Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account
151275
  • Paginas

  • No hay páginas

203889217 Link Blog

ManDaniel Kihlgren, 45Años, Vagnhärad, Suecia

Lowcarb runner

Nybörjarlöpare som drivs av fett

AddthisCompartir   FeedRSS feed

Página: Primera | Anterior | 1 · 2 | Siguiente | ültima

Experimenterar lite

2013-05-08 07:52   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Genomförde ett lite experiment igår. Har läst en del intressanta inlägg om fasta och periodisk fasta i samband med träning. Jag har nu provat några dagar att ha ett 8-timmars ätfönster per dag. Egentligen har det nog varit 6 timmar. Lunch klockan 12 och middag mellan 17 och 18. Det har funkat kanon. Inga problem med orken innan lunch. Igår provade jag att lägga in en fasta på 24 timmar. Avslutade med en smarrig kolhydratsnål kycklingsallad med en sås på cremé fraiche. Efter det så var det intervaller på schemat. 8×800 meter med 45 sekunder vila. Tempot var stadigt mellan 4 och 4:10 per km. Kände mig riktigt stark. Återhämtningen under vilan gick dessutom väldigt fort.
Nästa steg blir att prova 24 timmar fasta som avslutas med antingen styrketräning eller intervaller. Sen mat och sist sömn. Ska enligt teorierna ge en stor produktion av hGH. Tänkte prova fasta på det här sättet två gånger i veckan under en månad. Fördelen med dagens träningsappar är ju att det är lätt att följa utvecklingen så det ska bli spännande att se om det gör någon skillnad efter en månad.

 

Det närmar sig varvet!

2013-05-03 06:30   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Nu är det inte lång tid kvar till Göteborgsvarvet. Träningen har rullat på bra förutom i mars som blev en usel månad. Först lyckades jag skada vristen när jag sprang intervaller i halkan i slutet av februari. Sen kom en förkylning, feber och maginfluensa.


I April satsade jag hårt. Bla med en löpteknikkurs med TeamSnabbare. Gjorde extrem nytta för hastigheten. Nu ligger mitt prattempo på ca 5:15/km förut låg det närmare 6 minuter. 


I onsdags provade jag "Musses rekordpass" http://www.marathon.se/träning/kom-i-form-med-musses-rekordpass Tempot satte jag enligt följande i första set "lite långsammare än planerad fart" "planerad fart" "snabbare än planerad fart". Set två skulle bli snäppet snabbare. Min plan är att springa halvmaran på 1:50. Så jag satte av i lite drygt 5 minuterstempo. Det gick inte alls. Så jag hamnade på 4:55 första 3000m. Sen blev det ca 4:40 och sen 4:25. Set två på bana blev 4:45 för 3000m, 4:20 för 2000m och 3:50-4:05 (tror jag) för sista tusingen. Var ganska nöjd när jag kollade på klockan i näst sista vilan och den visade lite mer än 10km och 56 minuter. Då hade jag hunnit med 8 minuter vila och 800m uppvärmning :)


Kosten kör jag vidare på ganska strikt lchf. Främst för att jag helt enkelt mår bäst av det. Så fort jag provar med lite öl eller liknande kommer bla torr hy direkt. Sen är det ju så otroligt skönt att slippa massa mjölksyra under mina snabba pass. Det som händer är att kraften tar slut, då räcker det med en kort vila så kan man köra på igen.


Skoutvecklingen sen augustii -12 har blivit. Adidas Supernova -> Adidas AdiZero Mana 6 -> Nike Lunaracer+ 3. Sen har jag mina Saucony Hattori när jag vill ha lite barfotakänsla.

 

Mot nya mål!

2013-01-07 08:42   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

I höstas anmälde jag mig till Göteborgsvarvet och tyckte att det var ju ett bra mål. Nu har jag lagt till några till. I April blir det Spring cross. Hade helst valt 18km, men en krock i tidsplaneringen gör att det får bli 12km. I höst kör jag på Tjurruset.


Så 2013 kommer att bjuda på mycket rolig träning och några rejäla lopp. Trodde aldrig att jag skulle gilla löpning så här mycket :)

 

Jobbig december

2012-12-28 14:03   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

November avslutade riktigt bra. Var ut på ett 2,1 mil långt långpass. Låg på ett lågt 6:30 tempo. December däremot blev ingen vidare träningsmånad. Började med att jag planerade in en vilovecka. Den avlöstes med sen maginfluensavecka i familjen. Sen har jag hunnit med en kortförkylning. Sen har is och snöyra satt stopp för planerna på löpturer. Mycket bortförklaringar här :) Hur som helst gick intervalstegen på juldagen över förväntan. Otroligt nöjd med tempot och känslan. 58 minuter och 1 mil. Då ingick uppvärmning och nerjobb i den tiden. Körde stegen 2,4,6,8,6,4,2 och 1 minut joggvila. Försökte hålla 4.45 till 4.30 tempo. Gick rätt fint.


