Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account

danielfrilans Link Blog

ManDaniel Becker, 51Años, Vaxholm, Suecia

Riotrun

Löpning, sim, yoga och massa ultra i terrängen

AddthisCompartir   FeedRSS feed

Página: Primera | Anterior | 1 · 2 · 3 | Siguiente | ültima

Ö till Ö pepp.....

2011-08-25 18:29   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 1 Image Small_addthisCompartir
Ö till Ö pepp....


2011-08-24 16:50. Redigera 

Skall ut och bevaka Ö till Ö 5 september, fick detta pressmeddelande från Mats Olsson som är presschef. Är otroligt taggad att åter igen följa dessa hjältar. Skall ni följa dramat? Vem vinner? Vem kämpar mest?

Hörs snartSmiley

-----------------------------------------------------------------------------------------

Unikt kraftprov i Skärgården

Nu är det dags för en av världens tuffaste, häftigaste och mest krävande endagstävling. Om knappt två veckor (5 september) avgörs Ö till Ö i Stockholms skärgård med start på Sandhamn och målgång drygt nio timmar senare på Utö.

Deltagarna ska avverka en sträcka motsvarande cirka två Lidingölopp och 3,5 Vansbrosimningar i en följd – utan paus eller stopp. 


Ö till Ö är en helt unik tävling som består av 54 kilometers löpning över 20 öar och 11 km simning, mellan öarna. Deltagarna springer och simmar i våtdräkt och löparskor. Någon tid att byta om mellan löpning och simning finns inte.


Tävlingen avgörs nu för sjätte året i rad. Och redan har den växt till en av de mest respekterade och krävande endagstävlingarna i sportvärlden. Det som började som ett vad, mellan krögaren Anders Malm och två bröder på Utö Värdshus, har från första tävlingsåret (2006) växt från 20 till numera 100 deltagande par från hela världen. Ö till Ö har varit fulltecknat i drygt ett halvt år.


Tävlingen startar från seglarhotellet på Sandhamn i gryningen måndag 5 september. Att det är just en måndag är ingen slump. Då är få fritidsbåtar ute och det är enklare att bevaka farleder och skydda de simmande lagen. Det blir ändå tufft att ha kontroll på samtliga par eftersom det är 19 simningar mellan öar som ska klaras av – i ett vatten som håller cirka 12-13 grader. Målgång sker vid Utö Värdshus på Utö där vinnande lag får en segercheck på 35 000 kr.


Ö till Ö lockar deltagare från hela världen. Här finns långdistanstriatleter och multisportare i världsklass, blandat med elitsoldater och elitmotionärer. Bland svenskarna märks Pontus Lindberg - Svensk mästare i Ironman Triatlon 2011 och Ted Ås , tidigare vinnare i Ö till Ö och fyra på SM Ironman Triatlon 2011. De har fått en ”återbudsplats” och därmed kommer kampen mot de tre senaste årens vinnare, Jonas Colting att bli intensiv. Men det finns också renodlade kompisgäng vars målsättning är att klara maxtiden på 14 timmar, vilket är en stor bedrift i sig.

Säkerheten är givetvis i fokus. Samtliga lag är utrustade med GPS:er så att tävlingsledningen kan följa deras framfart. För att hålla ihop fältet och slippa eftersläntrare finns det stationer som måste passeras inom en viss maxtid. De som inte klarar det tas ur tävlingen.

länk:
www.otillo.com 


http://riotrun.wordpress.com/2011/08/25/o-till-o-pepp/
 

Imagenes anexadas

7a0d119f82b90772a695332eb415e557
 

Resume Juli: Swedish Alpine Ultra & Forsbackarännet

2011-08-02 13:44   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 2 Images Small_addthisCompartir


Hej.


 


Semestersabotören Daniel har lalat runt på landet länge nog nu. Har haft lite inspiration att blogga efter midsommar men nu med två ultraäventyr i resväskan, kommer jag idag att delge er intryck från julimånad. Det har varit galet på många sätt men oxå socialt bra att under dessa två event slippa tänka på att "göra en bra tid" utan istället fokusera att tillsammans gå i mål och njuta under tiden.


 


Ni som vill kika lite mera på dessa äventyr redan nu och klistra in dem i era kalendrar inför 2012 så följ länkarna nedan.


