Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account
21714
  • Paginas

  • No hay páginas

nickeputt Link Blog

ManNiklas Eriksson, 55Años, Bottnaryd, Suecia

nickeputt's Blog

AddthisCompartir   FeedRSS feed

Página: Primera | Anterior | 1 · 2 · 3 | Siguiente | ültima

Åland Maraton 2008

2008-09-08 13:31   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 comentario   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Tips!
Sugen att köra en hel- eller halvmara?.
Den 26/10 ordnas för 27de gången Åland maraton.
Läs mer på http://www.shapelink.com/sv/contests/show/id/164 eller
http://www.marathon.aland.fi/showpage.asp?lng=1&pageid=6

 

 

 

Börja om från början..

2008-09-02 20:37   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 comentario   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Jag måste hålla med Nattvakt, nå var det väl själva f..n om man inte skulle komma igång och få rutin igen på träningen efter sommaren. Det är 2 veckor sen första försöket och det gick åt pipsvängen, så vi får hoppas att det går bättre nu.
Nånting positivt är att jag nu sökt jobb (drifttekniker på ett badhus)efter drygt 2 år sedan jag blev sjukskriven för utbränd/borrelia.
Det här är faktiskt första gången i mitt 40 åriga liv som jag söker jobb då jag jobbat i familjeföretaget sedan barnsben. Det har varit lite pyssel att söka upp alla gamla betyg, diplom och intyg från alla kurser och utbildningar och fixa ihop ett CV, men nu är det gjort så vi får vänta och se. Min pappa tyckte också det var en bra idé att det nu var ett bra tillfälle att testa på något nytt trots att jag lämnar firman.
Visar några trevliga bilder från vår kräftskiva vi hade hemma i helgen. Vi bjöd på åländska kräftor och förståss åländsk Stallhagen öl. Några skojsiga sånger med tillbehör blev det också. Och vad är en fest utan Jonny på dragspelet med alla mer eller mindre rumsrena visor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...åh..1..åh.. 2.. åh..

2008-08-14 15:22   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Jaha ja då var det dags igen att ta sig i kragen efter en så gott som träningsfri sommar med endast sporadiska joggingturer. Träningsdagboken har varit näst intill helvit men samvetet har ändå klarat sig ganska bra, utom då jag under Rockoff festivalen stött på min konditionstränare, då har det gnagt lite nån dag, men det har gått över..haha..
Sommaren har mest bestått av båtliv, sol o bad, umgåtts med vänner och några resor.
I slutet av juli startade kräftsäsongen så dit gick några nätter, och nu är frysen full med åländska kräftor. Kräftkalas kommer det att bli förstås med vänner och bekanta.
Nu är det dock dags att få nån sorts ordning på tillvaron när skolorna startar och det blir lite svalare ute. Nu behöver man inte måste springa mitt i nätterna med risk för att inte tuppa av i hettan.
Knäna är sisådär så jag får starta lite lungt innan man kan dra på fullt igen.

/Nickeputt

 

Första gången jag gjorde det på morgonen....

2008-06-08 16:15   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

ja ni för står säkert vad jag menar. Jag vaknade i morse runt halv åtta då Andreas kom krypande upp i sängen för lite morgonmys med mamma och pappa lagom länge för att få mig klarvaken innan han steg upp igen. Då kom plötsligt tanken...kanske man skullle....ja jag har ju aldrig gjort det på en morgon förut. Jag pickade sakta på Camilla och sa att: - Du , jag känner att det börjar krypa i  kroppen och undrar om du tycker att det är okej såhär på söndag morgon att jag sätter på, ....jag menar jag tänkte sätta på mig dojorna och fara ut och springa!
-Ja varsågod, sa hon och tänkte att det där blir nog ingenting.
Sagt och gjort, på med dojorna och ut på en 40 min morgonrunda med en svag bakgrundsmusik av Laura Pausini. SKÖÖNT, otroligt SKÖNT är sammanfattningen.
Hoppas nu bara att det kommer fler sömnlösa morgnar.

Ha det bra. 

/Nickeputt

Så många har läst denna blogg.

