Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
56176
  • Pages

  • No pages

tombjo Link Blog

ManTomas Björklund

Varför göra det enkelt när man kan göra det svårt?

Friskislederi

AddthisShare   FeedRSS feed  

Som jag har låtit slippra ur mig lite då och då så har jag blivit mer och mer sugen den senaste tiden på att bli ledare på friskis. Nu börjar introdagarna för ledarsugna närma sig (sista ansökningsdag den 20/1 likaså). Själv tänker jag bevista Kista den 10/1 kl 18.30.


Men det sagt, jag har inte ännu lyckats bestämma mig vad jag vill leda inom eller ens om jag verkligen vill leda. Jag älskar ju Friskis älskar ju att peppa och stötta andra. Är ju hur skoj som helst att få någon att pressa sig till sitt max. Men samtidigt så älskar jag att inte ha några måsten och krav på kvällarna. Det är ju det mest underbara sen jag slutade plugga på Chalmers för 3 år sedan. Så vill jag verkligen göra träning från det mest underbara roliga som finns till ett måste? Eller är kanske det även underbart roligt fastän det är ett måste? Jag tränar ju ändå bortåt 6 dagar i veckan en bra vecka (en dålig vecka tränar jag 7 dagar) så det är ju inte så att jag lägger någon tid på något annat ändå...


Men OK, låt säga att jag (eller ni?) övertalar/övertygar mig att bli ledare, vad skulle jag då leda inom. Det mest logiska skulle ju vara löpning. Har ju sprungit de senaste 15 åren och kunskapen och kapaciteten har jag absolut. Men om jag nu både har kunskapen och kapaciteten, hur utvecklande är det då för mig? Kanske jag borde följa i HanniBunnys spår och bli JoggCrossledare istället? Eller borde jag testa på något helt annat för att utveckla mig själv mer? Alltså jag har noll (0, zero, -, nada) taktkänsla och min koordinationsförmåga är inte mycket att hänga i julgranen så vi kan ju direkt glömma alla pass som kräver det. Vad finns då kvar? Betvingar jag att skapa en uppvärmning så hade ju skivstång, Box 1, cirkelgym eller cirkelfys varit något som jag möjligtvis skulle kunna fixa.


Men där kommer vi direkt in på det där med måsten igen. Då måste man ju skapa pass, fixa musik (med, ve och fasa, takt, BPM och andra hemskheter) så vill jag verkligen det? Jogging och joggcross är ju så mycket enklare. Ingen musik att pilla med, inget detaljstyrt pass att fixa och inget pass att tröttna på själv (jag är typen som letar upp yoghurten i butiken som är Ny smak på tillfälligt besök). Kanske skulle det passa mig bäst i alla fall. Enda jag verkligen skulle behöva få kämpa med skulle vara min obetydliga kunskaper inom det geospaciala området. Men med lite google maps och mycket förberedelser så borde jag ju inte behöva tappa bort löparna sååå många gånger.


Nej, nu har jag vandrat runt vilse i mitt eget huvud alldeles för länge. Välkomna in och se om ni kan hjälpa mig hitta ut.

 
Written 697 weeks ago
56176 697 weeks ago

tombjo

Ni är så snälla ni. Jag återkommer efter måndagskvällen och ser om jag fått lite ytterligare insikter då.
Picture?wid 697 weeks ago

Kristinalinnea

Sager samma......sok!!!!!!
3 697 weeks ago

MarveW

Hej igen, lite sen i repliken. Jag menar inte att man ska bli ledare för att det ser bra ut på CV, men jag tycker inte att man ska vara rädd för det heller. Man ska inte vara rädd för att ledarskapet tar mycket tid och engagemang. Jag menar att det leder till mer positivt än man tror, dels i nutid/närtid i själva ledandet, men min mening är att det även kan ge positiva sideffekter på lång sikt. Erfarenhet är bra och man ska våga prova.