I julhelgen slog jag till på broddar som var riktigt bra att springa i. Tyvärr glömde jag dom kvar i sSkåne så det får bli lite löpband till dom dyker upp, för nu är det isgator att springa på här i Vagnhärad. Kanske försvinner med dom utlovade plusgraderna fram till nyår :)

 

Ser bra ut

2012-11-13 21:52   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir
Körde ett hårt intervallpass idag. 3x2000 meter med 400 meter joggvila. Tempot på första 2000 låg på runt 4.30. Andra gick lite trögt i början. Då blev det runt 5. Sista intervallen gick riktigt bra. Då låg tempot mestadels på 4.30-4.20. Otroligt nöjd med utvecklingen. Att börja träna med en klubb har verkligen fått upp hastigheten ordentligt.
 

Fynd av en slump?

2012-11-07 13:09   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 1 Image Small_addthisCompartir
Behövde ett par skor att traska runt i på jobbet som inte är så varma så jag tänkte att löparskor blir bra. Kollade på Wiggle och sorterade på pris. Slog till på ett par Adidas AdiZero Mana 6 för 430:- på rea.
Sen av ren nyfikenhet så kollade jag upp vad det var för skor. Visade sig att många var väldigt nöjda med dom som löparskor. :)
Ska bli kul att provspringa mina fynd. Kanske är så att mina Supernova Glide 4 blir jobbskor istället. :)

 

Imagenes anexadas

04dc8f356433d4a58e1d1fa8cb4414e7
 

Pressa sig själv

2012-11-02 11:00   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Det är bara bra att pressa sig själv och se hur mycket man orkar. Ofrivilligt har jag testat hur brist på sömn påverkar löpningen. Har i två nätter sovit väldigt lite pga sjuka barn. Tänkte att det nog bara är bra med en löptur igår kväll. Stack ut på en 6,5km runda med ganska rejäla backar. Det gick över förväntan. Som vanligt gick det tungt runt 4 km men sen lossnade det och det var bara att springa på.


En stor fördel med att löpträna tycker jag är att min energi efter ett pass är betydligt högre flera timmar efteråt. Väldigt trevligt för en småbarnsförälder :)


Blev lite orolig i morse när jag hade lite ont bakom hälen när jag steg ur sängen. Efter intensivt googlande och lite tips från löptränaren kom jag fram till att problemet är stela vadmuskler. Provade att rulla med en kavel över vaden och hittade en rejäl muskelknut. Så nu blir det egenmassage och streching.

 

Bra flyt

2012-10-29 14:15   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir
Var ut på ett långpass i lördags i strålande solsken och någon minusgrad. Hade ett grymt flyt. Vid två tredjedelar så kändes det som att jag kunde springa hur långt som helst. Underbart när det blir så.Nu laddar jag inför morgondagens intervallpass. Blev ett par spikskor inköpta på impuls. Kostade alldeles för lite för att låta bli :) Blir nog dom jag provspringer några varv på banan med.
 

Nya skor :)

2012-10-26 10:27   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir
På söndag får jag "leverans" av mina nya skor. Syrran fick ta med sig ett par Saucony Hattori från Hawaii. Ska bli kul att provspringa dom på tisdagsträningen. Tänkte springa ett eller två varv och sen byta till mina vanliga skor. Tror det är bäst att vänja sig lite långsamt.

Ser ut att bli riktigt fint väder till morgondagens långpass. Klart.se lovar strålande sol och någon plusgrad.
 

Nästa nivå

2012-10-25 05:21   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Nu har jag tagit löpningen ett snäpp vidare. Började träna med Enklaresport Runningclub i tisdags. Gav resultat på löpsteget direkt. Dessutom var det roligt och insprirerande att springa med andra på bana. Kan verkligen rekomenderas!


Har fått tillbaka en muskelknut i ena skinkan. Sätesmuskeln kanske det heter? Har haft en del såna problem men sen lchf har jag faktiskt varit utan problem. Troligen har det bara vara liiite bättre. Så där lagom så att det inte har stört. Tidigare hade jag konstant ont i ländryggen när jag vaknade. Det slipper jag i alla fall. Hoppas att lite obekväm massage löser upp det hela och att det sen går att hålla muskeln mjuk med nogrann strechning.


Kom ett paket på posten också! Nu har jag d-vitamin så det räcker och blir över. När solen inte syns till får jag ta till solsken på burk :)

 
Página: Primera | Anterior | 1 · 2 | Siguiente | ültima