Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
29449
  • Pages

  • No pages

ugly39 Link Blog

Kvinna45year

ugly39's Blog

Forerunner 305

AddthisShare   FeedRSS feed  

Efter en del funderande  är jag nu inne på att köpa en Garmin Forerunner 305, för att ersätta mitt kaputta nike+armband. Köper jag ett nytt armband känns det som om det kan gå sönder närsomhelt igen. Det är inte robust precis, och jag är dålig på att vara försiktig... Det kostar ju ungefär lika mycket att köpa en ipod som en garmin, och då måste man också bestämma sig om man ska köpa en nano eller touch. Men om man köper en touch, får den plats på armen då? Och blir det inte lite väl många funktioner i en touch som jag ändå kommer att ha i min framtida mobil? (Som jag kommer att köpa väldigt snart enligt min teknikfreaksambo.) Å sen finns väl nanon i massa färger också? Och nytt armabandsfodral skulle man behöva... Jag är vääääldigt dålig på att fatta beslut så det skulle nog bli för jobbigt  =)


Var inne på att köpa en 205, eftersom jag ändå inte använder den pulsmätaren jag redan har. Men känns fånigt att begränsa sig för vad som i sammanhanget känns som småpengar. Jag kan ju ha pulsband på mig när jag cyklar. Och rätt vad det är kanske jag vill ha en fotpod, eller något annat skoj som de hittar på och som då inte går att koppla till 205an. I och för sig är väl 205an något snyggare...


Jo, det är inte lätt när det är svårt att bestämma sig... Vad tycker ni? Har svårt att hitta någon som inte är nöjd med sin 305a, någon som vet något som talar emot ett inköp? Det som oroar mig är väl mest att man ska vara för smal om armen, men ska be en jobbarkompis ta med sin så jag kan prova innan jag beställer.


Men jag har som sagt otroligt svårt att bestämma mig, så jag är tacksam för alla kommentarer i ämnet!

 
Written 794 weeks ago
29449 794 weeks ago

ugly39

Fast med tanke på att Ipod tocuh har nike+ inbyggt måste det väl vara tänkt att man ska kunna springa med dem... Fast jag tycker också att de känns väldigt orubusta för träning och för mig rent generellt =)
No_small_image 794 weeks ago

lkhjohansson

köp du en sån där mojäng så ska du se att din MP3-spelare går sönder nästa vecka eller så :-)
Pictu 794 weeks ago

magzeus

Jag använder Garmin 305 och är supernöjd!!!! Den enda nackdelen (stör dock inte mig) är att klockan är relativt stor, speciellt jmf med nya Garmin 405. Men jag tycker det är bra med stor display & den har alla funktioner man kan tänka sig behöva och lite till. En annan nackdel är batteritiden... men man använder ju bara klockan vid träningspasset så det gör ju inte så mycket med varken storleken eller batteritiden.
Sen tycker jag Garmins egna programvara är skit (förutom när det gäller att lägga specialsydda träningspass i klockan, som typ intervaller etc.)
Men jag använder programmet SportTracks, vilket är ett bra program där man kan anlysera sina pass & få bra översikt vart man sprungit. Finns även MotionBased (webbapplikation) men lite tidskrävanade att ladda upp data och så. Sen kan man ju ladda in sin GPS-data till Shapelink, vilket är perfa!
Lycka till!