingen stress. Om så bara 1 av 100 träningspass ger detta lyckorus, så e de fan värt det iaf! Iväg o träna med er!! Jaga lyckoruset! Puss o kraaaaaam // Vicktoria

 

BYEbye Shapelinks blogg

2006-10-16 18:56   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir
Från och med nu får jag börja blogga på en ny sida då mina kära vänner som inte är lika hälso-geek:iga som mig inte är medlemmar här men gärna vill kunna komentera i bloggen.

den nya finns på http://nickiz.blogg.se/

och har även MMS funktion så det blir mycket bilder nu när man kan mms-blogga från mobilen.

kommer slänga in länken här lite då o då när den är uppdaterad med träningsrelaterad info. =)

Have a nice monday night! Kalinichta!
 

Fredags-snusk!

2006-10-13 14:34   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir
Har just vart på ica supermarket i skanstull och handlat..när jag strosar runt på min vanliga tur i jakt på nötter..(av den förpackade sorten) cirklar jag lite som en haj runt sitt byte omkring vid lösviktsnötterna...för de andra borde juh va inärheten (men så va inte fallet dock, men de hör inte hit)

När ja spanar o spanar så tittar ja lite på nötterna som ligger där och blicken faller på en "nöt och fruktmix" låter inte helt fel till namnet, ser vid första ögonkastet ganska trevligt ut...men jag köper aldrig lösvikts nötter pga av dess benägenhet att härskna...och det va precis vad dessa nötter med största sanolikhet råkat ut för..

De såg så ledsna ut att man ville ge dem vatten och kanske en hyper smoothing fuktkräm från LOREAL,,.usch..tacka vet jag kvalitetsnötter i väl försluten påse! Självklart förvaras de även i kylen/frysen och inte som min mamma gör...i öppnad påse i bak-lådan (me torrjäst bakpulver karamellfärg o liknande produkter, årgång typ 1998)

så dagens upplysning är: Nötter är härskningsbenägna...köp dem ej i lösvikt och förvara i väl försluten påse/burk och gärna i kylskåp. =)

Dessutom hade de inte min cottagecheese från valios/hyla så ja får äta vanlig Keso-mini som ja inte tycker om...

jo de e sant ja e på lite rabbiat humör..min dator har kraschat...minneskortet är tvärpaj och nätagget har laggt ner typ helt...

så fredagskvällen ska spenderas med att rota nätagg i grovsoporna (finns en hel ontainer med dataprylar) som får tjäna mig tills det nya super silence agget anländer om nån vecka. nytt minne vart jag tvungen att shoppa..1gb vart de..de får duga sålänge.

Så ha en supernice fredagskväll och akta er för lösviktsnötter! ;)

 

Stretching in paradise.

2006-10-11 11:54   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 4 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir
Jag vet att ni är avundsjuka nu..=P

 

Kalimera!

2006-10-10 08:56   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Greekalicious...ja grekland var toppen. Hälsoresan bestod i vanlig ordning av allt från yoga,vandringar upp på berg, till vita stränder och morgonpromenader för min del medans de andra 50+ :arna roade sig med morgongympa på stranden i en underbar soluppgång. DAMN i want to go back nu! I miss the Kalimeras,kalispera, kalinichtas, the greek yoghurt in the morning and the view...mitt turkosblåa paradis..och värmen..mmm... Jag har som ni säkert förstår inte landat i sverige än "mentalt"....dock gjorde jag det i fredags fysiskt. Och min vän Nikos..20årig kille som är det sötaste av sötaste..min mamma avgudar honom..kan killar va så söta? som den sötaste lilla hundvalpsing...(ihh han skulle inte gilla vad ja skriver nu hehehe) killar vill juh va tuffa o häftiga..men Nikos..ja...Adorable. (känt han ett par år nu, lamkött!;)) o han ska bli grekisk polis va? trode grek-poliser va läskiga..vem skulle bli rädd för den där sötnosen. Nåja back to work...bilder kommer snart. Kalimera my friends.

 

Ondsag 27/9 Grekland inatt!

2006-09-27 13:21   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir
Nu har jag precis sanerat mig själv inför resan.. har badat..skrubbat tvålat shamponerat balsamerat conditionerat, smörjt in och nu är det dags för tvättning..alla kläder ska tvättas och jag ska börja packa =)

Jo juste...LOLLO! kom förbi på en fika idag...var evigheter sen vi sågs...så det var jättetrevligt!

Idrottshögskolan igår gick bra för o va första träningen..prata med tränaren o fick byta upp till den avancerade gruppen ist vilket passar mig bättre och imorse blev det en morgonpromenad.

Nu blire packning =)

Grekland here i come AGAIN! (3veckor sen sisst)
 
Página: Primera | Anterior | 1 · 2 · 3 | Siguiente | ültima