Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account
11990
  • Paginas

  • No hay páginas

MadeleineY Link Blog

Kvinna40Años, Sundsvall, Suecia

MadeleineY's Blog

AddthisCompartir   FeedRSS feed

Página: Primera | Anterior | 1 · 2 · 3 | Siguiente | ültima

Bra start på nya året

2008-01-01 21:35   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

25 minuter promenad till gymmet och ett 55-minuters ryggpass. 7 ryggövningar, kändes riktigt bra. Mindre bra att dra kortet på 2480 kr.. :/ Men det är ju super att man får tillbaka 1000 kr från jobbet. 1500 för ett årskort där man får göra allt känner jag mig nöjd med. Visst hade jag tankar på att byta ställe men det blev inte så nu. Jag får försöka stå ut med deras crappiga gymmusik, man kan ju alltid ta med eget även jag tycker det är obekvämt att ha på mig när jag tränar. Idag var det dock hyfsat bra musik faktiskt.

Nu: jobbångest. Men ack så skönt det har varit med ledighet 10 av 11 dagar. Så välbehövligt. 

 

Summering av träningsåret 2007

2007-12-31 17:14   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 comentario   Images 0 Images Small_addthisCompartir

321h 42 min = 19302 minuter fördelat på 335 pass.

6.2 pass/vecka. Mitt nyårslöfte för 07 var att sikta på 5 träningspass i veckan i genomsnitt och jag klarade det!! :)

Inför 08 ger jag inget löfte. Jag känner inte att jag behöver det, hade inte behövt det 07 heller, hade tränat likadant ändå för att jag gör det för att jag vill och det är bland det roligaste jag vet. Året som kommer kan nog bli ett ganska annorlunda år jämfört med de senaste också misstänker jag.. Andra prioriteringar. Jag kommer att träna mycket aerobics, spinning och gym precis som året avslutats. Innebandy i korpen blir det under våren också. Hur det ser ut mot sommaren och hösten får vi se. Bäst att passa på nu medans tid och ork finns :)

 

 

Guld?

2007-12-22 21:01   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 4 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Dålig på bloggandet - jag erkänner.

Fick ett mail idag från Shapelink "Ditt guldmedlemsskap går snart ut, dags att förnya". Jag skaffade guld för att kunna blogga men jag tror jag skippar det framöver. Just nu ägnar jag "skrivtiden" åt vår husblogg! Det verkar som att det blir nybyggare av oss :)

Har senaste månaden blivit en aerobicstjej! Jag som bara i princip hållit på med spinning, löpning och styrketräning i 2 år, förutom lite lite korpinnebandy då. Så himla roligt med "dans"! När jag var liten dansade jag balett i 2-3 år och sedan även jazzdans i 2 år så när jag insett att koordinationen fanns någonstans där...fast väldigt långt bak ;) så var det så otroligt roligt!

Jag hade bestämt mig för att börja träna någon annanstans efter nyår när mitt kort går ut men... MEN så börjar jag dra mig nu när det är dags... för det är ju trots allt billigt och funktionellt på Friskis, jag gillar atomsfären. Blir förmodligen mindre tid för träning när huset väl är på plats så det kanske är bättre att satsa på ett billigare alternativ som man vet funkar.. Trist men säkert val :) 

Styrke igår, spinning idag, vila (troligen) imorgon och skidåkning på julaftonsmorgon :D Sambon satsar på Vasaloppet så man måste ju stötta, tråkigt bara att snön tinar, det var ju så vackert gnistrande förra helgen!'

God Jul och Gott Nytt år alla träningsfreaks!  

 

Long time

2007-10-13 17:15   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

- no see men nu fick jag för mig att skriva här igen. Har tränat mycket spinning senaste tiden men även en del löppass och styrketräning, någon innebandymatch och bowlat haha om man ska räkna det som träna ;) Iaf när man är amatör. Blev ju inte direkt svettig om man säger så ;) Kul var det i alla fall, speciellt eftersom jag vann ;)