 


http://www.swedishalpineultra.se/empty_18.html


 


http://outsideonline.se/2011/06/05/simningens-vasalopp-gar-inte-i-vansbro/


 


Intervjuad efter rännet i GD.


http://gd.se/nyheter/gavle/1.3762190-manga-skavsar-efter-arets-forsbackarann
 

Imagenes anexadas

C147afc1e2e68dc0a707d98afe80b162 102a8c67fb15aa9af20c7eb5ff547709
 

Regndans i 33 km i söndags

2011-06-22 11:43   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir
Löpning - Lång. 237 min 21 sek

Edsviken-brunnsviken regnbågspass. Dåligt med regndans innan gjorde att himlen öppnade sig och matade på precis som jag och Marcus gjorde. Fin bana men när regnet ökade i styrka efter 11 km, tog vi lunch i bergshamra centrum. Tonfisksallad och lite annat gjorde att motivationen höjdes. Runt brunnsviken blev det varmt och mindre regn. Sen började den tuffa delen från järva krog-ulriksdals slott-helenelund ut med edsviken där fick vi tungt regn och jag la in 800 m intervaller med 90 sec vila då marcus hade en lång svacka. Men vi bet ihop och lyckades skramla och få en mental kick av detta långpass.

länk: http://runkeeper.com/user/danielfrilans/activity/39974998 33 km 07:12 min/km 8,34 km/h
 

Brunnsviken tredje gången på sex dagar.

2011-06-22 11:41   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 comentarios   Images 1 Image Small_addthisCompartir


Simning - Öppe.
41 min 35 sek
Tredje brunnsvikenturen på sex dagar. Peter, Jonas och jag gled ut på en naturupplevelse mitt i stan. Testade sportslick i nacken efter skav i lördags. Lite kallt i vattnet men med Orca s1 funkar det fint. Blir taggad att spika en simtävling snart. Testa navigering och kraftfull benspark stundtals och det kändes avslappnat trots backpass innan; )


2 km
20:48 min/km
2,89 km/h


 

Imagenes anexadas

6d7f39b5ad933145d1c9b717e9337010
 

XTreme: Pers är alltid pers.....

2011-06-15 10:08   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 7 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir


Med minimal marginal lyckades jag pressa ned mitt PB i går i ljuvliga ursviks terrängen. Hade inte garmin på armen och gick på känsla 100 %, i och för sig hade jag telefonen på armen, men tjuvkikades enbart vid milpassseringen och då låg jag nära till för nytt rekord. 

Jobbade igenom banan kilometer för kilometer utan att maxa i alla uppförslut. Gick vid tre av de brantaste partierna. Och la till löpning i två uppförslöpor jag gick i förra gången. Kroppen gick för högtryck och hade vilat tillräckligt efter sthlm marathon. En svacka dök upp runt 13 kilometer, men när jag analyserar runkeeper kurvorna i efter hand så är det inte så konstigt. Från ca 11 km till 13 km gick i 4:45 tempo så då ville kroppen tagga ner lite. Men det ville inte jag. 

Försökte vända svacka men att intala mig att det är mindre än 10 min kvar nu. Kom igen, stå på. Vågade inte fippla med telefonen och lätt steget ta mig närmare målet. Vid näst sista backen fick jag syn på en rödkläd kvinnliglöpare som kämpade friskt. Jag plockade in meter för meter och på upploppet kunde jag inte hålla igen och la in en effektiv spurt och något oartigt gick om. Men tackade för draghjälpen och ursäktade mig efter målgång.

Höll en högt tempo från start som mattades något efter den sedvanliga kampen vid 4 km och St:annasbacke. Gick sista knorren uppför och återhämtade mig bra för att ha bra fart på följande kilometer. Duggregnet strillade lätt ner ut men nästan hela loppet, vädret var kanon ifall du frågar mig. Lyckades utmed turen, bli om sprungen av fyra löpare, men plockade ca 6 löpare något som under tävlingen stärker den mentala viljan, och att fullfölja i bra fart. 

Nu blir det sommar ledigt på xtreme till augusti, lite synd då jag känner bra flyt i löpningen nu, men kan vara bra att ladda om.

Nytt PB firade jag med nybakad sockerkaka då jag ramlade innan för dörren hemma. Snacka om FESTSmiley

Segertid: 75:23 (tidigare PB 75:27) 
0 kommentarer

 

Sthlm maraton del tre avslutningen....

2011-06-06 17:30   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 comentarios   Images 2 Images Small_addthisCompartir

 


STHLM Maraton avslutningen.


