Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account
32638
  • Paginas

  • No hay páginas

lenamarie Link Blog

KvinnaMarie Särdqvist, 43Años, Mariestad, Suecia

Klara färdiga gå....eller spring

Funderingar

Jag läste i senaste nr av Iform, där det stod att tjejer som äter p-piller får ut mindre av styrketräning än vad tjejer som använder annat preventivmedel får. Med det menades att p-piller hämmar muskeltilväxten och det var ganska stora skillnader i tillväxt på testgrupperna. I denna studien påstås p-piller hämma nybildandet av proteiner och anabola hormoner i kroppen. För en elitidrottare förstår jag att det kan vara av stor vikt, men jag har funderat på vad det betyder för mig. Jag har alltid vart skeptisk mot att äta hormoner eftersom jag har en nära vän som fick blodpropp som konstaterades bero på just p-piller. Men jag använder ändå minipiller som skall vara väldigt lågdoserade, fast det är ju fortfarande tillsatta, helt fabricerade hormoner som man stoppar i sig varje dag. Hur påverkar då pillren min träning? Jag vet att man skall ta sådana här studier med en nypa salt, men ni vet hur man är, läser allt om träning och dess effekter. För det är ju effekterna man vill åt, eller hur?


Var på Ica igår och skulle köpa festisar till barnens utedag idag, då ser jag tre killar i 12-13 års ålder plocka händerna fulla med energidrycker typ Red bull, vill vi inte ha åldersgräns på dom? Kalla fakta visade för ca 1,5 år sedan ett program där forskare påvisade hur dessa energidrycker påverkar kroppen, att en vanlig tonåring i sverige dricker red bull för att orka sitta igenom en mattelektion. O då är det inte en burk, utan kanske 3-5. I det inslaget som jag såg av kalla fakta så fick man efter 10 min samma blodvärden och adrenalinchock i kroppen som en nyintagen patient med akut hjärtsvikt, alltså kroppen ställer in sig för att överleva och ställer sig i ett extremt läge. Det talades om att dessa syntetiska drycker som ofta intas med alkohol kanske till och med borde förbjudas. Jag blir så irriterad när jag står på Ica eller Coop och ser 12-13 åringar köpa dessa drycker, vad är det för fel på vanlig coca-cola  i det läget? Behöver de ens ha energidryck? Att vuxna människor dricker dessa energidrycker är inte heller bra givetvis, men vuxna tar sina egna beslut och där vill jag inte banna någon. Men jag talar högt och klart för en åldersgräns på energidrycker. Gärna samma som på cigaretter  och öl.


Men jag måste ju: Anna Anka, är inte hon störtskön? Jag kan inte fatta att det har blivit så mycket rabalder om Anna Anka. Jag har inte sett några avsnitt av Hollywoodfruarna, men jag har läst varenda artikel i aftonbladet och sen fick jag på 200 sek med Robban A. Jag bara älskar den typen av burdust rättframma människor. Ha ha, finns ett och annat citat därifrån som går att använda:)


 

 
Written 765 weeks ago
7137 765 weeks ago

Madde J

Jag åt p-piller under alla år som jag tävlade i fitness, byggde väldigt bra ändå. :) Så nja, jag är skeptisk... Angående Anna Anka, hon vet onekligen hur man får publicitet men en del av hennes åsikter hör hemma på stenåldern, hon har tex noll koll på jämställdhet, vilket känns väldigt bakåtsträvande.
3g61tdz3i2o0gcckc0oc 765 weeks ago

Linda Granath

Jag tycker inte heller om att barn och ungdomar formligen ersätter al vanlig energi med energidrycker. Mina barn har aldrig ens fått smaka något sådant (vi dricker det inte heller till vardags). Jag dricker vatten när jag tränar och dricker sportdryck när jag tävlar. Det är det enda.

Angående Anna Anka så har jag inte följt debatten. Ja hörde ett uttalande om en viss morgonaktivitet hon tyckte var självklart att man skulle ställa upp" med. Efter det har jag bara bytt kanal eller slagit ihop tidningen om hennes namn nämns. Hon är inte värd den publicitet hon får.
32638 765 weeks ago

lenamarie

Det är ju det som är så roligt med fru Anka, hon fattar ju inte själv hur långt från verkligheten hon är. ha ha dagens i-lands problem blir allt mer absurda. hi hi