Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
56176
  • Pages

  • No pages

tombjo Link Blog

ManTomas Björklund

Varför göra det enkelt när man kan göra det svårt?

Tips till blodomloppet

AddthisShare   FeedRSS feed  


Underbart att så många ska springa ikväll. Tyvärr är inte jag en av dem pga dumma främre skenbensmuskler (dumma, dumma, dumma!).Men jag kan inte hindra mig själv från att engageras i de som ska springas kamp. Så här kommer några tips på vägen.


1. Värm upp ordentligt. Värm upp i kanske en kvart och se till att du åtminstone några minuter håller samma takt som du tänker springa i. Avsluta uppvärmningen kanske 5 minuter innan loppet.


2. Håll samma ansträngning under hela loppet. Det betyder att du ska springa lika snabbt i början som i slutet och att du ska ta det långsammare i uppförsbackar och ta ut stegen rejält i nedförsbackar. Nedförsbackar är INTE vila. Satsa på att vara såpass slut när du kommer i mål att du inte orkar spurta.


3. Om du springer 5 km, drick inget under loppet. I ett så kort lopp som 5 km så kommer du inte hinna dra nytta av vätska du dricker. Du kommer inte hinna få någon vätskebrist och du kommer inte heller få brist på energi i kroppen. Om du springer 10 km och tänker hålla på en timme eller längre så kanske du kan dricka vid första vätskestationen men absolut inte vid den sista. Det är bara slöseri med tid.


4. Pannben, pannben, pannben. Både 5 och 10 km är en jobbiga sträckor men du fixar det!


 

 
Written 727 weeks ago
56176 727 weeks ago

tombjo

Själv drick jag inget ens när jag sprang Stockholm Halvmara förra året så jag håller med dig AIKarro. Man fixar att skippa drickat helt. Men håller man på riktigt länge och inte är helt i form så skulle inte jag utesluta att drick ai början men att man ska undvika att dricka i slutet. Det var väl typ det jag ville säga.
55694 727 weeks ago

tinselina

Följde i alla fall ett par av dina tips; jag skippade drickan, sprang på i nerförsbacken och (tror jag) höll samma tempo loppet igenom. Bra tips! Tack! Och kul att ses :-)
60666 727 weeks ago

SannaN

Nu läste jag tipsen i efterhand, eftersom jag redan åkt när du skrev igår... Jag är sjukt nöjd med min tid under 60 min, men: jag orkade spurta utav helsike på slutet = hade kunnat ta ut mig betydligt mer. Men det vet jag inför nästa gång. Tackar :-)