 


… efter att ha vrålat och vinkat vilt till min käresta vid tullhus två på skeppsbron, glider jag upp mot slussen. Tiderna på tre milspasseringen gjorde mig föga uppdaterad, att kika på klockan eller armbandet kändes inte intressant. Att låta kroppen bestämma farten, var det enda alternativet just nu. Vaderna och låren började trilskas lite men bara lite trötta. Den mentala viljan var det definitivt inget problem med. Inga större tendenser till att tappa fart, fortsatt stort fokus mot buljongen som jag missade förra året. Kanon med lite mera salt och matsmak i munnen, tänker jag och matar på.


 


Passerar löpare efter löpare. Kroppen och motorn-inombords mullrar av lust och både magnesium och salttabletterna har funkat kanon så här långt in i loppet, även vattnet som tillförts har var i lagom doser. Har tidigare haft tendenser att träna och druckit för mkt vatten, vilket resulterat i saltbrist och annan energitapp i slutet av tävlingar. Jag ser buljongskylten och lägger mig till vänster och smyger mig in och sveper två muggar joggande.


 


På Södermälarstrand som jag nöt flertalet varv under vintern får jag igen syn på en blåkläddlöpare med den gröna 3:45 flaggan på ryggen. Äntligen, där är han från första varvet. Nu har jag en rygg att slå följe på. Jag nöter på mot långholmen men han verkar hålla ett bestämt 5:20 tempo. Jag börja nu känna farten på en höft och ligger på för att ro hem min negativa split. Jag kortar av steget upp mot västerbron och njuter av publiken som gapar och hejar påtagligt mera frekvent än på första varvet. Uppe på västerbron börjar jag närma mig norrmannen med grön flaggan på ryggen. Jag börjar samtal med honom och jag får ny energi, och kanske han oxå. Han säger att ha tror sig kunna avsluta denna drabbning på 3:49 lyckas jag utröna av hans bokmål/nynorsk. Jag har fint driv uppför trots något trötta lår lämnar jag norrmannen som vinkar och fokuserar.


 


Nerför västerbron får jag uppfarten något och stampar igenom kurvan vid rålis. Är frusen och varm på samma gång och börjar blicka mot mittremsan där Jens Sahlström skall stå och heja. Jag matar på fram till vätskan och plötsligt ser jag honom stå och gapa.


 


”Du har en bra tid på G, nu.”


”Lite seg i benen måste öka vidare nu, tack tack” (hasplar jag ur mig)


 


Hm, kunde känna en viss besvikelse i hans röst, eller hade jag blivit så väl ofokuserad nu? Jag tvivlar inte en sekund att perset skall åka lång väg denna vackra och mulna lördag i huvudstaden. Skorna funkar kalas, fötterna känns kanon trots över 34 km löpning på detta luriga underlag. Äntligen rätt skoval. Puh.


 


Citat från vägsträckningen av norrmälarstrand:


 


Längst bort tronar Ragnar Östbergs juvelstycke till Stadshus. Det byggdes med omsorg. Tegelstenarna är handgjorda kopior av de stenar som det nedbrunna slottet Tre Kronor byggdes med. De Tre Kronorna, Stockholms symbol, pryder också Stadshustornets topp.”


 


Jag grubblar vidare lite på Jens ordval, jag hade räknat fel mina passertider, allt detta kanske hans något vaga peppande ord. Men jag vet vilken löpstjärna och entusiast han är och han om någon vet vad som krävs. Han har vad jag vet inte sprungit en mara men han har klart flera andra HM i benen.


 


Nu hägrar snart colan vid stadshuset. Jag känner att vinden från Mälaren kyler friskt på min rygg, jag bestämmer mig att ta en kort paus vid denna kontroll för att verkligen få i mig maximalt men denna sockersöta dryck. Totalt utan kolsyra blir jag lite överraskad men ack så effektivt. Klistret under fötterna berör mig föga då jag nöter vidare mot vasagatan.


 


Fortfarande utan större svackor mosar jag vidare steg för steg, meter för meter, kilometer efter kilometer. Under tunneln och vidare upp mot centralen testar jag jag en lite fartökning, hamnstringarna grinar nu lite illa. Men ingen skavank, ingen skada. Bara ren och skär trötthet av asfaltsmanglandet, börjar benen bli lite trumpna. Men hjärtat, hjärnan och målbilden är som fastgjuten på näthinnan. Nu är det så pass kort bit kvar så nu gäller det att bita ihop. Skarorna med löpare blir lite glesare och jag mosar på. Behovet att kissa har försvunnit och jag kommer kunna hålla ihop nu JÄVLAR gäller det att hålla fart och inte mattas.