I torsdags körde jag ett hemskt löppass. Eller när jag tänker efter så led jag inte såå mycket men det kunde varit bättre om man säger så. Vi hade stegräknartävling på jobbet. I varje grupp skulle en stegmätare gå runt från torsdag 00.00 till fredag 8.30 och alla skulle ha den någon gång och grupp med flest steg vinner. I ett svagt ögonblick lovade jag under torsdag på dagen när vädret var fint att jag kunde ta den från jag slutade jobba 16.30 till 21.00 när en tjej i gruppen skulle på volleybollträning i två timmar och ha på sig den såklart. Jag tänkte ändå träna, fast spinning, men jag kunde ut och springa istället sa jag så det skulle bli många steg. Sagt och gjort, jag hade på mig den när jag cyklade hem, lagade mat, åkte och veckohandlade mat och sen ut i spåret och det snöade och var tokslaskigt överallt. Efter 10 min kom jag dock in i en behaglig lunk där benen gick av sig själv så jag var ute i ca 1 h och 25 minuter och sen stod jag hoppade i 10 min framför tv:n tills jag skulle gå och lägga den i brevlådan för att volleybolltjejen skulle hämta upp den. 12301 steg lyckades jag komma upp i och tack och lov så vann vi tävlingen (med 6000 steg i marginal), annars hade jag blivit besviken när jag kämpade ute i slasket i mörka skogarna. Men det kändes ju bra när jag var klar för jag hade inte tagit mig iväg ut och det var för tävlingen :)

Imorgon är det marathonjympa på 3 timmar på Friskis som jag tänkte gå på men det har kommit annat ivägen så jag får nog skippa det... Tråkigt men så kan det bli, ganska bra för min kropp som är lite sliten nu efter torsdagens race, ca 2 mils "riktigt " cykling igår + ett spinningpass igår och ett idag. Blir nog ett rygg- och tricepspass imorgon om det blir träning.

Nu - dags för soffan och godisskålen hela kvällen lång! Hoppas alla har en minst lika trevlig helg som jag har :)

 

Ibland blir det inte som man tänkt sig

2007-09-23 21:04   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 comentario   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Nej, det blev ingen spinning idag. Det kom upp lite annat så vi tog ett gympass och avslutade med 9-10 minuter på löpband med lite intervaller efter 3 bröstövningar, 2 bicepsövningar och 1 magövning. 

Just nu väntar jag in en viltgryta som står och puttrar på spisplattan... skulle koka i 50 min.. åt kåldolmar med potatis idag hemma hos mamma och pappa men jag behöver matlådor så kunde väl lika gärna svänga ihop lite mat så här på kvällskvisten. Långkok men ändå enkelt att göra. Har fått massor av renkött; färs, ryggbiff, renskav, fransyska etc av mamma och pappa som köpt billigt genom bekanta. Tur man inte är vegetarian :) Nu ska jag kliva upp och slänga i morötter, palsternacka och kantareller... ser redan framemot lunchen imorgon ;)

 

Variation förnöjer

2007-09-22 11:57   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 comentario   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Det här har varit en helt okej träningsvecka, i måndags var det ju innebandy och rygg och triceps på gymmet i tisdags med 15 min på crossen efteråt. Spinning i onsdags, tuffaste joggingpasset hittills med Friskis i torsdags... helt seg fortfarande i benen! Morgonpromenad innan frukost i morse och ska på 90 minutersjympa med 80-talsnostalgi kl 15. Fram tills dess gäller tvätta, städa och annat plock.... trist värre men det måste ju göras. Imorgon hoppas jag hinna med ett 75-minuters spinningpass. Jag fick rejält med träningsvärk efter styrkepasset, blir ju styrke bara en gång i veckan nu ungefär. Variation har det ju helt klart varit med träningen den här veckan så jag är lite öm här och var nu :) Igår hade jag vilodag och det är ju också viktigt att den har sin givna plats. Kollade bakåt i dagboken och insåg att jag inte tränat på en fredag sen 29 juni förutom promenader.. och förut tränade jag nästan jämt på fredagar... men så blir det på sommaren :) Annars kan jag tycka fredagar är sköna att träna på, spinning kl 16.45 gick ofta på i vintras... då känner man sig så nöjd sen när man hamnar i soffan runt 19 duschad och klar och med en godispåse i handen ;)

Ikväll ska vi till moster som fyller halvjämt på tisdag och hon brukar alltid bjuda på så gott fika så det ser vi fram emot ;)

Trevlig helg allesamman!

