Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account

HakanLarsson Link Blog

ManHåkan Larsson, 48Años

TriathlonLarssons blogg

- Vi tar det som det kommer...

100

Var på gymmet och lyfte idag. Med en gammal polare från Piteå, som jag lyfte skrot med för 10 år sedan. Hur kul som helst. Tänkte att jag skulle testa vad jag tog i bänk, bara för att ha en utgångspunkt. Kul att veta om man förbättrar sig.


Jag har ju inte tränat styrketräning på snart 6 år. Och när jag började om för några veckor sedan, gick 80kg. Tungt. Så jag lade på det. Gick lätt. Lade sedan på 90kg. Gick lätt. Lade sedan på 100kg. Gick lätt. Sen lyfte jag inte mer. Men shit vad man kommer igång fort, när man väl börjar lyfta igen!


Jag antar att det är lättare nu, när man har mer vikt runt midjan. Minns att det ju var så jag började om att träna när jag flyttade hem från Luxemburg. Även då var jag välgödd. Men jag pumpade på, och ökade från att ta 80kg till 132,5 på rätt kort tid. Minns inte exakt, men det var inte ens ett år. Det var då jag tappade känseln i tår och vader, varpå jag slutade styrketräna. Istället började jag springa, sen blev det både maraton och Ironman.


Så det är nog inte helt dumt, för mig i alla fall, att kicka igång träningen med att lyfta skrot. Vet inte varför, men jag tycker att det är så förbaskat skoj. Kanske för att man så konkret ser resultat. 100kg ena veckan. 105kg andra veckan. Osv.


Nå nu kör jag på utav bara tusan. Kör inte så långa pass, men kör som en tok en muskelgrupp per träningspass. Brukar hålla på 45 minuter eller så. Sen kör jag nästan varje dag. Hur kul som helst.


Nästa gång ska jag testa 110kg. Får se hur det går. Och så varvat med lite löpning förståss. Lidingöloppet kommer inte springas av sig själv...

 
Written 689 weeks ago