 


Jag funderar på dextrosolstoppet vid vasaparken, hur skall jag ta mig an denna möjlighet. Jag gläds av blåorkestern under tunneln vid Arla. Och leker kompositör åt den kvinnliga kören utanför Razmala, en indier på Torsgatan. Jag tar en näver dextrosol i handen och avvaktar vattendepån i slutet av vasaparken. Mosar en i munnen och en mugg vatten. Hinner även doppa min keps i vattenbehållarna mitt på Odengatan. Jag växlar upp tempot mot att hitta en bra spurtfart men med dock lite förlångt kvar för att tokspurta.


 


Citat ”På vår högra sida ståtar Gunnar Asplunds Stadsbibliotek, en världsberömd byggnad som markerar slutpunkten på den klassicistiska epoken. Cylindertoppen på den rektangulära roten påminner om barns lek med klossar!”


 


I backen ner mot Sveavägen har jag bra tryck i benen, värken i vader och lår börjar släppa och jag upptäcker Mikael Forström som flyter fram i en rosa kreation. Jag på kallar hans uppmärksamhet men märker att min fart och rörelse framåt inte vill stanna upp så jag vinkar och ylar att vi talas vid senare. Mitt avslutande ryck har inletts och jag skymtar fyra milsmarkeringen och dundrar över den, får syn på en team skavsåret linne som verkar hålla bra fart. Jag biter mig fast och inser snart att det är en grek och inte alls en Skavsåretlöpare.


 


Finska visor och nubbar ylar stolt ovanför humlegården. Nu börjar det bli trångt på banan. Jag svänger upp och ser tornet på stadion och ökar tempot lite till utan att kroppen sviker mig. Äntligen ett fartbesked igen. Blir lite trängd på Sturegatan men listar mig förbi på högerflanken. Jag ser en litet finskt supporter team som vinkar med olika geler i händerna, jag får lust att vika av och ryka till mig dessa trots att jag vet att min mage inte funkar med sådant i munnen och magen. Men den tanken bara far förbi. Jag tar några längre kliv upp på skvallervägen, och tänker att nu gäller det att bita ihop en gång för alla.


 


Matar mig förbi ett par löpare till och svänger in på långsidan av stadion och håller vänster sidan. Skymtar GIH-badet bakom träden, men ha inte tid att tänka på min hemarena inom simning för nu gäller det att hitta in på stadion och få en fint spår. Väl inne på arenan, blir jag så där rysligt glad och får gåshud av allt tjo och tjim. Jag slalom löper inne på banan som har besök av otaliga löpare. Jag avslutar starkt och snäpper av klockan och glänser till med 3:48:45. GÖTT. Äntligen, min plan och strategi höll.


 


Jag vinglar bort till medaljbordet och inser att jag är stel, men inte i samma skala som för året. Så grymt nöjd och fryntlig minglar ut genom stadion och talar med lite bekanta ansikten. Peter Nilsson ser jag antagit denna utmaning men aqua socks på fötterna. Galet imponerande.


 


En reflektion vad det beträffar negativ-split som var dagens upplägg, bygger självförtroende. I synnerhet efter tre mil då flertalet börjar vackla i tempo och ork. Att öppna hårt och i rätt tempo, anser jag vara överskattat, men bevisa gärna motsatsen nedan i kommentarsfältet.


 


Att öppna i ett lagom tempo är det inga problem för mig i synnerhet ifall det är tiotusentals andra ut med banan. Att sedan öka efter halvasträckan då det börjar tunnas ut, kändes helt rätt för mig denna dag. Några nycklar till en bättre insats i år är flertalet långpass över 30 km, mindre vatten (beroende på väder), mentalt fokus och att jag höll mig till planen som jag satt upp innan start. Målet var att landa mellan 3:45-3:49.


 


Frågan är nu är du nöjd med din insats? Vilken analys lägger du på din insats?


 


Tack för att ni läste och reflekter gärna nedan.


 

 

Imagenes anexadas

D326a1e6aee32531126469008bd32638 39b04f100778c66d3bbc9c32d6a93f65
 

Resumé II: Stockholm Marathon 2011.