 

 

 

17-3

2007-09-17 23:16   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Vi vann matchen med 17-3. Det är innebandy, 3-manna. Jättekul var det! 7 spelare med en fast back och bytte 2 och 2. Jag gjorde 1 mål, klubba och boll är väl inte min största talang direkt så jag är nöjd, har inte spelat sen jag var med ett par korpsäsonger och det var senast våren 06. Jag föredrar att ha bollen direkt i händerna, dvs basket. Synd att det inte finns korpbasket.

Gymmet imorgon, känns som en evighet sen! Ska försöka orka 15 min kondis efteråt också.  

 

Helgens träning

2007-09-16 21:32   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

90 härliga minuter jogging igår med F&S. Det är så otroligt mycket roligare att springa i grupp! Jag pratar inte så jättemycket under tiden med de andra men det är roligt ändå att ha sällskap, lyssna på andra och småprata lite ibland. Tiden går så mycket fortare!

Ikväll velade jag mellan styrketräning plus 15 minuter på löpband eller crosstrainer eller ett spinningpass. Imorgon ska jag ju spela match i innebandy i korpen och tisdag jobbar jag till 18.30 så då blir det svårt att hinna till spinning så då tog jag ett 75-minuters pass idag och kör gymmet på tisdag. Jag ska försöka lägga på 15 min kondition efter varje gympass, ska fokusera lite mer på kondition istället för styrke den närmsta tiden. Under sommaren har det blivit mer av styrketräning och mindre av spinning så nu tänkte jag vända lite på steken.

Har i övrigt haft en skön helg fast flängt en hel del och hunnit med en hel del.. men inte lika mycket som man hade tänkt, som vanligt! Men det brukar ordna sig i alla fall :)

 

Jogging

2007-09-13 21:23   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Jogging med Friskis idag. Sprang förbi ett stort gäng som var mitt uppe i nollningsfestandet... de stojade, hejade och ropade på oss..haha ja de fick ju lite underhållning i alla fall. Jisses vad vissa surrar under joggingen... give it liksom.

Blev en hel del intervall idag också. Nu har jag satt i mig 2 ägg och 1 smoothie..och lite till ;) Idag känner jag mig trött, kräftskiva imorgon med jobbet iaf, det ska bli kul! Och på lördag får vi nog lite renkött till skänks och födelsedagskalas på söndag... =)  Nice med helg!

 

Doping i en blommig kylväska på toaletten...

2007-09-11 21:21   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Expressen skriver idag om kroppsbyggare som greps på jobbet. Läs artikeln här. Alla som är intresserade av styrketräning, fitness, läser fitnessbloggar osv vet ju direkt vilka det handlar om... För inte allt för länge sedan visste inte jag vem Linda Fodor var men när hon började blogga så växte hennes blogg snabbt och med hennes inspirerande och fantastiska inlägg om både mental och fysisk träning så blev hennes blogg direkt en stor inspirationskälla för mig och av många andra. Det kunde man märka med tanke på hur många kommentarer hon fick på sina blogginlägg.

Jag läste i en annan blogg där en tjej skrev att Linda nekade till att ha använt doping men hon har känt till att hennes man innehavt och använt doping... Vad ska man tro? Hon som så många gånger tydligt och klart förespråkat ren sport osv... Nu är båda deras bloggar stängda men Lindas gästbok fortfarande öppen... Så jäkla tråkigt. Jag vill ha en kommentar från henne men jag antar att det lär det inte bli när det är polisutredning.... I hennes gästbok skriver en person "fattar du inte att du varit förebild för unga tjejer????"... Usch och fy för sånt där skit!! Hon skulle ju tävla i VM om några veckor... lär bli mycket av det nu då...not. Har hon tagit så är det rätt åt henne. Hon har ju hur som helst skyddat maken och gjort sig skyldig till brott.

Aja, bara att deleta från bokmärkeslistan då och glömma och gå vidare.

Idag tränade jag axlar och mage på gymmet. Kände mig ganska svag men det känns rejält i axlarna nu efteråt. =) Ringde en kompis som jag spelat innebandy med i ett korpenlag för något år sen, 3-mannalag. Serien har börjat och jag tror jag ska vara med i år, åtminstone så ofta jag kan, jobbar sen de flesta måndagar men nästa måndag ska jag spela i alla fall! Ska bli kul =)

 
Página: Primera | Anterior | 1 · 2 · 3 | Siguiente | ültima