 

Sjösättning

2008-05-30 08:57   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 comentario   Images 0 Images Small_addthisCompartir

I onsdags sjösatte vi båten i Långnäs efter flera dagars skruvande, putsande och vaxande, så nu kan det äntligen bli sommar. Igår kväll körde sedan Alfons och jag båten från Långnäs över en plitt platt Lumparfjärd till båtplatsen vid Knorringsbryggan i Mariehamn. I dag blir det en sista städning och mattor och dynor skall på plats. På måndag till tisdag åker jag och några andra föräldrar ut med några båtar till Rödhamn på ett läger för Alfons klass (sexan) för en sista gemenskap innan sommarlovet kommer. Som ni ser, fullt upp så det blir inte mycket träning just nu.

Ha en bra dag.

Niklas

PS. För dig som vill veta mer om Rödhamn, klicka här.DS


 

Vackert väder hjälper inte mig.

2008-05-27 20:40   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Solen skiner, fåglarna kvittrar och här sitter jag igen och tittar ut och tänker :
-Idag skall jag ut och springa i alla fall, men vad händer sen...ingenting!
Motivationen räcker helt enkelt inte till och man somnar på kvällen med  ångest och dåligt samvete.
Ett pass vattengympa blev det dock idag, men det var tungt. Nu så här i efterhand känns det lite bättre trots allt.
Det känns som man med jämna mellanrum skulle behöva nån som står på sidan av vägen och ropar:
-HEJA NICKE, DU VINNER, BRA JOBBAT!, viftande med en åländsk flagga i handen.
Nåja, det går väl över får man hoppas.

/Nickeputt

-PEPTALK NEEDED-

 

Träning på semestern....nja...

2008-05-21 14:25   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 comentario   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Landade på Arlanda igår e.m. efter 1 vecka med familjen på Menorca. Vi prickade in ganska bra då veckan före bara regnade och vi hade i princip sol alla dagar, utom den sista som det småregnade lite men då passade vi på att hyra bil och se oss omkring på ön. Löparskona var också nerpackade men tyvärr fick de inte se annat än garderoben i lägenheten, lite gym blev det dock typ en kvart eller så men vem tusan vill sitta inne och träna när solen skiner, ölen är kall och solstolarna vid poolen är såå sköna men sommarsolbrännan är på god väg i alla fall. Som tack för det var det + 1,5 kg när jag steg på vågen i morse, och jag som nådde min målvikt veckan före resan, så nu är det bara att sallad och vatten som gäller och totalt pizzastopp. Lägger upp lite bilder senare bara jag tömt kameran.

/Nickeputt

 

Idag höll knäna äntligen.

2008-05-08 20:40   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Efter drygt två veckor sedan knäna havererade bestämde jag mig att pröva lite smått för att känna av läget i knäna. Jag började med promenad första 500m på asfalt och svängde sedan in på en grusväg och började jogga lite lugnt, kändes helt okej så jag fortsatte i samma takt. Efter knappt 3 km blev det asfalt igen på hemvägen och visst kändes det att man bytte underlag men det kändes  hyfsat så jag kunde fullfölja hela vägen hem. Tog en extra grundlig stretching för att dra ut de lite halvrostiga musklerna.
Nu blir det vila och på lördag skall vi se om jag hinner med ett pass igen.

/Nickeputt

BACK ON TRACK !

 

En riktig soppa...

2008-05-07 21:09   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

 

Får jag fresta med nåt gott? Idag hade jag storkok på gång för att minska ner på mängden rådjurskött i frysen. Fram med 5 liters kastrullen ,potatis och andra rotsaker. Kokade rådjursbogarna med kryddpeppar och lagerblad i 2,5 h, lät dem svalna något, skalade rotfrukter och kokade dem och till sist blandade ihop allt och kryddade lite mer med salt, peppar, mejram och persilja. Serverad med potatislimpa och Stallhagen öl. Hur jäkla gott som helst, och slår faktiskt den mesta restaurangmaten. Till efterrätt rabarbersmulpaj av årets första rabarber med vaniljvisp.

En 20 minuters promenad och lite gympaövningar var allt jag orkade med på kvällskvisten.

 

/Nickeputt

 
Página: Primera | Anterior | 1 · 2 · 3 | Siguiente | ültima