2011-06-01 17:32   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Resumé II: Stockholm Marathon 2011.

Ökar trycket lite fram till mattorna vid halva-loppet, hade som utgångsmål att göra första delen runt 1:54 men landar på 1:56 blankt , sneglar på det gula armbandet och känner att kroppen jobbar fint runt 70-75% av max. Tar svängen in mot saltkurkan och laddar på med dessa slabbiga saker i vänsterhanden. Har senaste timman lidit av kraftigt sug att lätta på trycket, men inser att tiden är knapp och känslan att kiss känns inte prioritet ett.

Laddar på så häftigt att jag sätter i halsen med all saltgurka. Fokus fokus, nu skall den ödsliga remsan ut på djurgården avverkas. Bit ihop maller i mitt huvud. Morgan hakar på, och den väntande svackan slår jag bort, bort, bort. Idag finns det inte tid eller lust att tröttna mentalt, att sakta in. Benen pinnar på bra, lite uppför i slutet av Lindarängsvägen, tappar lite fart vid vätskan, men skrattar och viftar febril åt jazz/funkbandet som verkligen matar på flertalet höga C. Morgan är hack i häl och vi passerar Djurgårdbrunn i ett makligt tempo. Börjar bli peppad på att lägga i en stöt, men avvaktar lite.

Citat:
”Djurgårdsbrunnskanalen grävdes fram 1834. Den gamla farleden hade tidigare pålats igen, för att hindra skepp från att smita förbi tullen vid Blockhusudden. Väl över bron passerar vi på några hundra meters avstånd Gröndal, Gustaf Frödings sista bostad, på vår vänstra sida.”

Löparskocken glesnar ut stundtals, och en högersväng mot Oakhill med Italienska ambassaden, lyser med sin vackra fasad. Jag lägger mig i högerfil och matar på i något högre tempo upp för motlutet på djurgårdsvägen. Något innan får jag en vink av Morgan som jag tippar visar att han inte vill haka på i min fartökning. Lite vatten utan för cirkus igen, och irriterar mig över att benen börja kännas lite seg då fart sänks då vattenmuggar skall plockas in. Får dock upp bra fart igen och passerar nordiska lite på den grusiga trottoaren. Banan smalnar av över Djurgårsbron och jag fortsätter forcera horder av löpare som verkar mattas då vi nu avverkat tjugoåtta kilometer.

”Det dröjde till Världsutställningen 1897 innan Strandvägen blev framkomlig från Nybroplan till Djurgårdsbron. Paradgatan var innan dess kantad av ruckel. Nybroviken var en stinkande latrin, som ändå nyttjades till att tvätta linne i och till dricksvatten! Viken gick knappt att segla i, fylld med skräp och vrak.”

Siktet och hungern letar efter lite energi iform av energikakor vid bensinmacken på strandvägen. Jag stoppar näven full och letar mig fram till dramaten och gillar publiken som tålmodigt ropar, skriker, sjunger och håller sig varma. Åskådarna hänger som klasar och minnet från förra året gör sig aktuell. Vädret denna lördag är dock något kallt och mulet så det är klart glesare i leden, men ända imponerande för en terrängnörd som jag.

Kroppen jobbar fint, jag har släppt tanken på att tänka tider och armband och låter kroppen bestämma tempot, men hungern och ivern att öka lite känns ända lite märkbar. Glider över tre milsmarkeringen och hör min röst nej, jag menar mitt namn skrikas ut på vänster flanken. Det är min fantastiska fru som trots diskbrock står och vinkar och gapar. Jag blir överrumplad och vrålar bäst jag kan........

FÃ¥r bli en tredje del. HÃ¥ll ut.....


Halvmaraton
1.56.16
05.46
05.16
11.42
885
25K
2.17.48
21.32
05.31
10.88
823
30K
2.43.46
25.58
05.12
11.55
698
 

Resumé: Stockholm Marathon 2011

2011-06-01 08:59   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 1 Image Small_addthisCompartir


Då sitter jag 4 dygn efter målgången och med ett fryntligt leende och minns denna urladdning. Har redan skrivit lite om denna explosion, men vill djupdyka i denna summering.

Loppet: Strax innan start träffade jag Carina Borén som likt mig var nervös men jag tror hon hade mera adrenalin påslag än mig, som jag försökte ta till mig, men mest peppa henne i hennes PB jakt. Erfarenheterna från förra året och denna vår, gjorde mig glad, taggad och lite avslappnad. Att sakta virra runt i havet av löpare kändes spännande. Att jag hade start i grupp F, kändes utmanande.

