Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Forestrun Link Blog

100 dagar med Colting

Från fet till fit?

Dag 0 prolog, 100 dagar med Colting

Förändring kan innebära många saker. Allt i från himmelskt underbar som medvind, solsken och en fet mjukglass i näven, till lika ångestladdad som ett ryggmärgs prov utan bedövning. Min egen inställning till förändringar är välkomnande.... oftast. Jag gillar när det rör på sig och blir lätt rastlös när jag känner stagnation. Ok när frugan ber mig att tapetsera om fondväggen i vardagsrummet för 4:e gången på 2 år är också jag benägen att dra i den metala handbromsen, jag menar hur mycket förändring är nödvändigt inom ett och samma område?


Just nu är det mycket förändring i mitt liv. Nytt och spännande jobb sedan i somras, annalkande flytt till annat land med hela familjen och ytterligare ett par saker. Trots rå-ångest, tvivel och långa samtal med underbara frugan säger jag bara "bring it on". Förändring is the shit. Och nu detta. Livsstils förändring.


I brist på andra engagemang (ironi) har detta vuxit fram under en tid. Fråga mig inte var, när, hur eller varför (egentligen har jag redan svaren).


Jag ställde mig själv en fråga: Finns det hopp för en halvfet, 36 årig småbarnsfar, mitt i livet, med fru, barn hus, hund, dagis, grädgårdsarbete, amorteringar, sommarställe, en och annan fredags, lördags öl, gottvintillmaten och alltförliteträning livsstil som dessutom veckopendlar 84 mil mellan bostad och arbete????


Jonas Colting anser det. Jonas är en av världens bästa triatleter. Har typ vunnit Iron Man 73 gånger. Ok överdrift men han HAR vunnit hela tjobangen ett antal gånger. Dessutom är killen en uppskattad föreläsare, krönikör och "tyck tillare" med bland annat livsstil och kost i fokus.


Spontant kan jag säga att jag gillar Jonas. Han har flera sunda och kloka tankar kring det här med kost och träning. Jag känner honom inte och har aldrig träffat karln men det han skriver om är värt att reflektera över.


Jonas filosofi är i gunden enkel: Ät sund och nyttig mat. Träna helst dagligen. Utgå från människans ursprung. Enkelt? Javisst! genomförbart? Njavisst! (ja det är ett N framför javisst). Jag har beslutat mig för att testa detta. Under 100 dagar ska jag till 100% anamma Coltings teorier gällande kost och träning. Jag vill redan nu understryka att detta INTE är någon utmaning a la "känd sportdryck som börjar på P" eller att målet är en Iron Man nästa år. Nej det får Jonas och hans polare hålla på med.


Målet är en ny och hållbar livsstil. Jag har inbillat mig att 100 dagar är lagom för att nöta in en ny vardag med nya rutiner.


Vill ni läsa något skrivet av Jonas, rekommenderar jag "Jag vill ju bara se bra ut naken" och "Jag vill ju bara se bra ut naken kokboken". Det finns även en nyare bok "Den nakna hälsan" men den har jag själv inte läst ännu.


Ok. Nog med ordbajseri, dags att agera. Utvärdering och reflektioner om 100 dagar. Häng med "bring it on" det är dags för förändring!


 


//R


Start: 94kg, 5km 32 min

 
Written 554 weeks ago