Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
56176
  • Pages

  • No pages

tombjo Link Blog

ManTomas Björklund

Varför göra det enkelt när man kan göra det svårt?

Styrketräning, styrketräning och... styrketräning

AddthisShare   FeedRSS feed  

Blev lite mer styrketräning idag än vad som var tanken. Tanken var att inte alls styrketräna idag.


Morgonen började med att jag gjorde mig redo för att köra Ki Box på City. Jag planerade också att spinna på eftermiddagen och för att försäkra mig och ställe och plats (det är känt att jag tidigare åkt till fel anläggning - flera gånger) så loggade jag in på Schemasidan. Vad ser jag då om inte att jag är inbokad på Cirkelfysen på Ringen samtidigt som den ej bokade Ki Boxen. Bokade den tidigare i veckan och hade helt glömt av det. Och klockan var såpass mycket att det var för sent att avboka så det var bara att ge sig av tvärs över hela stan. Han med ett par minuters marginal.


Var ett otroligt bra pass (med trevligt sällskap av losa02 och Filur). Mycket helkroppsövningar. Mycket armövningar - dock enbart triceps och axlarna. Och jag som precis har börjat klättra och totalt saknar armmuskler behöver verkligen de ihopdragande musklerna (t.ex. underarmar, bicep, latissmus dorsi) så jag bestämde mig för att gymma lite efteråt. Mycker chins, rodd i maskin och liknande. Blev väl kanske bortåt en timme det också. Efter det hade kroppen verkligen fått en omgång.


Men jag såg ändå fram emot att köra spinningen kl 16.00 tillsammans med VilseGris. Men för att fördriva tiden mellan gymmandet och spinningen så drev jag runt på stan, tittade på  Zombie Walk och letade regnjacka på Kungsgatan. Fatta, jag var nära att lägga ut 2500 spänn på en Gore Tex-skaljacka bara så där när jag har en rikigt bra regnjacka redan, bara för att spara några gram i vikt. Som tur var blev klockan 15:20 innan jag hann dra fram ViSA-kortet och jag tänkte att det var dags att börja dra sig mot Kungsholmen.


Ja, det var ju lättare sagt än gjort för någon som totalt saknar lokalsinne! Försökte orientera mig utefter var solen stod men det var lite för molnigt så jag cyklade åt fel håll. Efter många omvägar (hade det varit i Göteborg så lovar jag att jag hade hamnat på Hisingen, nu blev det Gallerian ett par gånger från olika håll) kom jag till slut fram. Men då var klockan 16.00 prick, min bokning var uppäten och passet var fullt. Snopet värre!


Så vad göra? Jo, gymma! Så jag körde ett gympass till medan jag väntade på att VilseGris skulle spinna klart. Den här gången blev det en genomgång av hela kroppen med maximal belastning för att åtminstone få lite kontrast till morgonens Spyfys.


Efter gymmandet träffade jag då VilseGris men också Stonehenge och för första gången Terryfromtheblock. Avslutade kalorieförbrännandet för dagen med en härlig promenad ner till söder med VilseGris och en cykeltur hem därifrån.


Så, istället för att köra Ki Box och Spinning blev det Cirkelfys plus 2 ggr gymmande denna lördag. Nu sitter jag ned för första gången och snart kommer väl träningsvärken som en brevbomb på posten.

 
Written 726 weeks ago
42751 726 weeks ago

stonehenge

:) bara två städer i världen som jag klarar mig utan karta, överallt annars är jag kartberoende. Snöpligt att missa spinningen sådär på mållinjen, men du har ju verkligen inte legat på latsidan idag.
Det jag förbrände i gymmet och på spinnet har jag tagit igen med råge under kvällen; upptäckte en oöppnad B&J Fossil fuel längst bak i frysen, mmmmmmm.
Ibland är det bra att ha halvtaskigt minne, om det kommer tillbaka i form av Glass!
56176 726 weeks ago

tombjo

Normalt sett kör jag med Google Maps men nu hade jag batteri i mobilen som ungefär räckte för att slå på den en gång i timmen och kolla klockan.

Jag måste ta och äta mer Ben & Jerrys. Har nog bara ätit ett paket B&J i mitt liv tror jag. Helt för lite!
56176 726 weeks ago

tombjo

... och där kom träningsvärken. Mest känns det i bröstryggen och latissmus dorsi vilket var precis vad jag var ute efter med tanke på klättringen.