Jag älskar verkligen denna masspyskos å ena sidan, men å andra sidan saxtekniken senare krävde lite extra kraft och piggade upp självförtroendet.

KA BOOMMM. 

Starten dundrade som ett osynlig tryckvåg, små steg som blev större matades på mot de mjuka mattorna där ljudsignalerna pepprade likt en gammal k-pist från andra världskriget. Jag valde mitten filen och gled upp på vägrenen mitt på lidingövägen. Hade fått tips av Bernt att välja höger sidan på Valhallavägen, och där flöt det på riktigt bra. Väl vid Fältöversten ramlade jag nästa in i Håkan Z och Mats Dänzel. Kul att snick snacka lite med lite bekanta ansikten, ganska snabbt insåg jag att min fart inte passade dessa herrar så strax efter högersvängen vid SVT, blev det mittfilen igen och plocka lite placeringar. Skönt att gå ut i ett modesttempo men ändå inte sega i onödan.

Nere vid Dramaten hittade jag lite luckor och pinnade på i mitt 5:30 tempo, lyckades vinka febril till Maria Wiberg som dök i folkvimlet. Jag bommade första vätskan helt enligt plan. Testade att skippa vätskbälte detta år. Med 16 kontroller borde det inte bli några problem. Genom gamla stan rullade det på fint, fick ytterliggare syn på en bekant Helena Ahlqvist som med cykel och allt febrilt letade i folkhorden efter bekanta ansikten. Jag hade bestämt mig för hålla lite koll på klockan och mitt 3:45 armband men inte slaviskt. 

Glider över slussen och imponeras ännu en gång av publiken som verkligen ger järnet, lite tråkig men ändå glad vinkar jag hejdlöst och får lite feedback, vinden biter tag i mig som har siktet inställt på västerbron. Denna bit av banan gillar jag verkligen, hemmaplan detta år med tanke på hur många pass som avverkats på södermalm sedan nyår. Tankarna i huvudet ligger och skvalpar, håll igen håll igen innan halvmaran. Annars blir det som på Aros Marathon eller förra året. Jag njuter och skrattar med publiken som dricker öl och öser på med hejarramsor.

Farten ligger runt 5:30 och jag märker trots den kyliga vinden från mälaren att jag svettas riktigt friskt. Det känns bra och jag fokuserar lite extra på första backen, plockar ett trettiotal löpare uppför, gör en lite tempoökning för att känna ifall kroppen är med och den svara direkt. 

Västerbron försvinner under fötterna, jag letar efter Lars Hjulström en rockrunner som skulle ta tillfället och heja på löparna. Han och Sofia ser frusna ut men jag gapar lite åt dem och de vaknar till. Lägger märke till en norsk löpare som likt mig utrustat sig med den fina gröna fart skylten kvart i fyra. Jag ser även Karin och PG som hejar friskt på sin Jonas Sandberg en skolkamrat till mig som är snabb som en gasell. Vinder biter tag i mig men jag fokuset ligger nu på milpasseringen. Väl nere vid svängen blir jag storögt förvånad då en lättklädd sydamerikans dansgrupp vickar på höfterna.

Speakern vid rålis, har inte en siffra rätt, me vad gör det, lite vatten och span efter Jens. Milen går på drygt 56. Och jag har massor att ge men inte än. Medvinden på norrmälarstrand får mig att fartleka, känner att tempot höjs, men sansar mig dryga tre mil kvar. Följer strömmen och vips är jag uppe vid vasaparken. Det blir lite glesare med löpare på visa breda passager och jag avancerar och super G springer lite. 

Ljudet av otaliga fötter mot asfalten och andningen facinerar. Jag drömmer mig bort, och löpningen går lättare nu då nerförsluten på odengatan hjälper till att öka hastigheten tillfälligt, men jag håller igen. Mantrat i huvudet lyder håll igen till halvmaran, jag sneglar på klockan och armbandet och känner lite trygghet. Planen stämmer.

Något tidigare kommer jag i samspråk men en svart klädlöpare som premiär springer denna tur, han har oxå målet inställt på denna sluttid och jag välkomnar honom att vi skall slå följe. Alltid kul att skingra tankarna och surra lite om ditt och datt. Jag tar lite vatten och utan att blicka ser jag fältöversten igen. Tempot pendlar lite men ständigt runt 5:30. Jag imponeras av publiken som hängivet tjoar och tjimmar. Sneglar på pulsen som lyser 160 och det känns bekvämt. Flytet och steget sitter kalas. Jag surrar lite med Morgan som mannen från Älta heter. Han verkar vara i bra form och vi växel drar lite. Lite mera vatten vid sjöhistoriska och jag börjar yra om halvmara passeringen. Och väl över gärdet flyger fartdemonen i mig och jag lägger mig i höger fil och mosar om, lite vink åt kamerorna strax innan 21 skylten, kroppen är med mig idag och snart börjar nedräkningen.......

Jag inser nu att detta blir lite långdraget så det får bli en del två.....

 

Imagenes anexadas

Ce486d302443aa6f618c8c8e6c3ed697
 

Mera Stockholm Marathon tankar.....

2011-05-31 15:50   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 comentario   Images 2 Images Small_addthisCompartir
Löpning
228 min 45 sek

Stockholm Marathon 2011. Råkade radera första posten av detta inlägg. Ipad lite strulig. Negativ-split var dagens melodi och massa mental vilja tog mig runt detta krävande lopp. Öppnade i en god fart inte krävande men ändå inte lungt. Svettades mkt och kämpade för att hitta rytmen. Farten gick riktigt bra idag, träffade lite löpvänner utmed bana men ingen som höll mitt tempo. Runt 14 km fick jag sällskap av Morgan från älta som denna dag debuterade på distansen. Vi följdes åt till ca 26 km då jag ökade trycket och la in en högre växel.

Att starta i grupp f krävde bra slalomlöpning. Svårare än väntat därav mina 42,6 km totalt idag. Tack till alla som dök upp och tog sig runt. Väl i mål blev det 7 varmkorvar och 3 öl och lite annat. Mot alla odds gillar jag detta bombastiska äventyr runt huvudstaden. Pers med 7 min och sub 3:48 är utan tvekan vg. Känslan att efter 28 km känna att en högre växel finns, att då börja gasa ända till stadion är ett av mina strategiska bragder. Negativ-split kräver disciplin och mentalstyrka och den fanns närvarande idag. Hurra för alla som hejade och deltog. Är grymt imponerad av samtliga som dök upp. Är ni andra nöjda med er insats; )


42,6 km
05:22 min/km
11,17 km/h

Mellantider
Split Tid Diff min/km km/h Plac.
5K 0.28.29 28.29 05.42 10.54 1229
10K 0.56.39 28.10 05.39 10.65 1124
15K 1.23.39 27.00 05.24 11.11 1023
20K 1.50.30 26.51 05.23 11.17 912
Halv 1.56.16 05.46 05.16 11.42 885
25K 2.17.48 21.32 05.31 10.88 823
30K 2.43.46 25.58 05.12 11.55 698
35K 3.10.35 26.49 05.22 11.19 603
40K 3.37.19 26.44 05.21 11.22 541
MÃ¥l 3.48.45 11.26 05.13 11.52 512
 

Imagenes anexadas

65a59dfd5254ffd7b0ac400f454845ca 74ea57c3be165c4deef5410f5ca241c7
 

Statistik sthlm marathon 2011

2011-05-30 17:27   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 4 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Negativ-split på sthlm marathon.....
2011-05-30 17:06. Redigera

Dagen D, inträffade i lördags på årets asfaltsmarathon för min del. Jag spikade fast en negativ-split in i kaklet. Gillar denna denna syn nedan. Sitter och skissar på en blogg, hoppas kunna komma tillskott inom kort. Håll ut vänner.

Mellantider
Split Tid Diff min/km km/h Plac.
5K 0.28.29 28.29 05.42 10.54 1229
10K 0.56.39 28.10 05.39 10.65 1124
15K 1.23.39 27.00 05.24 11.11 1023
20K 1.50.30 26.51 05.23 11.17 912
Halv 1.56.16 05.46 05.16 11.42 885
25K 2.17.48 21.32 05.31 10.88 823
30K 2.43.46 25.58 05.12 11.55 698
35K 3.10.35 26.49 05.22 11.19 603
40K 3.37.19 26.44 05.21 11.22 541
MÃ¥l 3.48.45 11.26 05.13 11.52 512

Foto: Karin Siegerlund
 
Página: Primera | Anterior | 1 · 2 · 3 | Siguiente | ültima